Nimbus Single Vineyard Chardonnay 2015

Chile, LimaríValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Tammiset valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 17.43 € (0.75 l)
  • [kuva: Nimbus Single Vineyard Chardonnay 2015(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, aprikoosinen, keltaluumuinen, kypsän sitruksinen, kevyen mineraalinen, tamminen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tammiset valkoviinit. Maultaan runsaiden, täyteläisten ja useimmiten hienojen ruokien kanssa, esim. juustogratinoidut ruuat. Savustetut kalat, voimakkaat kastikkeet ja vaaleat lihat Hae viinit

HINTA

Hinta:
17.43 € ( 23.11 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

17.29 € -> 17.43 € (13.01.2019)
16.16 € -> 17.29 € (24.02.2018)
15.75 € -> 16.16 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
563997
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.05.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2015
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Limarín laakson tarhat, jotka sijaitsevat noin 450 kilometriä Santiagosta pohjoiseen Kypsytys: 50 % terästankeissa, 50 % 6 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30 % uusia. Muuta: Nimbus on Viña Casablancan laatuviinisarja, johon on koottu yhden viinitarhan viinejä. Tuottaja: Vuonna 1992 perustettu Viña Casablanca on osa Carolina Wine Brands -viiniliikettä.
Tuotteen nimen selitykset:
single vineyard = Yhden viinitarhan rypäleistä tehty viini. Mainitaan etiketissä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Viña Casablanca

Viña Casablanca on osa Carolina Wine Brandsia, joka kuuluu Chilen merkittävimpiin viinituottajiin. Yrityksellä on yli 135 vuoden kokemus viininteosta. Viinitalon omistaa Larrainin perhe. Viña Casablanca on Carolina Wine Brandsin "Boutique Winery", joka on keskittynyt tuottamaan pieniä tuotantoeriä huippulaadukkaita viinejä pääosin Casablancan alueella.

Lähde: www.hartwall.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Casablanca

Kommentit & arvostelut (2)

Vähän kaksijakoiset mietteet jäi tästä viinistä. Pääsiäspöydässä oli toisena päivänä parsaa, salaattia, kylmäsavulohta jne, perusssettiä alkupaloina. Kun samppanja oli edellisenä päivänä todettu loistavaksi alkukeitolle ja alkupaloille, tämä viini ei sopinut ollenkaan ja riiteli voimakkaasti ruoan kanssa. Uskottava se on: tamminen viini kaipaa kermaisia ja runsaita ruokia. Kermainen tai pähkinäinen juusto menee, gratinoitu ruoka, lohi, ja vaalea liha. Ja saa olla vaikka grillattu. Tammi on tässä viinissä hyvin integroitunut ja kun maistelin tätä erikseen toisen kerran, viini tuntui itse asiassa aika hyvältä. Se on tasainen luonteeltaan ja tammi tuntuu maltillisesti jälkimaussa. Raikkaus on siis säilynyt tammituksesta huolimatta. Viinin ongelma on kuitenkin monimuotoisuuden puute. Se on sanalla sanoen monotoninen. Hedelmää on ja aika voimakaskin maku, mutta eri hedelmiä on tosi vaikea erottaa, koska ne sekoittuvat keskenään. Jos ei löydä kuin lyhyesti sanottavaa, ei pysty antamaan huippupisteitä. Viini on hapokas, mutta se ei ole sellain pirteä tai pirskahteleva, vaan aika lättänä. Kuulunee kuitenkin asiaan tässä tyylissä. On tässä vähän samaa kuin yhdysvaltalaisessa Jekel Gravelstone Chardonnayssa, mutta ei yllä samalle tasolle. Kypsää sitruksisuutta on ja jälkimaussa on sitruunan valkoisen osan kitkeryyttä. Toimii, jos ruokavalinta on oikea.

    

"Viherkeltainen viini, jonka rehevässä ja voimakkaassa tuoksussa on etelän hedelmää, tammea, luumua ja parfyymiä. Pitkä, kuiva ja sopivan hapokas maku vastaa tuoksua, siinä on myös päärynää." (Vuoden Viinit 2011. Nimbus Chardonnay 2008. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 9 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).