Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (4)
Tässä viinissä on mielestäni hieman metallinen ja selkeästi savuinen tuoksu. Parivuotiaana tanniinit ovat voimakkaat, mutta muuten viini jäi jotenkin pliisuksi. Tämän laadusta kertoo sen kohtalo tastingissä kolmen muun portugalilaisen rinnalla. Tämä oli nimittäin ainut pullo, josta löytyi tavaraa vielä seuraavanakin aamuna.
Jens Schnabel
Muokkaa PoistaYksi loppukesän parhaista grilliviineistä, tummien lihojen kumppaniksi. Voin vaan kuvitella hirven jauhelihasta pihvejä jotka maustetaan vahvasti mustapippurilla ja grillataan hiilellä- tämä pureskeltavan paksu ja mustavärinen tymäkkä punkku soipii siihen loistavasti. Ei tissuttelu/seurusteluviini ehkä, mutta tuhtia liharuokaa niin jopa toimii !
Timo Lahti
Muokkaa PoistaDouron laatuviinialue Pohjois-Portugalissa. Tarhat sijaitsevat 130 hehtaarin alalla Cima Corgon alueella Dourojoen keskijuoksulla. Maaperä liuskekiveä. Rypäleet poimittiin käsin. Kaikki rypälelajikkeet tehtiin viiniksi yhdessä. Viini kypsyi 10 kuukautta terästankeissa ja 3 kuukautta pulloissa.
Muokkaa PoistaDouron laaksosta Portugalista. "Kukkaisuuden sekoitus maussa on sekin tuoreuden merkki. Maussa korostuu myös tyylikkään charmantti tammi. Tumma marjaisuus tulee esille maun alussa ja keskipitkän jälkimaun lopussa." (www.hs.fi, julkaistu 22.9.2011)
Muokkaa Poista