Adega de Pegões Colheita Seleccionada 2015

PortugaliValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Tammiset valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.90 € (0.75 l)
  • [kuva: Adega de Pegões Colheita Seleccionada 2015(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, kypsän sitruksinen, kevyen aprikoosinen, mausteinen, tamminen
Rypäleet:
Chardonnay, Arinto, Verdelho, Antão Vaz
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tammiset valkoviinit. Maultaan runsaiden, täyteläisten ja useimmiten hienojen ruokien kanssa, esim. juustogratinoidut ruuat. Savustetut kalat, voimakkaat kastikkeet ja vaaleat lihat Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.90 € ( 13.07 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.49 € -> 9.90 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
534127
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 19.06.2018.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2015
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.60g/l
Erityistä:
ympäristövastuullinen pakkaus
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Setúbalin viinialue Lissabonin eteläpuolella. Ilmastoon vaikuttaa Atlantin valtameren läheisyys, tosin Arrabida-vuoret suojaavat voimakkaimmilta merituulilta.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
23.05.2015
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Pegões

Pegõesin osuuskunnan historian juuret ovat 1900-luvun alussa, jolloin maanomistaja ja olutpohatta José Rovisco Pais lahjoitti Pegõesin maa-alansa Lissabonin maakunnan sairaaloille. Portugalin valtio antoi nämä Setúbalin niemimaalla sijaitsevat hiekkamaatilkut eteenpäin tuhansille pinviljelijöille. Vuonna 1958 Paisin entisillä mailla viiniköynöksiä kasvattavat viljelijät liittyivä yhteen muodostaakseen Adega de Pegõesin osuuskunnan. Vuoden 1974 vallankumouksen seurauksena muutokset ja epävakaus koettelivat osuuskuntaa, mutta pitkäjänteinen kehitystyö, halu investoida ja uskollisuus portugalilaisia alkuperäislajikkeita kohtaan on tuonut Pegõesin osuuskunnalle lukuisia palkintoja ja tunnustuksia.

Lähde: www.hartwall.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Cooperativa Agricola Sto. Isidro de Pegões

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Adega de Pegões Colheita Seleccionada White on palkitun Adega de Pegõesin osuuskunnan tuottama viini, joka on tuotettu Setúbalin niemimaalla Lissabonin eteläpuolella. Vaikka alueen ilmasto on välimerellinen, Atlantin viilentävä vaikutus auttaa rypäleitä säilymään raikkaina. Alueen maaperä on Tejo- ja Sado-joilta kertynyttä hiekkamaata, joka muodostaa otolliset olosuhteet eleganttien ja persoonallisten viinien viljelyyn.

Viini on sekoitus neljää eri rypälettä: Arintoa, Verdelhoa, Antão Vazia ja Chardonnayta. Arinto tuottaa hapokkaita ja mineraalisia viinejä, joissa omenan, sitruksen ja limen aromit korostuvat. Madeiran saarelta kotoisin olevat Verdelho tuo viiniin hapokkuutta ja aromikkuutta, kun taas kuumuutta kestävä Antão Vaz tuo täyteläisyyttä ja trooppisia aromeja. Ranskalainen Chardonnay on tunnettu kyvystään ilmaista kasvualueensa ilmastoa ja hyvästä ikääntymispontentiaalistaan.

Neljää eri lajikettä sekoittamalla on saatu aikaan moniulotteinen ja tasapainoinen viini, johon lyhyt maseraatio, käyminen tammessa ja kolmen kuukauden tammikypsytys tuovat konsentraatiota ja kompleksisuutta.

Hyvällä hapokkuudella ja hedelmällisyydellä varustettu viini sopii loistavasti lohen tai porsaan pariksi. Pienen jäännössokerimäärän ja tammikypsytyksen tuoman mausteisuuden ansiosta viini kestää myös tuhdimpiakin Välimeren alueen makuja ja grilliruokien paahdetta.

Muut kommentit ( 2 )

"Väriltään lähes keltaisen viinin tuoksu on voimakkaan tamminen, kypsän trooppisen hedelmäinen, persikkainen, omenainen ja toffeinen. Tamminen, maukas maku on trooppisen hedelmäinen, kuiva ja keskihapokas. Viinillä on pitkä ja selkeän tamminen jälkimaku." (Vuoden Viinit 2017. Adega de Pegões Colheita Seleccionada 2015. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).