Gato Negro 9 Lives Organic Blend 2018

Chile, MuutPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Gato Negro 9 Lives Organic Blend  2018(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, tanniininen, herukkainen, mustikkainen, kirsikkainen, hennon vaniljainen, mausteinen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon, Carmenère, Syrah
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitäyteläiset ja tanniiniset punaviinit. Naudalle ja riistalle. Lampaalle, jos viinissä mausteisuutta. Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.98 € ( 13.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.49 € -> 9.98 € (08.01.2021)
10.48 € -> 10.49 € (24.02.2020)
9.98 € -> 10.48 € (17.11.2019)
10.49 € -> 9.98 € (14.10.2018)
10.40 € -> 10.49 € (09.03.2018)
9.99 € -> 10.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä alle 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
459277
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi, luomu, ympäristövastuullinen pakkaus
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Cachapoalin laaksossa Andien juurella. Maaperä savea, hiekkaa ja soraa. Valmistus: Terästankeissa. Käytetty luonnonhiivoilla. Muuta: 6 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 30 % uusia. Tuottaja: Correa Albanon veljesten 1865 perustama Viña San Pedro on nykyisin Chilen 2. suurin viininviejä ja 3. suurin viiniliike. Talo sijaitsee Curicón laaksossa, missä se omistaa 1 200 yhtenäistä tarhahehtaaria. Kaikkiaan talolla on 2 500 hehtaaria tarhoja Chilen Keskuslaaksossa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Viña San Pedro

Viña San Pedro valmistaa viinejä Chilessä jo lähes 150 vuoden perinteellä. Voidaan todeta, että syntyjään pioneerina ja nykyisin uuden maailman innovaattorina tunnettu yritys on osallistunut kehittämään toimialan viljelysmahdollisuuksia koko maassa.

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro näyttää esimerkkiä innovoinnille etsimällä ainutlaatuisia tyylejä ja viljelysmaastoja aina maan pohjoisimmasta kolkasta Elquin alueelta syvälle etelään Bio Bion laaksoihin. Tänä päivänä viinien valmistukseen käytettäviä raaka-aineita kasvatetaan kymmenillä tiloilla mukaanlukien myös Casablancan, Cachapoalin, Cúricon, Leydan, Maipon sekä Maulen alueet. Monipuolinen viinivalikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille viininharrastajille erilaisiin tilaisuuksiin ja ateroillle.

Vuonna 2008 osaksi VSPT Wine -konsernia (Viña San Pedro Tarapacá Wine) sulautunut yritys on Chilen kolmanneksi suurin ja maan toisiksi tärkein viinien viejäyritys.

Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2.500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1.200 hehtaarin viinitarhan, jolta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit eli ”kissaviinit”. Suomen tunnetuimman viinibrändin, Gato Negron lisäksi San Pedron por tfolioon kuuluvat mm. Castillo de Molina, Kankana del Elqui, Cabo de Hornos sekä luomuviinisarja 35 South B.O. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman. San Pedro on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla San Pedro viljelee. Tämä on San Pedron 360° Sustainable -ohjelman periaate.

Amerikkalainen Wine Enthusiast -lehti valitsi Viña San Pedron marraskuussa 2011 ”Uuden maailman vuoden viinitaloksi”. Wine Enthusiast on maailman arvostetuimpia erikoisjulkaisuja, ja sen antamia arvioita seuraa tarkkaan koko kansainvälinen viinimaailma. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinto on upea tunnustus Viña San Pedron vuosien arvokkaasta ja tinkimättömästä työstä laadun ja kuluttajia kiinnostavien viinien luomisessa. Samalla se korostaa Viña San Pedron merkitystä kansainvälisillä viinimarkkinoilla ja palkitsee viinitalon saavuttamasta kehityksestä, sillä tunnustuksen saadakseen viinitalon on pärjättävä kilpailun kaikilla osa-alueilla aina premium-viinien valmistuksesta tuotteiden menestyksekkääseen kaupallistamiseen saakka. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinnosta kilpaili Viña San Pedron kanssa joukko erittäin arvostettuja viinitaloja mm. argentiinalainen Bodega Norton, eteläafrikkalainen De Toren, kanadalainen Mission Hill Family Estate ja australialainen Penfold’s.

Lähde: www.sanpedro.cl, www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña San Pedro

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Tummanpunainen.
Tuoksu: Tummien marjojen sävyttämä, mausteinen ja tamminen.
Maku: Täyteläinen, notkea, kuningatarhillomainen, pehmeän mausteinen ja miellyttävän tanniininen.
Alue: Central Valley
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin laadukkaksi ja hyvin tehdyksi viiniksi, joka sopii myös juhlaan. Viini on edullinen ostos ja enemmän kuin hintansa arvoinen. Viini on valmis juotavaksi.

Pihville ja nautiskeluun
Chileläisen 35 South B.O. Cabernet Sauvignon Carmenère Merlot -luomuviinin nimi tulee sanoista Biologically and Organically (Grown Grapes). Käsin poimitut rypäleet on viljelty luonnollisella menetelmällä eikä viininvalmistuksen missään vaiheessa ole käytetty kemiallisia lisä- tai torjunta-aineita. Kiitos luontaisten, rypäleiden pinnalla kasvavien hiivojen viinin käyminen tapahtuu spontaanisti, joka taas on ympäristön kannalta suotuisaa.

Viini pakataan kevyempään lasipulloon, jonka Viña San Pedro lanseerasi vuonna 2009 tavoitteenaan vähentää viiniensä elinkaaren aikaisia ympäristörasituksia. Samalla kuluttajille haluttiin antaa mahdollisuus vastuullisempaan kuluttamiseen. Verrattuna esimerkiksi 35 South Reserva -viinin pulloihin, luomuviinin pullot ovat 60 grammaa kevyempiä. Näin viinipullojen kuljetus ja jakelu rasittavat ympäristöä vähemmän, esimerkiksi vuositasolla 50.000 pullon kohdalla 3.000 kilogramman verran. Pullojen ulkonäköön, muotoon tai laatuun kevennys ei vaikuta ja muutos on pullon painoa lukuun ottamatta huomaamaton. Kaikki 35 South B.O. -luomuviinit ovat kierrekorkilla suljettuja ja ne tulevat Central Valleyn alueelta.

Täyteläinen 35 South B.O. Cabernet Sauvignon Carmenère Merlot -viini on loistava kumppani hyvälle pihville tai lammasruualle, mutta sopii nautiskeluun myös sellaisenaan.

Muut kommentit ( 3 )

2008: Kirsikkaa, suklaata ja imeliä mausteita. Hedelmäinen. (www.hs.fi, julkaistu 4.2.2010)

    

"Sinipunainen viini, jonka tuoksussa on kaakaota, tammea, vaniljaa, hilloa ja savua. Helppo, miellyttävä viini, jonka vaniljainen maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2011. 35 South Wild Ferment Cabernet Carmenère Merlot 2009. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja: Uuden maailman punaviinit, hinta 9-15 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Monipuolinen ja pehmeä luomuviini, jossa tummia marjoja, mustaherukkaa. Erinomainen tuhtien liharuokien kumppani, sopii jopa riistalle.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).