Seiterre Anima Flava 2011

Italia, VenetoValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.25 € (0.75 l)
  • [kuva: Seiterre Anima Flava 2011(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen omenainen, yrttinen, hennon mineraalinen
Rypäleet:
Garganega
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.25 € ( 17.53 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
508667
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 15.12.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Erityistä:
Ei lisättyä sulfiittia
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat 5 hehtaarin alalla Salionze sul Minciossa Gardajärven eteläpuolella. Valmistus: Viini kävi terästankeissa, joissa se myös lepäsi 3 kuukauden ajan. Viini pullotettiin erityisellä menetelmällä, jonka ansiosta siihen ei tarvitse säilymisen vuoksi lisätä sulfiittia. Tuottaja: Rizzin viiniliikettä johtaa tällä hetkellä kolmas sukupolvi, veljekset Luigi ja Claudio Rizzi. Liikkeellä on viinitaloja Italian Venetossa, Trentinossa, Piemontessa ja Toscanassa sekä Romaniassa. Tarhahehtaareja on yhteensä noin 300, ja vuosituotanto on 0,4 miljoona pulloa viiniä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
14.04.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Kommentit & arvostelut (2)

Hieman persoonaton, yksioikoinen, kaipaa raikkautta. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 9/2013)

    

Hyvin yksinkertainen, mutta tasainen viini, jossa raikasta hapokkuutta ja hentoa sitruunaa sekä mineraalisuutta. Aromimaailma on ohuen oloinen ja maku kohtuullisen runsas. Tämän viinin juju on sen vähäsulfiittisuus. Sulfiitti on rikkidioksidia, säilöntäainetta, jonka poisjättäminen on selkeä riski tuottajalle. Punaviinit säilyvät paremmin, joten niissä sulfiitteja on myös vähemmän. Valkoviineissä enemmän ja makeissa valkkareissa eniten. Tämä viini on kuitenkin pullotettu erityisellä menetelmällä, joka poistaa sulfiitin lisäämisen tarpeen. Sen huomaa pulloa avatessa, se poksahtaa kuin samppanjapullo ja ainakin minulla tiivisteenä oleva foliopala lensi kaaressa pöydälle. Pullon takana on kuitenkin tarra "sisältää sulfiitteja", joten ne ovat ymmärtääkseni luonnollista perua. Viiniin ei ole kuitenkaan lisätty ylimääräistä säilöntäainetta. Vaikea sanoa kuinka paljon sitä luonnollista sulfiittia tässä on ja aiheuttaako sekin vähäinen määrä oireita niillä, jotka ovat sulfiitille yliherkkiä. Alkossa on tällä hetkellä 3 viiniä, joissa ei ole lisättyä sulfiittia. Perusvalikoimassa punkku: Gérard Bertrand Naturae Syrah.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).