Cousiño Macul
Cousino-Macul on tunnettu yhtenä Chilen parhaista viinintuottajista. Tila panostaa ennen kaikkea laatuun, heidän kaikki viininsä tuotetaankin oman tilan laadukkaista rypäleistä. Tilalla on viljelty viiniä jo konkistadorien ajoista, vuodesta 1546. Perheen omistukseen tila tuli vuonna 1856. Tila sijaitsee Santiagon välittömässä läheisyydessä kaupungin kaakkoispuolella. Maipo-joen laaksossa Andien juurella viiniköynnökset ovat hyvin suojassa halloilta.
Grapes have been cultivated in the area of Macul since 1564, when the king of Spain granted the Hacienda Macul to Juan Jufré, a Spanish "conquistador", who cultivated wheat, barley and vinifera grapes on this estate. In 1856, the Macul estate was purchased by Matías Cousiño with the sole purpose of producing wines. Cousiño Macul is the only winery in Chile amongst those established in the 19th century that continues in the hands of the original founding family. The company remains 100% under family control, producing limited quantities of fine wines. All the Cousiño Macul reserve wines are estate grown, estate vented and state bottled. The complete supervision from the vineyard to the glass is a characteristic that Cousiño Macul shares with the world’s most renowed wineries. The name of the winery is derived from the family name of its founder (Matías Cousiño), plus the name given to the area where the esrare was built, within the Maipo Valley: the company name implies “the Cousiño estate at Macul”. “Macul” is a word from the language spoken by the indigenous people before the discovery of America; the language is Quechua, and Macul in Quechua means “right hand”. Look carefully and you will see that the logo of the winery is made up of each letters in the family name. All Cousiño wines are made only with grapes sourced from its two states, both located in the Maipo Valley: the Macul estate in the south east of Santiago, and the new estate in the south of the Maipo Valley near the town of Buin. Both estates are literally at the foot of the Andes mountains and, because of the altitude above sea level, are part of the sub-region known as “Alto Maipo”. (upper Maipo).
Lähde: www.cousinomacul.com, www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Cousiño-Macul
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon -viiniä on valmistettu vuodesta 1927 saakka. Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja viini on vielä levännyt pulloissa kuusi kuukautta ennen myyntiin laskemista. Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon onkin Bordeaux-tyylinen viini.
Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon on väriltään syvän tummanpunainen. Tuoksu on mustaherukkainen ja hillomainen, mutta siitä löytyy myös mausteisuutta ja häivähdys lakritsia. Maku on täyteläinen, lämmin, mehevä ja tasapainoinen. Aromeissa tulee esiin ennen kaikkea tuoksunkin mustaherukkaisuus ja mausteisuus. Jälkimaku on pitkä ja suklainen. Viini on klassinen lihaviini. Sen seurassa viihtyvät reilut pihvit, riista ja poro. Se on myös mainio kumppani kypsille ja voimakkaille juustoille.
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 3 )
Tästä viinistä pääsiäisviiniarvio Viinikartan blogissa (viinikartta.blogspot.fi):
Pääsiäisviinit 2014 3/7 - Tamminen Cousiño-Macul Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon 2011
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaVahvojen makujen kaveriksi, tanniinit hyvin esillä tässä ja mukavat lämpimät mausteiset fiilarit.
Jaana Putkonen
Muokkaa PoistaRanskalaisessa tammessa kypsytetty runsas, hennon mausteinen ja mustaherukkainen viini. Tammen käyttö tuo viineihin lisää tanniineja eli parkkihappoa, mutta sitä on myös rypäleen siemenissä ja kuoressa. Ja tämä viini on hyvinkin tanniininen ja sitä myöten terveellinen kohtuullisesti nautittuna, koska tanniinit toimivat elimistölle tärkeinä antioksidantteina. Tämän viinin tanniinien kevyt karvaus tuntuu kitalaessa ja runsas alkoholi lämmittää kurkun pohjukkaa. Grilliherkkujen seuraksi.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista