Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Viinin nimessä sana Fuzion viittaa vanhan ja uuden viinimaailman risteytykseen, jota Argentiina parhaimmillaan edustaa. Viinissä kohtaa Argentiinan pitkä historia ja perinteet
sekä modernit viininvalmistustavat. Viini sopii nautittavaksi niin seurusteluviininä kuin ruoankin kanssa, elegantisti tai rennosti. Bernardo Nervianin johtama Fuzion Wines
Mendozassa, valmistaa viinit rypäleistä, joissa hyödynnetään koko alueen mikroilmastot, maaperä sekä korkeuserot. Tällä saavutetaan paras raikkauden, kypsyyden ja konsentraation tasapaino.
LUONNEHDINTA
Väri: Melko syvä rubiininpunainen väri, jossa hieman sinertävää sävyä
Tuoksu: Kypsän hedelmäinen, marjainen, vadelmaa, luumua, hienoa orvokkisuutta
Maku: Keskitäyteläinen, mehevä hedelmäisyys, tuntuvat pehmeät tanniinit. Aromeissa tummaa luumua, kuivattua viikunaa, kuivattua mansikkaa, mokkaisuutta.
RUOKASUOSITUKSET
Monikäyttöinenpunaviini, joka niin grillattujen pihvien kuin runsasmakuisten pastojen ja pataruokienkin kanssa.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 1 )
Vetinen, niukkahappoinen, esanssinen. 7/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 2/2014)
Muokkaa Poista