Quercus Rebula 2010

SloveniaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Quercus Rebula 2010(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, kypsän persikkainen, kevyen yrttinen
Rypäleet:
Rebula
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.49 € ( 15.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
556177
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 30.07.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.00g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Goriška Brdan viinialue Slovenian läntisellä laidalla lähellä Italian rajaa. Terrassitarhoilla käynnökset ovat 10–40 vuotiaita. Ilmastoon vaikuttavat Välimeri sekä Alpit, maaperä merkeliä sekä hiekkakiveä. Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin ja viini kävi terästankeissa. Kypsytys: 6 kuukautta terästankeissa. Muuta: Quercus on latinaa ja tarkoittaa tammipuuta. Nimi viittaa Slovenian muinaisiin laajoihin tammimetsiin. Tuottaja: Goriška Brda on viininviljelijöiden osuuskunta, joka perustettiin vuonna 1957. Tarhahehtaareja on nykyään noin 1 700. Kolmasosa tuotannosta on valkoviiniä ja loput punaviiniä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
28.05.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Goriška Brda

Aivan Slovenian länsiosassa, Italian rajan tuntumassa on Goriska Brdan viinialue. Se eroaa muista Primorskan viiniseuduista, sillä korkeuserot ovat suurimmat juuri tuolla alueella. Rypäleitä viljellään yli 2000 hehtaarin alalla noin 130 viinintuottajan voimin. Suurin tuottaja alueella ja koko Sloveniassa on Goriska Brdan osuuskunta, jonka viljelyala on 1150 hehtaaria ja vuosituotanto noin 8 miljoonaa litraa viiniä. Osuuskuntamuotoista toimintaa on laitettu alulle 1920-luvulla, mutta nykyinen osuuskunta perustettiin vuonna 1957, jolloin rakennettiin myös viinilä. Alueella viljellään eniten paikallista valkoista lajiketta nimeltä Rebula, josta vuosien työn tuloksena, on Goriska Brda onnistunut kehittämään neljä erilaista kloonia. Muiden paikallisten lajikkeiden lisäksi viljelyksessä on myös runsaasti kansainvälisiä lajikkeita, kuten Merlot, Chardonnay ja Pinot Grigio.

Lähde: www.viinitukku.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Goriška Brda

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus

Kuiva, hapokas, kypsän hedelmäinen, päärynäinen, sitruksinen, kevyen yrttinen, hennon mausteinen. Rypäleet tulevat 10-40 –vuotiailta terassitarhoilta, joiden maaperä on merkeliä ja hiekkakiveä.

Rebula on Goriska Brdan alueen autoktoninen ja eniten viljelty lajike, joka soveltuu nuorien viinien lisäksi myös ikäännytettävien viinien ja jälkiruokaviinien valmistukseen.

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).