Altia Oyj
Altian omien tuotteiden valmistus nojaa pitkälti vankkaan kokemukseen ja osaamiseen.
Rajamäen alkoholijuomatehtaalla valmistetaan ja pakataan Altian omia tuotteita, kuten vodkaa, likööriä ja giniä sekä mietoja ja väkeviä viinejä. Finlandia Vodkan sopimustuotanto brändin omistavalle Brown-Forman Ltd:lle muodostaa yli puolet Rajamäen tehtaan tuotannosta. Tehtaalla valmistetaan juomia vuosittain noin 55 miljoonaa litraa, pullotuslinjoja on kuusi ja valmistettuja tuotenimikkeitä noin 600.
Tabasalun tehdas Virossa on pääasiassa Baltian maita palveleva yksikkö. Tehtaan etuja ovat joustavuus ja nopeus, ja sen toiminta on hyvin asiakaslähtöistä. Tehtaalla toimii kaksi linjaa, joilla valmistetaan vodkaa, liköörejä ja hiilihapotettuja alkoholijuomia. Tabasalu on myös erikoistunut pullottamaan viinejä pieniin PET-muovipulloihin.
Altian tehdas Tanskan Svendborgissa antaa erinomaiset mahdollisuudet tuotteiden pakkaamiseen lähellä tärkeitä markkinoitamme Tanskaa ja Ruotsia. Svendborgissa pakataan tuotteita pulloihin ja hanapakkauksiin myös sopimuskumppaneille. Svendborgissa on yhteensä 10 pullotuslinjaa.
Koskenkorvan tehdas on moderni tislaamo, joka tuottaa suomalaisesta ohrasta 250-kertaisella tislauksella vuosittain noin 23 miljoonaa litraa 96-prosenttista viljaviinaa. Viljaviinan ohella samasta ohrasta valmistetaan myös tärkkelystä, rehuja ja hiilidioksidia. Koskenkorvan erittäin korkealaatuinen viljaviina on Altian omien juomien arvokas perusta.
Lähde: http://www.altiacorporation.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Altia
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tarjoiluehdotus: Glögi nautitaan huoneenlämpöisenä tai perinteiseen tapaan lämmitettynä.
Tuoksu: Hedelmäinen ja raikas
Maku: Erittäin hapokkaaseen ranskalaiseen valkoviiniin on yhdistetty modernia espanjalaista Muscat-viiniä. Viinisekoitusta on kypsytetty runsaan kuukauden ajan, minkä jälkeen se on maustettu glögiviinalla ja laventeliviinalla. Lopuksi sekoitus on makeutettu sokerilla ja akaasiahunajalla.
Blossa glögiä valmistetaan yli sata vuotta vanhalla reseptillä, joka on peräisin J.D. Grönstediltä Tukholman vanhastakaupungista. Kaikki Blossa-perheen glögit pohjautuvat samaan perusreseptiin. Maku syntyy ainutlaatuisesta mausteseoksesta, jossa on mm. kardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa. Blossa on uniikki, laadukas ja käsintehty viinipohjainen glögi, joka sisältää vain luontaisia ainesosia.
Blossa 14 -glögiin on haettu inspiraatiota Provencen violeteista laaksoista, ja se onkin maustettu aurinkokuivatulla laventelilla. Blossa 14 on suosittujen, jännittävästi maustettujen vuosikertaglögien 12. versio. Nyt katseet on käännetty hyväntuoksuiseen kukkaan, laventeliin. Sitä käytetään hajusteiden valmistukseen, mutta myös koristeena ja mausteena ruoanlaitossa. Monille laventeli tuo mieleen Etelä-Ranskan Provencen, ja Blossa 14 valmistukseen onkin käytetty 992 kiloa Provencen laventelia. Maistuu myös kypsytetyn juuston ja ilmakuivatun kinkun kanssa.
Muut kommentit ( 3 )
Ei glögi, vaan talvijuoma, glühwein mieluummin kuin glögi. Neilikka hallitsee jälkimakua. 3 tähteä, mutkaton kokonaisuus. (Kauppalehti Optio 20/2014)
Muokkaa PoistaPullon desing oli taas taattua ruotsalaista laatua ja pelkästään pullon takia on ostopäätös helppo tehdä. Pullon sisältä paljastuu vaalea glögi, jonka tuoksussa on omenaisia aromeja, joulumausteita ja vain aavistus laventelia. Maku seurailee vahvasti tuoksun makumaailmaa, eikä se laventeli onneksi hyökkää päälle järjettömällä voimalla. Miellyttävä blossan kausimaku. Allekirjoittanut olisi kaivannut makuun jotain twistiä. Lue juttu: Laventelinen Blossa 2014
Muokkaa PoistaTästä glögistä arvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi):
Blossa 14 - Glögikauden avaus
Vuoden 2016 Blossa 16
Vuoden 2015 Blossa 15
Vuoden 2013 Blossa 13
Vuoden 2012 Blossa 12
Vuoden 2011 Blossa 11
Janne Putkonen
Muokkaa Poista