Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Pannonhalmi Apátsági Pincészet
Pannonhalmi Apátsági Tramini
Unkari, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus
Valkoviinit
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.
- 13.09 € (0.75 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Valkoviinit
- Luonnehdinta:
- Kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, kevyen päärynäinen, hennon kukkainen, mausteinen
- Rypäleet:
-
Gewürztraminer
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä - Alkon makutyyppi:
- Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
- Viinikartan tyyli:
- Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit
- Hinta:
- 13.09 € ( 17.32 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Pakkauskoko:
- 0.75 l
- Alkon tuotenumero:
- 538777
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 14.07.2013.
- Alkoholi:
- 13 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2011
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- metallinen kierrekapseli
- Energiaa:
- 80 kcal / 100ml
- Hapot
- 6.40g/l
- Lisätietoja:
- Tuotantoalue: Tarhat Pannonhalma-Sokoron viinialueella Unkarin luoteisosassa. Ilmastoa viilentävät läheiset Alpit sekä Tonavajoki. Valmistus: Terästankeissa, joissa viini myös kypsyi 6 kuukauden ajan. Tuottaja: Viinitalon historia ulottuu 900-luvulle, jolloin munkit viljelivät ja valmistivat viiniä samalla paikalla. II maailmansota katkaisi vuosisatoja kestäneen perinteen. Vuonna 2000 viinitalon tarina sai uuden kappaleen, kun vanhat tarhat sekä viinikellarit korjattiin ja otettiin taas käyttöön.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 05.08.2012
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Elegantti roseekuohuviini
Andre Delorme Crémant de Bourgogne Rosé
-
Canti Millesimato Prosecco Rosé
Erinomainen kippistelyviini. Miksi näin?
-
Kana-salviapasta ja Chardonnay
Katso resepti ja viinisuositus.
-
Viinivinkit parsalle
Kaikki parsajutut ja viinilistaukset.
-
20 kevätviiniä
Listasimme parhaat ja suositut
Kommentit & arvostelut (1)
Hapokas viinilasillinen korvaa tuopin. Luumua, päärynää, kypsää sitrusta. Bratwurstille tai porsaanfileelle kermaisella kanttarellikastikkeella. (Aamulehti 4.10.2012)
Muokkaa Poista