Errázuriz
Don Maximiano Errázuriz perusti nimeään kantavan viinitalon vuonna 1870 Chileen Aconcaguan laaksoon, noin 100 kilometriä Santiagosta pohjoiseen. Errazurizin filosofia perustuu Don Maximianon lausahdukseen "From the best land, the best wine”. Lähtökohtana ovat laadukkaat rypäleet ja laadun varmistaminen viinin valmistuksen jokaisessa vaiheessa, aina pellolta pullotuslinjalle.
Nykyään viinien laadusta vastaa jo kuudennen sukupolven jälkeläinen Eduardo Chadwick. Hän on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinipersoonista, jonka mm. viinitoimittajat palkitsivat vuonna 2008 ”Wine Personality of the Year” -tittelillä.
International Wine & Spirit Competition (IWSC) valitsi Viña Errazurizen Chilen parhaaksi viinitilaksi vuonna 2008.
Errazuriz sai vuoden 2012 alussa kestävän kehityksen sertifaatin.
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.errazuriz.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Errázuriz
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Syvä, intensiivinen violetti väri.
Rehevä ja täyteläinen tuoksu, jossa karhunvatukkaa, mustikkaa, mustapippuria ja viikunaa, myös häivähdys kanelia sekä taatelia
Runsas ja erittäin täyteläinen maku, samettinen rakenne, runsaat ja pehmeät tanniinit. Maussa tummaa luumua ja kypsää mustaherukka, lisäksi hentoa paprikaa ja tummaa suklaata sekä aavistus yrttisyyttä. Pitkä jälkimaku.
Ruokasuositus: Nauta, porsas, riista, kovat juustot
Viiniä on kypsytetty 20 kuukautta uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinissä käytetyt rypäleet on poimittu Max-viinitarhojen parhailta palstoilta Acocaguan laaksosta. Laaksossa vallitsee viininviljelylle ihanteellinen välimerellinen ilmasto, jolle on tyypillistä pitkä ja kuiva kasvukausi sekä talvikauteen ajoittuvat sateet. Kasvukauden maltillisia päivälämpötiloja viilentävät entisestään pehmeät Tyyneltä valtamereltä puhaltavat iltatuulet.
Rypälelajikkeet: Carmenère 93%, Petit Verdot 7%
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 0 )