Bründlmayer Riesling Steinmassel 2019

Itävalta, NiederösterreichValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 24.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Bründlmayer Riesling Steinmassel 2019(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, limettinen, persikkainen, keltaomenainen, hunajameloninen, mineraalinen, yrttinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
24.99 € ( 33.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

22.48 € -> 24.99 € (13.01.2019)
22.39 € -> 22.48 € (09.03.2018)
21.98 € -> 22.39 € (14.01.2018)
21.90 € -> 21.98 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Näin korkeisiin pisteisiin emme sovella hinta-laatusuhdetta.
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
513367
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2019
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
8.20g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Steinmasselin tarha Kamptalin viinialueella. Valmistus: Rypäleet puristetaan erittäin hitaasti, n. 8 tunnissa, jotta rypälekuoren aromit saadaan talteen mahdollisimman hyvin. Käyminen terästankeissa. Kypsytys: 6 kuukautta sakkojen päällä terästankeissa ja 1 kuukausi pulloissa. Tuottaja: Bründlmayerin viiniliike sijaitsee Langenloisissa, joka on perinteikäs viinikeskus. Talolla on 75 hehtaaria tarhoja. Vuosituotanto on 420 000 pulloa viinejä, joista 30 % punaviinejä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Bründlmayer

Bründlmayer, jolla on noin 75 hehtaaria viinitarhoja Langenloisia ympäröivillä kukkuloilla, on eräs Itävallan tärkeimpiä viinintuottajia. Terassitarhat ovat tilan erikoisuus. Vuosituotanto on 420 000 pulloa, joista 30% on punaviinejä ja 1% jälkiruokaviinejä. Ainutlaatuinen maaperä ja mikroilmasto ovat Bründlmayerin herkullisten viinien salaisuus. Willi Bründlmayer on johtanut viinitilaa vuodesta 1980 ja tehnyt viinejä tunnetuiksi Itävallan ulkopuolellakin.

Lähde: www.skycellar.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bründlmayer

Kommentit & arvostelut (9)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Kirkas, vaaleankeltainen.
Tuoksu: Tuoksussa on hieman sitrusta, persikkaa, ja mineraalisuutta.
Maku: Kuiva, raikas ja tasapainoinen. Maussa myös eksoottisia hedelmiä ja mm. kuivattua aprikoosia. Jälkimaku on pitkä ja mineraalinen.
Ruokasuositus: Mädit, äyriäiset, grillatut tai savustetut kalat, mausteiset kalaruoat, vaalea liha, ankka ja aasialaiset ruoat.
Lisätieto: Rypäleet tulevat Steinmasselin tarhasta. Viiniä on kypsytetty 6 kk sakkojen päällä terästankeissa ja 1 kk pullossa. Viinin tarjoilulämpötilaksi suositellaan 8-10 astetta.
Alue/luokitus: Langenlois, Kamptal

Wine Advocate (Robert Parker) 89p.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun joistakin itävaltalaisista halpisviineistä löydettiin sinne lisättyä pakkasnestettä, etyleeniglykolia vuonna 1985. Tarkoituksena oli parantaa viinin makua ja ominaisuuksia. Kun asia paljastui, Itävallan viinien maine oli mennyttä, mutta sen jälkeen Itävaltaan syntyi Euroopan tiukin lainsäädäntö valvomaan viinien laatua ja puhtautta. Nyt Itävallassa tehdään tasokkaita valkoviinejä, jotka keräävät mainetta useimmissa tastingeissä.

Bründlmayer Riesling Steinmassel, 2008 voitti sokkotestin, johon osallistui 10 henkilöä ja jossa maistettiin 6 itävaltalaista valkoviiniä. Bründlmayer Riesling Steinmassel sai 18 pistettä (maksimipisteet 30) ja neljä ykkössijaa.

Muut kommentit ( 7 )

Vuoden Viinit 2021. Bründlmayer Riesling Steinmassel 2018. Sijoitus: Kulta. Sarja 09: Euroopan valkoviinit, hinta yli 18 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

2017: Hienostuneen hedelmäinen tuoksu. Valkoherukkaa, vaaleita kukkia, sitrusta ja kevyttä mausteisuutta. Upea happorakenne, pitkä raikas maku. Kotimaiset jokiravut. 17/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 12/2019)

    

"Vaalean vihertäväkeltaisen viinin tuoksusta löytyy mineraalia, kypsiä hedelmiä, hentoa yrttisyyttä ja kukkeutta. Viinin melko voimakas ja tasapainoinen maku on kuiva, hapokas ja linjassa tuoksun kanssa. Miellyttävä viini jolla on pitkä sitruksinen jälkimaku." (Vuoden Viinit 2018. Bründlmayer Riesling Steinmassel 2016. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 09: Euroopan valkoviinit, hinta yli 17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

2014: Miellyttävä, tasapainoinen, omenaa, öljyä ja sitrusta. Kestää mausteisetkin ruoat. 13/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 20/2016)

    

Tuoksusta löytyy mukavasti kerroksia: vaaleaa kukkaa, persikka/aprikoosia, mehiläisvahaa, hunajaa, aavistus sitruksisuutta ja petrolia. Suussa viini on keskitäyteläinen, edelleen hyvähappoinen. Hapokkuus ei ole kuitenkaan hyökkäävää, vaan tasapainottaa hyvin kohtalaisen runsasta konsistenssia. Viinissä on hyvä, veden kielelle nostattava mineraalisuus. Valkoisten hedelmien aromi tuntuu suussa alkuvaiheessa, jälkimaku sen sijaan on enemmän sitrusvoittoinen. Lue juttu: pullonhenki.blogspot.fi

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).