Viña San Pedro
Viña San Pedro valmistaa viinejä Chilessä jo lähes 150 vuoden perinteellä. Voidaan todeta, että syntyjään pioneerina ja nykyisin uuden maailman innovaattorina tunnettu yritys on osallistunut kehittämään toimialan viljelysmahdollisuuksia koko maassa.
Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro näyttää esimerkkiä innovoinnille etsimällä ainutlaatuisia tyylejä ja viljelysmaastoja aina maan pohjoisimmasta kolkasta Elquin alueelta syvälle etelään Bio Bion laaksoihin. Tänä päivänä viinien valmistukseen käytettäviä raaka-aineita kasvatetaan kymmenillä tiloilla mukaanlukien myös Casablancan, Cachapoalin, Cúricon, Leydan, Maipon sekä Maulen alueet. Monipuolinen viinivalikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille viininharrastajille erilaisiin tilaisuuksiin ja ateroillle.
Vuonna 2008 osaksi VSPT Wine -konsernia (Viña San Pedro Tarapacá Wine) sulautunut yritys on Chilen kolmanneksi suurin ja maan toisiksi tärkein viinien viejäyritys.
Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2.500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1.200 hehtaarin viinitarhan, jolta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit eli ”kissaviinit”. Suomen tunnetuimman viinibrändin, Gato Negron lisäksi San Pedron por tfolioon kuuluvat mm. Castillo de Molina, Kankana del Elqui, Cabo de Hornos sekä luomuviinisarja 35 South B.O. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman. San Pedro on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla San Pedro viljelee. Tämä on San Pedron 360° Sustainable -ohjelman periaate.
Amerikkalainen Wine Enthusiast -lehti valitsi Viña San Pedron marraskuussa 2011 ”Uuden maailman vuoden viinitaloksi”. Wine Enthusiast on maailman arvostetuimpia erikoisjulkaisuja, ja sen antamia arvioita seuraa tarkkaan koko kansainvälinen viinimaailma. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinto on upea tunnustus Viña San Pedron vuosien arvokkaasta ja tinkimättömästä työstä laadun ja kuluttajia kiinnostavien viinien luomisessa. Samalla se korostaa Viña San Pedron merkitystä kansainvälisillä viinimarkkinoilla ja palkitsee viinitalon saavuttamasta kehityksestä, sillä tunnustuksen saadakseen viinitalon on pärjättävä kilpailun kaikilla osa-alueilla aina premium-viinien valmistuksesta tuotteiden menestyksekkääseen kaupallistamiseen saakka. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinnosta kilpaili Viña San Pedron kanssa joukko erittäin arvostettuja viinitaloja mm. argentiinalainen Bodega Norton, eteläafrikkalainen De Toren, kanadalainen Mission Hill Family Estate ja australialainen Penfold’s.
Lähde: www.sanpedro.cl, www.juomavinkki.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña San Pedro
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Väri: Oljenkeltainen, vihertävin häivähdyksin.
Tuoksu: Eksottisen hedelmäinen, vaniljainen, hunajainen.
Maku: Pehmeähappoinen, trooppisen hedelmäinen, tamminen.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi sekä suosittelee viiniä täyteläisille punalihasille kalaruuille, mutta myös selkeille grillatuille vaaleille lihoille.
Palkinnot ja tunnustukset: Vina San Pedro: Uuden Maailman Vuoden Viinitalo -palkinto marraskuu 2011, Wine Enthusiast -lehti
Palkitun Reserva-sarjan laadukas Chardonnay
Runsaasti kansainvälistä huomiota herättänyt chileläinen Castillo de Molina Reserva -sarja koostuu yhteensä kymmenestä eri viinistä, joiden rypäleet on kasvatettu kullekin lajikkeelle parhaiten sopivalla viljelyalueella. Tämä ns. ”Origin Project” –projekti alkoi vuonna 2006 pääviinintekijä Marco Puyon johdolla ja sen tarkoituksena on ollut löytää talon jokaiselle viinille parhaat mahdolliset rypäleet niille parhaiten sopivimmilta kasvualueilta. Kiitos tämän projektin, mm. Castillo de Molina Reserva –sarjan viineissä käytetyille rypäleille on löydetty aivan uusia kasvualueita, joka taas vaikuttanut positiivisesti viinien laatuun.
Castillo de Molina Reserva Chardonnay -viinin rypäleet on poimittu käsin Viña San Pedron hienoimmilta viinitarhoilta Casablanca Valleyn alueelta. Tyynenmeren läheisyys tarjoaa ideaalisen, viileämmän kasvuympäristön, jossa rypäleet kypsyvät hitaasti. Noin puolet viinistä kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä 6 kuukauden ajan. Loput pidetään terästankeissa lopullisen viinin raikkauden ja hedelmäisyyden varmistamiseksi. Viinistä 10 % käy läpi malolaktisen käymisen. Castillo de Molina Reserva Chardonnay -viini sopii kumppaniksi rasvaisille kaloille, vaalealle lihalle, vuohenjuustolle ja kermapohjaisille pastakastikkeille. Ideaalinen tarjoilulämpötila on 12 astetta.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 1 )
"Vaalenkeltaisen viinin leveästä ja hieman tammisesta tuoksusta löytyy kypsää trooppista hedelmää, omenaa, persikkaa ja vaniljaa. Viinin tasapainoinen maku on kuiva, sopivan hapokas ja vastaa tuoksua. Rypäleelle ja tyylille tyypillisen viinin jälkimaku on pitkä." (Vuoden Viinit 2017. Castillo de Molina Reserva Chardonnay 2016. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 09: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)
Muokkaa Poista