Ferreira 10 Years White Port

PortugaliMuut viinitValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Portviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 18.39 € (0.375 l)
  • [kuva: Ferreira 10 Years White Port(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Portviinit
Luonnehdinta:
Meripihkanruskea, makea, taatelinen, aprikoosinen, appelsiininkuorinen, kevyen pähkinäinen, mausteinen, aromikas, lämmin
Rypäleet:
Malvasia Fina, Côdega, Rabigato, Gouveio
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
110.00 g/l

HINTA

Hinta:
18.39 € ( 48.77 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

18.38 € -> 18.39 € (24.02.2020)
18.30 € -> 18.38 € (13.01.2019)
18.21 € -> 18.30 € (09.03.2018)
17.99 € -> 18.21 € (14.01.2018)
17.90 € -> 17.99 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.375 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Portviinit. Portviini on portugalilainen vahva sekoiteviini ja se valmistetaan Douron alueen korkealaatuisista paikalilsrypälelajikkeista. Viiniin lisätään 77-prosenttista alkoholia. Lopullinen vahvuus on noin 20 prosenttia. Portviiniä kypsytetään 2-20 vuotta tammitynnyreissä, jolloin syntyy rusinaisia ja pähkinäisiä aromeja. Toimii jälkiruokaviininä juustojen, pähkinöiden, kuivattujen hedelmien ja etenkin maustetun suklaan kanssa. Mys Stilton-homejuusto sekä Tilsit-juusto ovat suosittuja kumppaneita.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
305944
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 01.08.2021.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
20 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
160 kcal / 100ml
Hapot
7.10g/l
Lisätietoja:
Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin. Terästankkikäyminen, jonka aikana väkevöitiin rypäleviinalla. Lopulliseen sekoitukseen valitaan viinit, jotka ovat kypsyneet 8–15 vuotta tammitynnyreissä. Tuottaja: Ferreiran portviinitalo on perustettu vuonna 1751. Se on ainoa alunperin dourolaisten viinintekijöiden perustama portviinitalo. Talo omistaa n. 200 hehtaaria viinitarhoja. Vuodesta 1987 Ferreira on ollut osa Sogrape Vinhos -yhtiötä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
04.10.2015
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Sogrape Vinhos

Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal perusttiin vuonna 1942. Yrityksen perustaminen oli rohkea teko ja todellinen tahdon näyttö, sillä sekä taloudellinen tilanne että poliittinen ilmapiiri olivat vaikeat. Perustajista Fernando van Zeller Guedesilla oli visio valmistaa ja markkinoida portugalilaisia viinejä maailman mittakaavassa. Moni epäili hankkeen onnistumista, mutta Guedesin visioon uskoen, yhtiö loi ensimmäisen viininsä Mateus Rosén. Viini menestyi ja on yhä yksi maailman myydyimmistä viineistä.

Pioneeripäivistään, jolloin yritys osti viinin tynnyreissä Douron pieniltä tuottajilta ja pullotti sen vuokrakellarissa Vila Realissa, Sogrape on kasvanut maailman luokan yritykseksi, jota yhä johtaa sama Guedesin perhe. Nyt jo kolmannessa polvessa. Yhtiö on vuosien varrella menestynyt ja sen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Sandeman. Sogrape omistaa tänä päivänä 18 viinitilaa ja 15 viinin tuotantolaitoista mm. Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.

Yritys on vuosien varrella sitoutunut laatuviinien valmistukseen, ja se hyödyntää paitsi modernia tekniikkaa myös vanhoja viininvalmistustraditioita. Yrityksen missiona on tuottaa viinejä, jotka kohtaavat kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset, kehittää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Paitsi yrityksen viinit, myös viinitalo itse on moneen kertaan kansainvälisesti palkittu. Vuonna 2010 amerikkalainen Wine Enthusiast Magazine palkitsi Sograpen "European Producer of the Year" - palkinnolla ja vuonna 2011 Sogrape Vinhos äänestettiin Vuoden portugalilaiseksi tuottajaksi International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa myös yrityksen kyseiseen kilpailuun osallistuneista 29 viinistä 28 voitti palkinnon.

Sograpen laajaan brändisalkkuun kuuluvat mm. Crao Vasco, Callabrigha, Casa Ferreirinha, Sandeman ja Mateus Rose -viinit.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Sogrape Vinhos

Kommentit & arvostelut (6)

Meripihkanruskean portviinin tuoksussa on aprikoosia, appelsiininkuorta, taatelia ja mausteisuutta. Makea, täyteläinen ja lämmin juoma jouluisten jälkiruokien pariksi. (K-Ruoka 7/2016)

    

Tasapainoinen, mausteinen, aprikoosinen. Silkkiä ja samettia. 14/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2016)

    

"Kellanruskeassa viinissä on paahteinen, rehevä tuoksu, josta löytyy kuivattuja hedelmiä, pähkinäisyyttä ja mausteita. Runsas maku on makea, kuivahedelmäinen, paahteinen, hennon seetrinen ja hieman pähkinäinen. Viini on tasapainoinen ja lämmittävä kokonaisuus, jolla on hieman mausteinen ja pähkinäinen jälkimaku." (Vuoden Viinit 2016. Ferreira 10 Y.O. White Port. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 16: Väkevöidyt (fortified) viinit. www.vuodenviinit.com)

    

Upea jouluinen jälkiruokaviini, englantilainen hedelmäkakku viipyi tämän viinin seurassa loistavasti.

    

Pistävän hapokas ja sitrushedelmäinen. Jännästi kuiva ja makea yhtä aikaa: sokeria on reippaasti, mutta hedelmäinen hapokkuus tuntuu kirpeältä. Hedelmistä tulee esiin kevyt sitruksisuus ja herkullinen appelsiini ja appelsiininkuori. Mukana myös aprikoosia ja ihan pientä kevyttä rusinaisuutta. Melkein tulee mieleen joulumausteet ja neilikka. Alkoholia on myös reippaasti ja aromit tai sokeri ei sitä peitä. Kannattaa kokeilla monipuolisesti jälkiruoille ja juustoille. Itselläni mukana joulun ajan nautiskelussa.

    

Makea herkku itselle tai lahjaksi. Valkoisista rypälelajikkeista. Aromit: appelsiinimarmeladi, hasselpähkinä, hento kukkaisuus ja paahteisuus. Appelsiinisuklaan tai vahvojen juustojen kera. (Aamulehti, 10.12.2015)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).