Lapponia Polar Karpalo
Suomi
Marjaliköörit
Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:
Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo:
- . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.
- 12.99 € (0.5 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Marjaliköörit
- Luonnehdinta:
- Punainen, keskitäyteläinen, karpaloinen
- Sokeria
- 340.00 g/l
- Hinta:
- 12.99 € ( 25.98 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Alkon tuotenumero:
- 256256
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.08.2013.
- Alkoholi:
- 21 t-%
- Pakkauskoko:
- 0.5 l
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- metallinen kierrekapseli
- Energiaa:
- 250 kcal / 100ml
- Erityistä:
- Mieto alkoholijuoma
- Lisätietoja:
- Raaka-aineet: Etanoli, sokeri, marjauutteet- ja tiivisteet Valmistus: Lapponia-liköörien ensimmäinen valmistusvaihe on marjauutteen tuottaminen. Marjat pannaan 30 % etanolia sisältävään veteen sammioon, jossa alkoholi imee marjoista kaiken maun ja värin. Uuttaminen kestää 3–6 viikkoa. Marjojen siemenet ja kuoret poistetaan puristimessa. Valmista uutetta kypsytetään säiliössä noin 2 kuukautta. Uutteesta valmistetaan likööriä lisäämällä siihen sokeria ja alkoholia. Tuottaja: Pernod Ricardin alkoholijuomakonserni syntyi vuonna 1975. Se toimii 70 maassa, mm. Suomessa ja Ruotsissa.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 31.12.2010
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
Liköörit. Likööri on usein runsaan makea ja sillä on viiniä korkeampi alkoholipitoisuus. Valmistusmenetelmiä voi olla monenlaisia. Makeutensa vuoksi liköörit sopivat jälkiruokien kanssa. Pyri yhdistämään liköörin aromit jälkiruoan samankaltaiseen aromiin. Liköörit ovat omiaan myös cocktaileissa. Liköörejä ovat hedelmäliköörit (Cointreau appelsiinilikööri), kahviliköörit (Jamaikan pavuista tehty Tia Maria), kermaliköörit (Baileys), marjaliköörit (lakkalikööri), mausteliköörit (Toffee tai chilinen Naga Shot), munaliköörit (Bols Advocaat) ja salmiakkiliköörit (syntyy myös kossusta ja Turkinpippureista).
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Viinin jäähdytys ja jäätyminen
Kuinka nopeasti viini jäähtyy jääkaapissa, pakastimessa, ulkona.
-
Blinit ja bliniviinit
Katso vinkit tästä
-
Blinit ja kuohuviinit
Happaman suolaiset ja rasvaiset blinit maistuvat kuohuviinien kanssa.
-
Ranskalainen sipulikeitto (resepti)
Sipulikeitto on talvikauden ruokaa.
-
Häränhäntää ja Vuoden punaviini
Jutussa myös resepti.
-
Vinho verde ja veriappelsiinisalaatti
Mehukkaat veriappelsiinit maistuvat salaateissa.
-
Veriappelsiinirisotto ja Riesling
Viininä korkealaatuinen Dautel Riesling GG
-
Avokadokeitto ja Chardonnay
Avokado on helmikuussa sesongissa.
Maista nämä 12 viiniä vuoden 2025 aikana
Antaudu tarinan vietäväksi ja lähde retkelle maailman ympäri näiden kahdentoista kiinnostavan viinin parissa.
Tyylikäs crémant joulun ja uudenvuoden juhliin
Tarjoa ohessa kampasimpukoita ja hedelmäsalsaa.
Loimu 2024
Maistoimme Loimun vuosikertaglögin. Lue arviomme.
Blossa 24 Edinburgh
Maistoimme Blossan vuosikertaglögin. Lue arviomme.
Vite Colte Barbera d'Asti
Vuosi vuodelta tunnetumpi barbera-punaviini on kasvattunut suosiotaan myös jouluviininä.
Roseeviini joulun alkupaloille
Tyylikäs uutuus Toscanasta.
Upea Torre Mora Scalunera Rosso
Sisilian aromikas punaviini ja Calabrian mausteinen pasta.
Mitkä viinit sopivat linturuoille?
Lintuviinit testissä ankalle, fasaanille, hanhelle ja sorsalle
-
Maista nämä viinit 2024
12 valikoitua viiniä, yksi jokaiselle kuukaudelle
-
Samppanja - täydellinen opas
Kokosimme tuhdin tietopaketin samppanjasta. Lue juttu!
-
Portugali-opas
Portugalin ruoka ja viini
-
Alkoholijuomien säilyvyys
Glögit, liköörit, viskit, rommit...
-
Katsotuimmat samppanjat
Viinikartan 20 suosituinta samppanjaa. Katso tästä.
-
Naturaalit viinit
Maku vai ideologia?
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Väri: Syvän punainen.
Tuoksu: Kirpeä, lähes viininomainen tuoksu, jossa tanniinia ja makeita, vihreitä marjoja, mausteinen olki ja tietysti karpalo.
Maku: Täynnä punaisia marjoja, lähes sitruunainen hapokkuus ja kevyt kirpeys, joka peitää makeuden.
Lapponia Karpalo -likööri on täynnä punaisia marjoja
Lapponia Polar Karpalon maku on täynnä punaisia marjoja. Lähes sitruunainen hapokkuus ja kevyt kirpeys peittävät makeutta, joten Polar Karpalo soveltuu myös niille kuluttajille, jotka vierastavat liköörien makeutta. Lapponia Polar Karpalo soveltuu raikkaiden pitkien ja lyhyiden juomasekoituksen ainesosaksi ja on mainiota myös sellaisenaan.
Lapponia premium-liköörit valmistetaan pohjoisen puhtaassa luonnossa kasvaneista käsin poimituista marjoista, joista liköörit saavat aidot värinsä, makunsa ja tuoksunsa.
Niiden premium-laatu perustuu vuosisatoja vanhoihin liköörinvalmistusperinteisiin. Niiden valmistus alkoi virallisesti 1867, jolloin Tsaari Aleksanteri II myönsi turkulaiselle kauppiaalle Anders Nordforsille luvan valmistaa alkoholipitoisia juomia, mm. liköörejä. Tänäkin päivänä Lapponia-liköörit valmistetaan Suomen Turussa.
Marjat luovuttavat Lapponia-likööreihin kaiken makunsa ja arominsa kiireettömän valmistusmenetelmän, uuttamisen ansiosta. Lapponia-likööreissä tiivistyvätkin puhtaimmat ja aidoimmat maut sen kallisarvoisista raaka-aineista. Marjauutteen tuottaminen kestää marjasta riippuen kolmesta kuuteen viikkoon, jonka jälkeen sitä kypsytetään säiliössä noin kaksi kuukautta. Uutteesta valmistetaan likööriä lisäämällä alkoholia ja sokeria optimaalisen aromin ja koostumuksen aikaansaamiseksi. Suodatuksien jälkeen likööri on valmista pullotettavaksi.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 0 )