Domäne Wachau Neuburger Federspiel Terrassen 2018

Itävalta, NiederösterreichValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Domäne Wachau Neuburger Federspiel Terrassen 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, sitruksinen, persikkainen, kevyen nahkainen, mausteinen
Rypäleet:
Neuburger
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.99 € ( 21.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.98 € -> 15.99 € (24.02.2020)
16.49 € -> 15.98 € (13.01.2019)
16.39 € -> 16.49 € (09.03.2018)
15.98 € -> 16.39 € (14.01.2018)
16.50 € -> 15.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
597307
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.05.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Erityistä:
soveltuu vegaaneille
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Wachaun viinialueella Wienin kaupungin luoteispuolella. Valmistus: Viini kävi terästankeissa ja lepäsi usean viikon tammitynnyreissä ennen pullotusta. Muuta: Neuburger on melko harvinainen itävaltalainen rypälelajike. Siitä tehdään hapokkaita ja aromaattisia viinejä. Tuottaja: Domäne Wachau on yli 300-vuotias viiniliike. Vuodesta 1938 liike on toiminut osuuskuntana, jonka muodostavat sadat viininviljelijät.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
03.02.2013
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Domäne Wachau

Aiemmin nimellä Freier Weingärtner Wachau on satojen viljelijöiden muodostama osuuskunta, jonka maailman vaikutusvaltaisin viinikirjoittaja Robert Parker on nimennyt maailman luultavasti laadukkaimmaksi viiniosuuskunnaksi. Monet maailman arvostetuimmista viinikirjoittajista ja viinilehdistä luokittelevat tuottajan jatkuvasti Itävallan viinituottajien terävimpään kärkeen, johon Domäne Wachau eittämättä kuuluukin niin kokonsa kuin viiniensä laadun puolesta. Tuottajalla on meneillään useita samanaikaisia tuotekehitysprojekteja, joilla koko toiminta viljelystä viinien valmistukseen ja markkinointiin halutaan kehittää kansainväliseksi menestystarinaksi.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Domäne Wachau

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleet ovat kasvaneet Länsi-Wachaun viileimmällä alueella Spittzer Graben –laaksossa. Neuburger on Wachaun alkuperäislajikkeita ja se on syntynyt Roter Veltliner ja Sylvaner -lajikkeiden risteymänä. Rypäleelle on tyypillistä aromikkuus ja täyteläisyys. Federspiel viittaa Wachaun omaan kolmiportaiseen laatuluokitukseen, joka säätelee mm. viinin valmistusta. Federspiel-luokitus on nimetty alueelle tyypillisen haukkalajin mukaan. Viini on valmistettu lokakuun lopulla kerätyistä valikoiduista rypäleistä. Rypäleet on murskattu ja maseroitu yön yli ennen alkoholikäymistä. Maseraation avulla viiniin saadaan runsaammin väriä ja aromikkuutta. Käyminen on tapahtunut viilennetyissä terästankeissa. Käymisen jälkeen viiniä on kypsennetty muutaman viikon ajan suurissa iäkkäissä tammitynnyreissä.

Oljenkeltainen kultaan vivahtava väri. Runsaassa tuoksussa kypsää päärynää, saksanpähkinää, villikukkahunajaa. Tuoksun mukainen täyteläinen ja runsas maku on pirteän hapokkuuden tasapainottama ja pitkä.

Maistuu mainiosti merenherkkujen ja lihaleikkeleiden kanssa. Paikalliset nauttivat myös makaroniruokien ja naudanlihapatojen sekä kypsien juustojen kanssa. Suositeltu tarjoilulämpötila 8-9 C.

Lehdistömaininnat: 89p - Fallstaff Wine Guide 2010/2011 (2009)

Muut kommentit ( 6 )

Tämä viini on Viinikartan jutussa: Itävallan valkoviinit testissä (19.2.2018). Testatut viinit ovat rypäleistä Grüner Veltliner, Riesling, Sauvignon Blanc ja Neuburger.

    

Tämä viini löytyy Viinikartan jutusta: Suomen kierros - ruoka ja viini. Jutusta löydät olut- ja viinisuositukset blineille, mateelle sekä köyhille ritareille.

    

Voimallinen, mineraalinen, tammi hyvin hallinnassa. Kampelaviini. 11/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 3/2016)

    

Hapokas, mineraalinen ja aromikas viini on suutuntumaltaan pyöreä, melkein öljymäinen, ja se täydentää mainiosti myös mädin, smetanan ja blinin pyhän kolminaisuuden. Hinta/laatu: 4 tähteä. (ruoka.ts.fi, julkaistu 15.2.2013)

    

Liuskekivirinteiltä muhennetun mateen kumppaniksi. Kohtalaisen hapokas, aprikoosinen, yrttinen ja mineraalinen. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 21.2.2013)

    

Neuburger on harvinainen itävaltalainen lajike, josta tulee hapokkaita viinejä. Domäne Wachau osuuskunta on suuri ja ainoa tuottaja Wachaun laaksossa Tonavan rannalla Melkin ja Krempsin kaupunkien välissä Ala-Itävallan osavaltiossa Itävallassa. Alue on hyvin vanhaa kulttuurimaisemaa (Unescon maailmanperintökohde vuodesta 2000) ja viinejä on viljelty satoja vuosia. Alue on kuuluisa liuskekivisistä tarhoista, joiden tuottama viini on mineraalista ja hedelmäistä. Domäne Wachau Neuburger Federspiel Terrassen on myös mineraalinen, hapokas ja hedelmäinen. Sopii erinomaisesti rasvaiselle kalalle.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).