Sileni Cellar Selection Pinot Gris 2018

Uusi-SeelantiValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.65 € (0.75 l)
  • [kuva: Sileni Cellar Selection Pinot Gris 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, Keskihapokas, kypsän sitruksinen, aprikoosinen, kevyen greippinen, hennon mausteinen
Rypäleet:
Pinot Gris
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
6.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit. Yleiskäyttöinen, helppo ja pehmeä valkoviini. Lohi ja rasvainen kala, äyriäiset, kana, possu, kermaiset kastikkeet, pizza, jotkin pastat Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.65 € ( 18.07 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

13.40 € -> 13.65 € (08.01.2021)
12.79 € -> 13.40 € (24.02.2020)
12.46 € -> 12.79 € (13.01.2019)
12.38 € -> 12.46 € (19.06.2018)
11.97 € -> 12.38 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
568487
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Hawkes Bay Uuden-Seelannin Pohjoissaaren itärannikolla. Maaperä hiesua karkean soran päällä. Valmistus: Viinikäyminen terästankeissa 12–13 asteen lämpötilassa. 7 % käytettiin 1. ja 2. vuoden tammitynnyreissä. Viinisakka mukana pullotukseen saakka. Kestävyys: Tuottajan mukaan parhaimmillaan tuoreena, voi varastoida 4–5 vuotta. Tuottaja: Nimi Sileni tulee viininjumala Bacchuksen yhteydessä esiintyneistä antiikin taruhahmoista. Hawkes Bay'ssa sijaitsevan talon perustivat Graeme Avery ja Grant Edmonds vuonna 1997.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Sileni Estates

Uusi-Seelantilainen Sileni tuottaa laadukkaita, elegantteja viinejä Hawkes Bayn ja Marlborough´n alueilla. Kustannusalalla vaikuttanut Greame Avery toteutti unelmansa vuonna 1997 yhdessä viinintekijä Grant Edmondsin kanssa perustamalla Sileni Estates viinitilan. Silenin upea laatu on huomattu maailmalla: lyhyessä ajassa viinitalo on kasvanut merkittäväksi viininviejäksi; Sileni-viinejä myydään jo yli 60 maahan. Huippuhyvät, tyylikkäät viinit ovat nopeasti saaneet jalansijaa eri puolilla maailmaa. Sileni noudattaa kestävän kehityksen periaatteita kaikessa toiminnassaan. Sileni Estates on ottanut nimensä Rooman mytologian tarinoista, joissa Sileni esiintyy yhdessä viininjumalan Bacchuksen kanssa.

Lähde: www.hartwall.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Sileni Estates

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Viinikäyminen terästankeissa 12–13 asteen lämpötilassa. 7 % käytettiin 1. ja 2. vuoden tammitynnyreissä. Viinisakka mukana pullotukseen saakka. Viinien valmistuksessa on pyritty huomioimaan ruoan ja viinin liitto. Tästä johtuen Silenin Hawke’s Bayn tilalla on myös tasokas ravintola, kulinaarinen koulu ja Gourmet ruokakauppa. Sileni Pinot Gris on kuiva viini, jonka pyöreä suutuntuma on hieman ‘öljyinen’. Maukas ja melko aromaattinen. Kohtuullinen pituus. Jälkimaussa hunajaa.

Tuoksu: Pehmeän aromaattinen, persikkaa ja säilöttyjä hedelmiä
Maku: Kuiva, pyöreä suutuntuma, on hieman öljyinen, maukas ja melko aromaattinen, kohtuullinen pituus, jälkimaussa hunajaa.

Muut kommentit ( 3 )

Tämä viini mukana vapun ja kevään valitut kuohuviinit ja valkoviinit testissä. Testasimme viinit parsan, nieriän ja raikkaan perunasalaatin kanssa. Mukana on Viini-lehden valinta vuoden kuohuviiniksi. Lue juttu Viinikartan blogista (viinikartta.blogspot.fi): Vuoden 2016 kuohuviini sekä muut viinit vappuun ja kevääseen

    

Onpas runsaan makeahko ja hapokas. Viinihän on kuiva, mutta hedelmäisyys tuntuu niin makoisalta, että makeuden suhteen erehtyy. Suuntuntuma on erittäin runsas, jopa raskas ja sokerilieminen - viinissä on tosin vain 7 grammaa sokeria litrassa. Maussa on voimakas sitruuna ja sitruunan kuorta kivaa pinetä kitkeryyttä tuomaan - hyvällä tavalla. Eksoottisista hedelmistä löytyy myös melonia, aprikoosia sekä ohuesti päärynää ja ananasta. Jotain valkoista kukkaa myös. Todella maukas ja herkullinen viini, jossa sokeri on pidetty kurissa. Suuremmalla sokerimäärällä menis imeläksi.

    

Gazpacho ja vuohenjuustovaahto: keiton kanssa tarvitaan runsaan hedelmäistä ja aromikasta valkoviiniä. (K-RuokaPirkka, heinäkuu 2010)

Roseepippuribroileri: kypsän hedelmäinen, suutuntumaltaan runsas valkoviini pehmentää roseepippureiden mausteisuutta. (K-RuokaPirkka, 1.-28.2.2010)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).