Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2020

Chile, MuutPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2020(© Alko)]
  • [kuva: Vanha tuotekuva]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, karpaloinen, hapankirsikkainen, kevyen kaakaopapuinen, yrttinen
Rypäleet:
Pinot Noir
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
0.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.99 € ( 14.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.48 € -> 10.99 € (06.04.2022)
9.98 € -> 10.48 € (01.06.2021)
9.90 € -> 9.98 € (19.06.2018)
9.49 € -> 9.90 € (14.01.2018)
8.99 € -> 9.49 € (18.11.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 30%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä alle 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
466647
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi, ympäristövastuullinen pakkaus
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Cono Sur

Cono Surin viinitarhat ja viinitila perustettiin vuonna 1993. Johtoajatuksena on ollut tuottaa laadukkaita, ilmaisullisia ja innovatiivisiä viinejä, joista uuden maailman henki välittyy nauttijalleen. Tuotemerkin nimi viittaa yrityksen maantieteelliseen sijaintiin Etelä-Amerikan eteläisessä kärjessä, jonka länsireunalla sijaitsee Chile antoisine viinilaaksoineen. Tyylitellyssä logossa toistuu myös Etelä-Amerikan maanosan tuttu muoto.

Sittemmin yrityksen viinitarhoja on perustettu myös osiin Chilen pohjoisimmista ja eteläisimmistä viljelysalueista. Yritys tutkii ja etsii jatkuvasti uusia alueita, joissa viljeltynä rypälelajikkeiden aromit ja maku korostuvat halutulla tavalla. Cono Sur on ollut onnistuneesti mukana laajentamassa viininviljelyn ja viininvalmistuksen tapoja Chilessä ottamalla mukaan uusia viljelylajikkeita, joista moni on vieläkin harvinainen Chilessä.

Cono Sur on soveltanut alusta asti uusia ideoita ja teknologiaa viininvalmistuksen perinteisiin menetelmiin. Tärkeimpiä edistysaskeleita ovat olleet synteettisten korkkien ja kierrekorkkien käyttöönotto sekä ympäristöystävällisten viljelymenetelmien käyttäminen.

Lähde: http://www.conosur.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Cono Sur

Kommentit & arvostelut (9)

Maahantuojan tuotekuvaus

Cono Sur Pinot Noir viiniin käytetyt rypäleet tulevat Rapel -laaksosta. Alueen ilmasto on erittäin sopiva herkullisten Pinot Noir viinien valmistamiseksi; päivisin aurinkoinen ja öisin kohtuullisen viileä. Viileät yöt hidastavat rypäleiden kypsymistä mikä on tärkeää maukkaiden ja aromikkaiden rypäleiden kasvulle. Ennen alkoholikäymistä rypäleitä on liotettu omassa viilennetyssä mehussaan runsaan värin ja aromien uuttamiseksi. Kontrolloidussa lämpötilassa tapahtuneen käymisen jälkeen 35% viinistä on kypsytetty ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä 5 kuukauden.

Viini on väriltään rubiinin punainen. Tuoksussa raikkaiden punaisten marjojen vivahteita. Maku on runsaan hedelmäinen, mehukas ja rypäleelle ominaisesti melko hapokas. Tasapainoinen, kevyesti tanniininen.

Sopii erinomaisesti vaaleiden liharuokien, kasvisten ja paistettujen/grillattujen kalaruokien, sienten ja riistan kumppaniksi. Kokeile grillatun tonnikalan kera. Tarjoillaan aavistuksen jäähdytettynä (16 - 17 ºC).

Muut kommentit ( 8 )

Läpikuultava värisävy. Monipuolisessa tuoksussa maalaismaisuutta, makeaa mausteisuutta ja marjaisuutta. Maku on hyvän hapokas ja aromikas. Karpaloa, puolukkaa ja makeampaakin marjaisuutta. Hyvä ja luonteikas kokonaisuus.

    

Vuoden Viinit 2021. Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2019. Sijoitus: Hopea. Sarja 04: Uuden maailman punaviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

Vuoden Viinit 2020. Cono Sur Bicicleta Pinot Noir 2018. Sijoitus: Kulta. Sarja 04: Uuden maailman punaviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

Lion's head eli kiinalaiset lihapullat ja Cono Sur Pinot Noir. Elegantti ja usein melko kevyt Pinot Noir yhdistyy mainiosti Aasian makuihin. (MeNaiset 4/2015)

    

Alle kympin syyssadon löydöt: Sieniretken päätteeksi saaliista nauttien tai saunan kuistille pimenevään syysiltaan. (Avotakka 9/2015)

    

Marjainen, yksioikoinen, hieman metallinen. 9/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 5/2015)

    

Suosittelemme sieniruokien kanssa. Tuoksussa raikkaiden punaisten marjojen vivahteita ja maussa runsaasti hedelmäisyyttä. Tarjoillaan aavistuksen jäähdytettynä. (K-RuokaPirkka Syksy, 3/2014)

    

Osallistui 10 maistajan ja 6 viinin Pinot Noir -sokkotestiin: sama rypäle, eri alueet. Pisteet kolmelle parhaalle 3-2-1, maksimipisteet 30:
Craggy Range Te Muna Road Vineyard Pinot Noir, 26 pistettä, 7 ykkössijaa, 29,70 euroa.
Hahn Pinot Noir, 18 pistettä, 3 ykkössijaa, 15,87 euroa.
Cono Sur Bicicleta Pinot Noir, 13 pistettä, 9,49 euroa.
First Sighting Pinot Noir 2009, 3 pistettä. Saatavuus: Tallink Silja.
Pinot Noir Reserva del Fin del Mundo, 0 pistettä, 12,39 euroa.
Clos de Thorey Nuits-Saint-Georges Premier Cru Monopole, 0 pistettä, 39,90 euroa.

Sävy läpikuultava. Maanläheinen vivahde tuoksussa. Runsaan marjainen ja kirsikkainen, puolukkaa. Alkoholi tuntuu. Lämmin, aika miellyttävä. Jossain määrin tylsä.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).