Triade della Campania 2020

Italia, KampaniaValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 5 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Triade della Campania 2020(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, omenainen, kevyen mantelinen, mausteinen
Rypäleet:
Fiano, Greco, Falanghina
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.49 € ( 15.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.90 € -> 11.49 € (06.04.2022)
10.68 € -> 10.90 € (08.01.2021)
10.69 € -> 10.68 € (24.02.2020)
10.49 € -> 10.69 € (13.01.2019)
10.40 € -> 10.49 € (09.03.2018)
9.99 € -> 10.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
528427
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Irpinian alue Avellinon provinssissa Kampaniassa. Maaperässä tuliperäisiä aineksia, kesä kuuma ja pitkä. Valmistus: Rypäleviinit erillään. 18 tunnin viileäuuttaminen ennen käymistä 18-asteisissa tankeissa. Kypsytys sakan kanssa. Kypsytys: 20 % viinistä kävi ja kypsyi 45 päivän ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tuottaja: Orion Wines on viinitalon omistaja Paolo Leon, viinimarkkinoinnin asiantuntija Luca Pomaron ja viinintekijä Alessandro Michelonin yhteisprojekti. Tarkoituksena on tehdä kansainvälisille markkinoille sopivia viinejä. Viininvalmistamo sijaitsee Salentossa Apulian maakunnassa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Cantine Paolo Leo

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Oljenkeltainen ja siinä on vihertävä reuna.
Tuoksu: Erittäin runsas ja siitä voi löytää trooppista hedelmää, kypsää sitrusta sekä tammen tuomaa vaniljaa.
Maku: Kuiva, runsas pehmeän hapokas ja tasapainoinen. Aromeina erottuvat trooppinen hedelmä sekä raikas sitruuna.
Tarjoiluehdotus: Tämä viini sopii erinomaisesti nautittavaksi savustetun kalan, voimakkaampien äyriäisruokien sekä kermaisten pastaruokien kanssa.
Valmistustapa: Triaden rypäleet tulevat Campanian maakunnasta. Alue on kuumaa ja kuivaa, mutta viilentävät tuulet takaavat sen, että rypäleet ovat raikkaita ja korkealaatuisia. Tämän takia alue onkin tullut tunnetuksi korkealaatuisista viineistään. Triade on nimensä mukaan valmistettu kolmesta eri paikallisesta rypälelajikkeesta. Greco tuo sekoitteeseen mukaan sitruksen sekä persikan aromeja ja raikkautta. Fiano sen sijaan lisää sekoitteeseen hunajaisuutta, mausteisuutta ja leveyttä. Falanghina lopuksi täydentää sekoitteen grapen ja vihreiden omenoiden aromeilla. Tämän lisäksi 20% viinistä on kypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Tuottajan mukaan tämä rypälesekoite on ainutlaatuinen ja ensimmäinen markkinoilla.
Alue/Luokitus: IGT Campania

Viinistä viiniin kirja 2012: Viiini on harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen. Triade Bianco della Campania on myös voittanut International Wine Challenge -kilpailussa pronssi-mitalin!

Muut kommentit ( 5 )

Pastaruokien viehättävä seuralainen. Trooppisen hedelmäinen, hennon paahteinen, öljymäinen. Täyteläinen ja rehevä valkoviini soveltuu pastalle valkosipuli- ja yrttipitoisten kastikkeiden kera. (Aamulehti 8.1.2015)

    

"Kellertävä viini, jonka mehevässä ja leveässä tuoksussa on omenaa, pähkinää ja tammea. Maukas, sopivan hapokas ja tammen sävyttämä maku vastaa tuoksua. Hyvä hedelmä ja tasapaino." (Vuoden Viinit 2014. Triade della Campania 2012. Sijoitus: Hopea. Sarja 07: Euroopan valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Kalkkunapihvit ja yrtti-pähkinäjuustoa: yrttinen ja pähkinäinen tuorejuusto ja vaalea liha pitävät jopa hieman kermaisesta, hedelmäisestä valkoviinistä. (K-RuokaPirkka, heinäkuu 2010)

    

Siiderimäinen, maku aika ohut, lattea sitruuna. Tämä viini voitti kuuden viinin ja 10 osanottajan Keski- ja Etelä-Italian valkoviinien sokkotestin. Tämä viini sai kaikki ykkössijat.

    

Kohtalaisen hapokas, sitruunainen, mukavan mieto, helppo siemailtava. Raskaahkoon kalaruokaan kokeilin ja oli hieman liian hapokas. Sellaisenaan oikein mainio, varmasti jonkun vähärasvaisemman ruuan kanssakin.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).