Brancott Estate Pinot Noir 2014

Uusi-SeelantiPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Brancott Estate Pinot Noir 2014(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän kirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, hennon toffeinen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Pinot Noir
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.49 € ( 19.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

13.99 € -> 14.49 € (13.01.2019)
13.89 € -> 13.99 € (09.03.2018)
13.48 € -> 13.89 € (14.01.2018)
13.08 € -> 13.48 € (02.07.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
466047
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 13.07.2019.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Uuden-Seelannin eteläsaarella kolmella alueella: Marlborough'ssa, Waiparassa ja Central Otagossa. Vaihtelevat maaperät. Valmistus: 3–5 päivän kuorien kylmäuuttaminen ennen käymistä. Kypsytys: Osaa viinistä kypsytettiin ranskalaisissa ja eurooppalaisissa tammitynnyreissä, loppu kypsyi tammi- ja terästankeissa. Tuottaja: Montanan perusti kroatialaisperäinen Ivan Yukich vuonna 1934. Talo oli vuonna 1973 ensimmäinen, joka aloitti viininviljelyn Marlborough'ssa. Nykyisin viinitalo on Uuden-Seelannin suurin viininviejä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Brancott Estate

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Granaatinpunainen.
Tuoksu: Kirsikkaa, punaisia marjoja.
Maku: Mausteinen, yrittinen, lämmin, hienostuneet tanniinit.
Alue: Marlborough
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas antoi viinille loistavat arvostelut ja pitää sitä luonteikkaana ja autenttisena viininä. Harmoninen kokonaisuus, joka on laadultaan erinomainen ja enemmän kuin hintansa arvoinen edullinen viiniostos.
Palkinnot ja tunnustukset: Hopeaa ja Best Buy (88/100), Beverage Tasting Institute World Wine Champs 2009 (vuosikerta 2007)

Laatuviini Uudesta Seelannista.
Rypäleet Brancott Estete South Island Pinot Noiriin poimitaan premium-viinitarhoilta pääasiassa Uuden-Seelannin eteläsaaren Marlboroughin alueelta, mutta pieni osa myös Waiparasta ja Central Otagosta. Sato korjattiin maalis-huhtikuun aikana 2008, ja käyminen tapahtui enimmillään 28 asteen lämpötilassa taaten viinille hienon värin ja sopivan tasapainoisen tanniinisuuden.

Brancott Estate South Island Pinot Noir -punaviiniä on kypsytetty ranskalaisissa ja eurooppalaisissa tammitynnyreissä neljän kuukauden ajan. Viini sopii tummille liharuuille ja vaalealle grillatulle lihalle, jolloin viini ja ruoka -kokonaisuus nostattaa veden kielelle.

Muut kommentit ( 6 )

"Vaalean tiilenpunaisen viinin tuoksusta on aistittavissa punaisia marjoja, nahkaa, havuja sekä tallia. Viinin keskitäyteläinen maku on hapokas ja vastaa aromeiltaan tuoksua. Kokonaisuutena viini on puhdaspiirteinen, tasapainoinen ja rypäleelle tyypillinen." (Vuoden Viinit 2017. Brancott Estate Pinot Noir 2014. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

"Tiilenpunaisesta, väriltään hieman kehittyneestä viinistä löytyy punaisia marjoja, puolukkaa, karpaloa ja vadelmaa. Hieman kehittynyt, marjaisa ja hennon mausteinen maku on keskitäyteläinen, sopivan hapokas ja tasapainoinen." (Vuoden Viinit 2016. Brancott Estate South Island Pinot Noir 2013. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

"Kalpean tiilenpunainen viini, jonka tuoksussa on pieniä punaisia marjoja ja savua. Keskitäyteläinen, melko hapokas ja pehmeä maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös kypsiä marjoja. Pitkä jälkimaku. Tanniinit tukevat kokonaisuutta." (Vuoden Viinit 2015. Brancott Estate South Island Pinot Noir 2012. Sijoitus: Kulta. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 11-17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Välimerellinen suolaisen makea kylmäsavuhärkäsalaatti ja kepeä Brancott Pinot Noir. (Apu 2.4.2015)

    

Sävy on ohut, kuten pinot noireissa on. Kirsikka tulee päälimmäisenä ja voimakasarominen runko. Mukana on raikkaan kirsikan ja mansikankin lisäksi myös nahkaisempi taso - lähinnä nahkasaappaan sisäosaa. Maussa on siis puhdaspiireisyyden lisäksi maanläheistä otetta. Ruoalla oli kinkku-pekonipiirasta, joka ei todellakaan ollut ideaalinen tälle viinille. Tarjoa tämä riistaruoan kanssa.

    

"Kalpea, kirsikanpunainen viini, jonka kehittyneessä tuoksussa on pieniä punaisia marjoja, savua, nahkaa, tallia ja mansikkaa. Makeanoloinen, ryhdikäs maku vastaa tuoksua, siinä on myös mausteisuutta. Hieno Pinot Noir." (Vuoden Viinit 2013. Brancott Estate South Island Pinot Noir 2011. Sijoitus: Kulta. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 10-17 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).