Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tuoksussa voi aistia karhunvatukkaa ja hieman savuisuutta.Viini on maultaan täyteläinen ja mausteinen. Petit Verdot lajikettä käytetään pääsääntöisesti sekoiteviineissä tuomaan viiniin väriä ja tanniineja erityisesti Bordeauxin alueella. Petit Verdot lajikkeen käyttö on harvinaista maailmanlaajuisesti.
Fish Hoek -viinit on pääviinintekijä Bruce Jackin luomus. Viinin tekemisen ohella hän on intohimoinen surffaaja. Hänellä onkin sanonta: "Jos laineet ovat hyvät aamulla, on parempi mennä surffaamaan kuin töihin, koska töitä voi tehdä illallakin, mutta silloin ei voi surffata". Fish Hoek -viinit on nimetty rannan mukaan, joka sijaitsee hieman Kapkaupungin ulkopuolella. Eri Fish Hoek viinejä yhdistää pyrkimys tehdä mahdollisimman hyviä viinejä yhdestä rypälelajikkeesta.
(Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)
Fish Hoek -viinit kuuluvat nykyään Accolade Winesin kansainväliseen viiniyhtymään.
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 0 )