Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Il Faggeto
Pietra del Diavolo Vino Nobile di Montepulciano
Italia, ToscanaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.
- 14.29 € (0.75 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Punaviinit
- Luonnehdinta:
- Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, kevyen luumuinen, mausteinen, yrttinen, hennon nahkainen, lämmin
- Rypäleet:
-
Prugnolo Gentile
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä - Alkon makutyyppi:
- Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
- Viinikartan tyyli:
- Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit
- Hinta:
- 14.29 € ( 18.92 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Pakkauskoko:
- 0.75 l
- Alkon tuotenumero:
- 456757
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.06.2013.
- Alkoholi:
- 13.5 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2009
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- luonnonkorkki
- Energiaa:
- 90 kcal / 100ml
- Hapot
- 5.30g/l
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 31.12.2010
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Vapun viinivinkit 2021
Kokosimme tälle sivulle kaiken oleellisen vapun viineistä
-
Elegantti roseekuohuviini
Andre Delorme Crémant de Bourgogne Rosé
-
Canti Millesimato Prosecco Rosé
Erinomainen kippistelyviini. Miksi näin?
-
Sangria
Sangria-resepti ja valmiit sangriat
-
Viinivinkit parsalle
Kaikki parsajutut ja viinilistaukset.
-
20 kevätviiniä
Listasimme parhaat ja suositut
-
Tämä on terveellisin punaviini
Punaviinien terveellisyydessä on eroja.
-
Chiantin eri tyylit
Tunnetko chiantin eri tyylit?
-
Chiantia lampaalle
Testissä 2 aivan parasta alueensa edustajaa.
-
Athos - 5 tähden viini
Nautiskeluviini Athos on supertoscanalainen sopivaan hintaan.
-
Pöllöviinin suosion salaisuus
Mitkä asiat tekevät pöllöviinistä suositun?
-
Amarone vs Barolo
Kumpi voittaa, amarone vai barolo?
-
Tommasi Crearo testissä
Viini-lehden vuoden 2017 ja 2019 punaviini
-
Baccarossa *****
Viiden tähden viini Laziosta
-
Amaronet sokkotestissä
Italian Veneton alueelta tuleva Amarone tehdään kuivatetuista rypäleistä (apassimento).
-
Vuoden Punaviini 2017 testissä
Maistoimme Vuoden viinit -kisassa palkitun viinin.
-
Wanted Zin ja Zensa Rosso
Apulian syksyn uutuudet ovat Viinikartan katsotuimmat viinit.
Kommentit & arvostelut (1)
Vuosikerta 2006: Toscanan vuosikerta 2006 on vain parantunut ajan kuluessa. Parhaimmat puolet pääsevät esiin punaisen lihan kanssa. Maku on jo nyt hienosti kypsynyt, mutta se paranee varmasti parin vuoden varastoinnin jälkeen. (www.hs.fi, julkaistu 14.1.2010)
Muokkaa Poista