Craggy Range Te Muna Road Vineyard Pinot Noir

Uusi-SeelantiPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 23.79 € (0.75 l)
  • [kuva: Craggy Range Te Muna Road Vineyard Pinot Noir(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapokas, kirsikkahilloinen, kevyen vadelmainen, mausteinen, hennon orvokkinen, elegantti
Rypäleet:
Pinot Noir
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
23.79 € ( 31.72 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
469217
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 19.09.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.00g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Martinborough'n viinialueella Pohjoissaaren eteläosassa. Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin ja viini kävi terästankeissa. Kypsytys: Viini kypsyi 9 kuukautta tammitynnyreissä, joista kolmasosa uusia. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 5 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Terry Peabody ja Steve Smith perustivat Craggy Rangen vuonna 1997. Talon periaatteena on valmistaa yhden tarhan viinejä, jotka kuvastavat kasvupaikan olosuhteita.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
03.06.2012
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Craggy Range Vineyards

Kun Terry Peabody ja Steve Smith vuonna 1997 perustivat Craggy Range -viinitilan, oli tapahtuma yksi Uuden-Seelannin viinihistorian merkkipaaluja. Yhdessä he investoivat parhaaseen maaperään viininviljelyksen kannalta sekä valitsivat laadukkaimmat taimet arvostetuilta kasvattajilta. Heidän tavoitteenaan oli valmistaa single-vineyard -viinejä – viinejä, jotka todella kuvastaisivat paikallista terroiria. Uuden-Seelannin viinit mielletään eritoten viileän ilmanalan tuotteiksi, mutta todellisuudessa maa tarjoaa monia muitakin ilmastotyyppejä ja niillä viljeltyjä viinejä. Gimblett Gravels -viininviljelyalueella Hawkes Bayssä, Craggy Range hallinnoi 100 hehtaaria kivistä maaperää tuottaen erittäin paljon Bordeaux- ja Hermitage -tyylisiä viinejä. Alue on ainut Uudessa-Seelannissa, joka on ominaisuuksiltaan näiden klassisten alueiden tyyppinen ja ei olekaan yllätys, että juuri siellä viljellään Merlot, Cabernet Franc ja Syrah -lajikkeita. Martinborough’ssa, warm-cool -ilmastossa, on Craggy Rangen kuuluisin tarha, Te Muna Road, varsinainen koti Pinot Noir ja Sauvignon Blanc -lajikkeille. Köynnökset on istutettu poikkeuksellisen kiviseen maaperään ja siellä rypäleet pääsevät kehittymään optimaalisesti.

Lähde: Tampereen viinitukku

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Craggy Range Vineyards

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Kuvaus (2009):
Kirkkaan rubiininpunainen. Tuoksussa herkullisen mausteisia aromeja, kirsikkaa, greippiä, mustaherukkaa ja kukkaista orvokkia. Maussa monimuotoisuutta, kirsikkaa, savuisuutta, mausteita. Suutuntuma täyteläisen kermainen ja pehmeä. Loppumaku pitkä punaisten marjojen ja yrttien sekä silkin pehmeän tanniinisuuden hallitsema. Tämä viini on yksi Uuden-Seelannin arvostetuimmista. Rypäleet ovat käsin kerätty (keskituotanto 30 hl / ha) ja viini on käytetty alueen luonnollisella hiivalla avoimissa tammi- ja terästynnyreissä, jonka jälkeen viiniä kypsytetty edelleen 10 kuukautta kuorten päällä ja sitten suodatettu. Ruokasuositus: Riista- ja lammasruuat.

Wine Advocate: 92-94 p, Decanter: 5 stars, 19 p

Muut kommentit ( 3 )

Persoonallinen ja hyvin tehty. 12/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 13/2012)

    

En olisi koskaan uskonut sanovani Pinot Noirista valmistetusta viinistä, että mikä ihana viini. Tästä sanon. Elegantti ja pitkä. Hennon kukkainen.
Suomalaisen metsän tuoreiden marjojen aromeja.

    

Osallistui 10 maistajan ja 6 viinin Pinot Noir -sokkotestiin: sama rypäle, eri alueet. Pisteet kolmelle parhaalle 3-2-1, maksimipisteet 30:
Craggy Range Te Muna Road Vineyard Pinot Noir, 26 pistettä, 7 ykkössijaa, 29,70 euroa.
Hahn Pinot Noir, 18 pistettä, 3 ykkössijaa, 15,87 euroa.
Cono Sur Bicicleta Pinot Noir, 13 pistettä, 9,49 euroa.
First Sighting Pinot Noir 2009, 3 pistettä. Saatavuus: Tallink Silja.
Pinot Noir Reserva del Fin del Mundo, 0 pistettä, 12,39 euroa.
Clos de Thorey Nuits-Saint-Georges Premier Cru Monopole, 0 pistettä, 39,90 euroa.

Mahtavat maanläheiset ja muhevat aromit täyttävät nenän. Märkää villaa. Keitettyä lanttua, juurevuutta. Leveän makea maku, joka on hedelmäinen. Tanniineja aika vähän. Kestävä loppu.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).