Sogrape Vinhos
Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal perusttiin vuonna 1942. Yrityksen perustaminen oli rohkea teko ja todellinen tahdon näyttö, sillä sekä taloudellinen tilanne että poliittinen ilmapiiri olivat vaikeat. Perustajista Fernando van Zeller Guedesilla oli visio valmistaa ja markkinoida portugalilaisia viinejä maailman mittakaavassa. Moni epäili hankkeen onnistumista, mutta Guedesin visioon uskoen, yhtiö loi ensimmäisen viininsä Mateus Rosén. Viini menestyi ja on yhä yksi maailman myydyimmistä viineistä.
Pioneeripäivistään, jolloin yritys osti viinin tynnyreissä Douron pieniltä tuottajilta ja pullotti sen vuokrakellarissa Vila Realissa, Sogrape on kasvanut maailman luokan yritykseksi, jota yhä johtaa sama Guedesin perhe. Nyt jo kolmannessa polvessa. Yhtiö on vuosien varrella menestynyt ja sen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Sandeman. Sogrape omistaa tänä päivänä 18 viinitilaa ja 15 viinin tuotantolaitoista mm. Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.
Yritys on vuosien varrella sitoutunut laatuviinien valmistukseen, ja se hyödyntää paitsi modernia tekniikkaa myös vanhoja viininvalmistustraditioita. Yrityksen missiona on tuottaa viinejä, jotka kohtaavat kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset, kehittää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Paitsi yrityksen viinit, myös viinitalo itse on moneen kertaan kansainvälisesti palkittu. Vuonna 2010 amerikkalainen Wine Enthusiast Magazine palkitsi Sograpen "European Producer of the Year" - palkinnolla ja vuonna 2011 Sogrape Vinhos äänestettiin Vuoden portugalilaiseksi tuottajaksi International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa myös yrityksen kyseiseen kilpailuun osallistuneista 29 viinistä 28 voitti palkinnon.
Sograpen laajaan brändisalkkuun kuuluvat mm. Crao Vasco, Callabrigha, Casa Ferreirinha, Sandeman ja Mateus Rose -viinit.
Lähde: www.juomavinkki.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Sogrape Vinhos
Kommentit & arvostelut (6)
Meripihkanruskean portviinin tuoksussa on aprikoosia, appelsiininkuorta, taatelia ja mausteisuutta. Makea, täyteläinen ja lämmin juoma jouluisten jälkiruokien pariksi. (K-Ruoka 7/2016)
Muokkaa PoistaTasapainoinen, mausteinen, aprikoosinen. Silkkiä ja samettia. 14/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2016)
Muokkaa Poista"Kellanruskeassa viinissä on paahteinen, rehevä tuoksu, josta löytyy kuivattuja hedelmiä, pähkinäisyyttä ja mausteita. Runsas maku on makea, kuivahedelmäinen, paahteinen, hennon seetrinen ja hieman pähkinäinen. Viini on tasapainoinen ja lämmittävä kokonaisuus, jolla on hieman mausteinen ja pähkinäinen jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Ferreira 10 Y.O. White Port. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 16: Väkevöidyt (fortified) viinit. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa PoistaUpea jouluinen jälkiruokaviini, englantilainen hedelmäkakku viipyi tämän viinin seurassa loistavasti.
Jaana Putkonen
Muokkaa PoistaPistävän hapokas ja sitrushedelmäinen. Jännästi kuiva ja makea yhtä aikaa: sokeria on reippaasti, mutta hedelmäinen hapokkuus tuntuu kirpeältä. Hedelmistä tulee esiin kevyt sitruksisuus ja herkullinen appelsiini ja appelsiininkuori. Mukana myös aprikoosia ja ihan pientä kevyttä rusinaisuutta. Melkein tulee mieleen joulumausteet ja neilikka. Alkoholia on myös reippaasti ja aromit tai sokeri ei sitä peitä. Kannattaa kokeilla monipuolisesti jälkiruoille ja juustoille. Itselläni mukana joulun ajan nautiskelussa.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaMakea herkku itselle tai lahjaksi. Valkoisista rypälelajikkeista. Aromit: appelsiinimarmeladi, hasselpähkinä, hento kukkaisuus ja paahteisuus. Appelsiinisuklaan tai vahvojen juustojen kera. (Aamulehti, 10.12.2015)
Muokkaa Poista