Luce 2012

Italia, ToscanaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 99.95 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, marjainen, nahkainen, mokkainen
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
99.95 € ( 133.13 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

99.90 € -> 99.95 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
938307
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä tilausvalikoimassa. Poistunut 16.01.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Tenute di Toscana

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Ikoninen Luce-punaviini Montalcinon sydämestä Italiasta.
TARJOILUEHDOTUS: Täyteläinen ja runsas ruokaviini aromikkaille liharuoille, riistalle tai kovien juustojen kumppaniksi.
VÄRI: Erittäin konsentroitunut, tumma rubiininpunainen.
TUOKSU: Tuoksu on hienostunut, marjaisa, mustaherukkainen, vadelmainen sekä mausteinen. Lopussa aistii hentoa vaniljaa sekä mineraalisuutta.
MAKU: Erittäin täyteläinen punaviini, jonka tuntuva hapokkuus kohtaa tasapainossa silkkiset tanniinit. Maussa aistii kypsää hedelmää, kuivattuja kukkia sekä mausteisuutta. Todella pitkä, nautinnollinen ja voimaisa jälkimaku.
TARINA: Viiniä on ikäännytetty pääosin uusissa tammitynnyreissä 24 kuukauden ajan. Luce oli ensimmäinen Montalcinon alueella tuotettu viini, jossa käytettiin Sangiovesen lisäksi Merlot rypäleitä.

Muut kommentit ( 2 )

"Mustan sinipunainen viini, jonka kypsän hedelmäisessä ja moniulotteisessa viinissä tammea, yrttejä ja hedelmäisyyttä. Paksu, erittäin täyteläinen, sopivan tanniininen, mokkainen ja nahkainen maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös kypsää hedelmää. Pitkä jälkimaku. Vielä nuori viini, kellariin." (Vuoden Viinit 2015. Luce 2011. Sijoitus: Kulta. Sarja 13: Punaiset arvoviinit. www.vuodenviinit.fi)

Rypäleet: Merlot, Sangiovese
Tuottaja: Frescobaldi

    

Toscanalainen Frescobaldin ja kalifornialainen Mondavin viiniliike perustivat vuonna 1995 Luce della Viten yhteisyrityksen, jolla on kaksi tuotantosarjaa: Luce-Lucente ja Danzante.

Luce on yhteisyrityksen Sangiovese- ja Merlot-rypäleistä valmistettu ”supertoscanalainen” huippuviini, jota valmistetaan Montalcinon alueella Toscanan vuoristossa. Viiniin käytetyt rypäleet ovat kasvaneet kalkkipitoisessa savimaassa lounaaseen viettävillä rinteillä. Viiniköynnökset ovat keskimäärin 25 vuoden ikäisiä. Rypäleiden kuoret saivat olla tavallista pitempään eli 28 päivän ajan maseroitumassa käymisvaiheen aikana, joka tapahtui kontrolloiduissa olosuhteissa. Tämän jälkeen viiniä kypsytettiin 12 kuukautta puoliksi uusissa ja puoliksi vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini suodatettiin hyvin kevyesti makuominaisuuksien säilyttämiseksi.

Viinin väri on punaruskea, hieman kehittynyt, syvä, reunoilta vielä purppurainen. Tuoksu on runsas, rikkaan, kypsän hedelmäinen. Tuoksussa on havaittavissa aprikoosia, luumua, mustaherukkaa, tupakkaa ja nahkaa. Maku on täyteläinen, silkkinen, mehevä ja pehmeän tanniininen. Viini sopii parhaiten punaiselle lihalle, joko paahdetulle tai mausteisen kastikkeen kera tarjottuna. Erinomainen kumppani myös kypsytetyille juustoille.

Alue/luokitus: IGT Toscana
Rypäleet: Sangiovese 60%, Merlot 50%

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).