Herdade do Esporão
Pitkän historian omaavalla Esporãon tilalla viininvalmistuksessa on panostettu moderniin tekniikkaan ja tilan kellarit kuuluvat Euroopan modernimpien joukkoon. Myös ympäristön suojelussa se on edelläkävijöitä. Vuonna 2007 Esporão sitoutui kansainväliseen Countdown 2010 -projektiin, jolla pyritään pysäyttämään luonnon monimuotoisuuden väheneminen. Tähän kuuluu mm. eroosion estäminen, alueelle luonnonmukaisten lajikkeiden suosiminen ja ekologisen turismin kehittäminen.
Esporão on Portugalin johtava laadukkaiden viinien tuottaja, joka pyrkii tuomaan kuhunkin hintaluokkaan mahdollisimman laadukkaita viinejä. Viininvalmistuksesta vastaa viinintekijöiden tiimi, jota vetää australialaissyntyinen David Baverstock.
Lähde: www.mikaviini.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Esporão
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
TARJOILUEHDOTUS: Sopii hyvin kalaruokien, ruokaisten salaattien ja äyriäisruokien kanssa.
VÄRI: Vihertävänkeltainen
TUOKSU: Kypsän sitruksinen, viherherukkainen, kevyen aprikoosinen, mineraalinen, yrttinen
MAKU: Kuiva, raikkaan hapokas ja hedelmäinen, kypsän sitruksinen ja mineraalinen
MENESTYS: Concurso de Vinhos Portugal 2015 Best Wine best wine: Esporao Verdelho 2014. Esporaon Verdelho on ensimmäinen valkoviini joka on valittu vuoden viiniksi. Best Varietal, Esporao verdelho.
Muut kommentit ( 3 )
Runsas ja varsin täyteläinen, pyöreä ja lempeähappoinen. Hyvin tehty maalaisviini. 11/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 10/2016)
Muokkaa PoistaOmintakeinen juoma talviruuille. Mieto, mutta elegantin jäntevä ja hapokas viini on omiaan alkutalven kalaruuille, vaikka mateelle. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 14.1.2016)
Muokkaa PoistaPortugalin Verdelho-rypäleestä tehdään yhtä tyyppiä madeiraviiniä, mm. H & H Madeira Verdelho 5 Year Old. Se on noussut suosituksi valkoviinirypäleeksi viime vuosina. Tämä mineraalinen valkkariuutuus tuli Alkoon pari viikkoa sitten ja on ainoa lajiaan yhden rypäleen viininä. Siinä voi ajatella maistavansa maaperän liuskekivet. Yrttisen vivahteikas keskitäyteläinen viini ei kovin innosta sellaisenaan koska hapokkuus ei ole kovin pirteää ja kypsynyt sitruunaisuuskin ohuen häilyvää. Mutta tapastyyppisten ja etenkin yrttimarinoitujen naposteluruokien kanssa viinin hedelmäisyys suorastaan räjähtää suussa ja aromit nousevat pimennoistaan. Rentona ruokaviininä siis todella hyvä. Nämä viinit juodaan nuorena mutkattomissa tilaisuuksissa.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista