Thalassitis 2014

KreikkaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.69 € (0.75 l)
  • [kuva: Thalassitis 2014(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, kevyen päärynäinen, hennon keltaluumuinen, mausteinen, mineraalinen, tyylikäs
Rypäleet:
Assyrtiko
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.69 € ( 18.12 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
548697
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 19.04.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
9.60g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Episkopin, Akrotirin ja Pyrgosin kylien alueilla Thíran saarella Santorinin saariryhmässä. Köynnökset lähes 80-vuotiaita. Tuottaja: Gaia Estates perustettiin vuonna 1994. Yiannis Paraskevopoulos ja Leon Karatsalos omistavat yhdessä kaksi modernia viinitilaa, joista toinen sijaitsee Nemeassa ja toinen Santorinissa. Muuta: Thalassitis saa nimensä antiikin aikaan viinikielessä käytetystä termistä "Thalassitis Oenos", joka tarkoittaa "merestä alkunsa saanut viini". Antiikin aikana viiniin saatettiin sekoittaa merivettä terapeuttisissa tarkoituksissa. Tämän viinin kohdalla nimellä halutaan viitata Santorinin merelliseen tuotantoalueeseen.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
11.04.2015
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Gaia Estates

Gaia Wines perustettiin vuonna 1994 Yiannis Paraskevopouloksen ja Leon Karatsalosin toimesta. Yiannis Paraskevopoulos on väitellyt tohtoriksi enologiasta Bordeauxin yliopistolta. Tavoitteena liikekumppaneilla on tuottaa kansainvälisesti arvostettuja viinejä paikallisista kreikkalaisista lajikkeista. Gaia Winesilla on kaksi eri viinitaloa, yksi Santorinin saarella ja toinen Peloponnesoksen alueella. Yhteensä talon vuosituotanto on noin 350 000 pulloa. Santorinin vulkaaninen saari tunnetaan vaaleasta Assyrtiko lajikkeesta, joka kasvaa saaren vulkaanisessa maaperässä. Lajike kasvaa kuopissa, jotta kova tuuli ei tekisi tuhojaan ja lajikkeen tuottama viinin tunnetaan hämmästyttävästä hapokkuudestaan, joka takaa viinille pitkän iän. Assyrtiko tuottaa maailman omaleimaisimpiin lukeutuvia valkoviinejä ja lajiketta käytetään myös saaren makeiden Vin Santo-viinien tuotantoon. Gaian maineikkain valkoviini on Thalassitis, jota pidetään jopa Kreikan parhaana kuivana valkoviininä. Gaia Winesin toinen tila sijaitsee Koutsin kylässä Nemean viinialueella, noin 550 metrin korkeudella merenpinnasta. Koutsin kylän maaperä on hyvin kalkkipitoista, tuottaen eleganttia viinityyliä. Alue tunnetaan Agiorgitiko-lajikkeesta, joka tuottaa täyteläistä ja lempeän mausteista punaviiniä. Talo viljelee myös vaaleaa Moschofileroa, Roditista ja hieman punaista Syrahia. Gaian maineikkain punaviini on Gaia Estate, jota pidetään jopa Kreikan parhaana punaviininä.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Gaia Estates

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Ruokasuositus: Raikkaan hapokkaat kala- ja äyriäisruuat, osterit, aasialaisen keittiön hapokkaat alkuruuat.

Muut kommentit ( 1 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).