Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Schafler
Schaflerhof Auslese
Itävalta, NiederösterreichValkoviini, makea (sokeria yli 45 g/l)Valkoviinin makeus
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.
- 10.39 € (0.38 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Valkoviinit
- Luonnehdinta:
- Makea, hapokas, ananaksinen, hennon aprikoosinen, hunajainen, kevyen vaniljainen
- Rypäleet:
-
Zierfandler, Rotgipfler
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike. - Sokeria
- 170.00 g/l
- Viinikartan tyyli:
- Makeat valkoviinit. Jälkiruokaviini sellaisenaan tai makeat jälkiruuat ja esim. sinihomejuusto. Hae viinit
- Hinta:
- 10.39 € ( 27.71 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Pakkauskoko:
- 0.38 l
- Alkon tuotenumero:
- 521544
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 14.07.2013.
- Alkoholi:
- 9 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2006
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- luonnonkorkki
- Energiaa:
- 130 kcal / 100ml
- Hapot
- 8.80g/l
- Erityistä:
- Jälkiruokaviini
- Lisätietoja:
- Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Traiskirchenin kylässä Thermenregionin viinialueella Wienin kaupungin eteläpuolella. Valmistus: Viiniin käytetiin vain ylikypsiä rypäleitä. Viini kävi suurissa vanhoissa tammitynnyreissä ja käyminen keskeytettiin, jotta viini jäisi makeaksi. Kypsytys: Viini kypsyi pulloissa 66 kuukauden ajan. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 20 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Schaflerhofin viinitila on perustettu vuonna 1828. Tila on perheyritys ja sen omistavat Catherina ja Andreas Schafler. He viljelevät 10 tarhahehtaaria ja vuosituotanto on noin 35 000 pulloa vuodessa.
- Tuotteen nimen selitykset:
- auslese = Myöhään poimituista ja valituista rypäleistä tehty viini Saksassa ja Itävallassa.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 12.08.2012
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Piikivinen Saint-Véran
Miltä tuoksuu ja maistuu piikivinen valkoviini?
-
Blinit ja kuohuviinit
Happaman suolaiset ja rasvaiset blinit maistuvat kuohuviinien kanssa.
-
Crémant vs Samppanja
Voiko crémant päästä samppanjan tasolle?
-
Apothic Brew
Punaviiniä ja kahvia
-
Tattirisotto ja Burgundin punaviini
Harvinainen Pinot Noir - Gamay -sekoiteviini.
-
Alkon viinit tarjoushintaan
UUSI PÄIVITTYVÄ LISTA!
-
Maista nämä viinit 2020
12 valikoitua viiniä, yksi jokaiselle kuukaudelle
-
Itävallan valkoviinit
Grüner Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc ja Neuburger.
Kommentit & arvostelut (3)
Maahantuojan tuotekuvaus
Kullankeltaisen viinin maku on makea, kypsä, täyteläinen, vähän hapokas. Siinä on pähkinän ja rusinan aromeita sekä pitkä ja miellyttävä jälkimaku. Viini on luonteeltaan Auslesen kaltainen, mutta täyttää myös Beerenauslesen vaatimukset. Schaflerhof Auslese on nautiskeluviini, jossa on harmoninen makeiden makujen ja hapokkuuden tasapaino.
Rypäleet kasvoivat Traiskirchenin kylässä Thermenregionin viinialueella Wienin kaupungin eteläpuolella.Viinitarhalta on valikoitu ylikypsät rypäleet. Viini on käynyt isoissa vanhoissa tammitynnyreissä ja käyminen on keskeytetty jotta viini jäisi makeaksi. Kypsynyt pullossa yli 5 vuotta.
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 2 )
2006: Jälkiruokaviini ei kaipaa jälkiruokaa, kun makeus ja hapokkuus on tasapainossa. Kevyen mausteinen jälkimaku. Sellaisenaan illallisen jälkeen. (Aamulehti 27.9.2012)
Muokkaa Poista2006: Maku kuin aamiaismehussa, ananas-aprikoosi. Raskaan makea. Onneksi viinissä on hyvät hapot. Marjaisille ja makeille jälkiruuille. (www.hs.fi, julkaistu 23.8.2012)
Muokkaa Poista