Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ca' Rugate
Recioto di Soave La Perlara 2009
Italia, VenetoMuut viinit, makeaValkoviinin makeus
Jälkiruokaviinit
Makeat valkoviinit
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.
- 18.99 € (0.5 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Jälkiruokaviinit
- Luonnehdinta:
- Makea, hapokas, aprikoosinen, appelsiinimarmeladinen, hunajainen, kevyen pähkinäinen, hennon paahteinen
- Rypäleet:
-
Garganega
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä - Sokeria
- 170.00 g/l
- Viinikartan tyyli:
- Makeat valkoviinit. Jälkiruokaviini sellaisenaan tai makeat jälkiruuat ja esim. sinihomejuusto. Hae viinit
- Hinta:
- 18.99 € ( 37.78 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Pakkauskoko:
- 0.5 l
- Alkon tuotenumero:
- 510716
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 15.11.2014.
- Alkoholi:
- 13.5 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2009
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- luonnonkorkki
- Energiaa:
- 150 kcal / 100ml
- Hapot
- 6.90g/l
- Erityistä:
- Jälkiruokaviini
- Lisätietoja:
- Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Brognoligo di Monteforte d'Alponessa Veneton viinialueella. Valmistus: Rypäleet kuivuivat 6–7 kuukautta poimimisen jälkeen. Sen jälkeen viini kävi tammitynnyreissä, joissa se myös kypsyi 10–12 kuukauden ajan. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 10–15 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Tessarin perhe omistaa Ca' Rugaten viinitalon, nyt johdossa on neljäs sukupolvi. Talolla on 58 hehtaaria tarhoja Soave Classicon ja Valpolicellan viinialueilla. Vuosituotanto on noin 0,55 miljoonaa pulloa viiniä.
- Tuotteen nimen selitykset:
- recioto = Kuivatuista rypäleistä tehty viini.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 10.03.2013
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
Jälkiruokaviinit. Unohda kahvi ja konjakki. Jälkiruokaviiniksi käy myös portviini, makea sherry tai madeira, mutta Alkon luokituksessa jälkiruokaviini on useimmiten makea valkoviini, jossa on sokeria yleensä yli 100 grammaa litrassa. Myös makeita punaisia löytyy. Tunnettuja jälkkäriviinejä ovat Sauternes, muskatellit, Eiswein, Late Harvest -viinit ja Tokaji.
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Piikivinen Saint-Véran
Miltä tuoksuu ja maistuu piikivinen valkoviini?
-
Blinit ja kuohuviinit
Happaman suolaiset ja rasvaiset blinit maistuvat kuohuviinien kanssa.
-
Crémant vs Samppanja
Voiko crémant päästä samppanjan tasolle?
-
Apothic Brew
Punaviiniä ja kahvia
-
Tattirisotto ja Burgundin punaviini
Harvinainen Pinot Noir - Gamay -sekoiteviini.
-
Alkon viinit tarjoushintaan
UUSI PÄIVITTYVÄ LISTA!
-
Naturaalit viinit
Maku vai ideologia?
-
Kuura Ice Cider
Jääsiideri on erikoisuus Fiskarsista
-
Jälkiruokaviinit
Kuusi makeaa viiniä viidestä eri maasta
Kommentit & arvostelut (3)
Makean hunajainen, raikkaan hapokas, ryhdikäs, vivahteikas ja tyylikäs valkoviini omenapiiraan ja vaniljakastikkeen kanssa. (Aamulehti 15.8.2013)
Muokkaa PoistaMakea, kuivatuista rypäleistä valmistettu paahteinen ja tyylikäs viini käy jopa mämmille. Lopputulos kaukana arkisesta soavesta. (www.hs.fi, julkaistu 28.3.2013)
Muokkaa Poista