Weninger Blaufränkisch Hochäcker 2009

ItävaltaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitäyteläiset, hienot, notkeat, pehmeät, hienostuneet ja vivahteikkaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.69 € (0.75 l)
  • [kuva: Weninger Blaufränkisch Hochäcker 2009(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapokas, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, tyylikkään tamminen, mausteinen, vivahteikas
Rypäleet:
Blaufränkisch
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitäyteläiset, hienot, notkeat, pehmeät, hienostuneet ja vivahteikkaat punaviinit. Hienot, aromeiltaan hillityt ja rustiikkiset ruoat ja juustot. Ei sovi täyteläiselle tai raskaan kermaisille ruuille. Tämä tyyppi sopii punaviineistä parhaiten sienille. Myös keväiset tuoreet ruuat ja grillatut kasvikset. Voi sopia jopa aasialaisen keittiön inkiväärin kanssa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.69 € ( 19.45 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
407007
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 13.04.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2009
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.90g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat 12 hehtaarin Hochäcker-nimisellä tarhalla Burgenlandin sydämessä. Köynnökset 30–50-vuotiaita Valmistus: Viini kävi suurissa tammisammioissa. Kypsytys: Viini kypsyi 1,5 vuotta suurissa tammitynnyreissä ja -sammioissa. 6 kuukauden pullokypsytys. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 8–10 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Weningerin viinitalo on tuottanut viiniä vuodesta 1982 lähtien. Franz Weninger perusti 28 tarhahetaarin viinitalon, jota nyt johtaa hänen poikansa. Weningerillä on myös kaksi viinitaloa Unkarissa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
14.10.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Weninger

Punaviineihin erikoistunut viljelijä Itävallan Mittelburgenlandin Horittschonin kylästä on tunnettu korkeista laatukriteereistään. Noin 30 hehtaarin tarhoilla viljeltävien viiniköynnösten keski-ikä on yli 40 vuotta. Rypäleet on vuodesta 2006 viljelty biodynaamisten oppien mukaisesti ja käsinkorjatut rypäleet käyvät spontaanisti suurissa puisissa käymisastioissa. 99% tuotannosta on punaviinejä Itävallan paikallisista lajikkeista ja kansainvälisistä lajikkeista kuten Merlot, Cabernet ja Pinot Noir. Weningerillä on tuotantoa myös Unkarissa, jossa yhdessä Unkarin kärkituottajiin lukeutuvan Attila Geren kanssa on yhteistyöprojekti Villányssa ja poika Franz isännöi tilaa Sopronin lähellä Itävallan rajan tuntumassa.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Weninger

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleet kerätty luonnonmukaisesti viljellyiltä 12 hehtaarin Hochäcker tarhalta, jonka köynnökset ovat 30-50 vuotiaita. Viini on käynyt isoissa käytetyissä tammitynnyreissä, jotka eivät vaikuta viinin makuun. Käymisen jälkeen viini on kypsynyt samoissa tynnyreissä 18 kuukautta ja vielä pullossa 6 kuukautta ennen myyntiä.

Väriltään purppurainen viini on tuoksultaan mausteinen, paahteinen, lakritsainen ja kirsikan sävyttämä. Keskitäyteläinen, vivahteikas, tuoksun mukainen maku on pitkä ja ryhdikäs. Viinin kypsät tanniinit ja pirteä hapokkuus tukevat sen hienostunutta rakennetta. Tuottaja suosittelee viinin nauttimista 8-10 vuoden ikäisenä.

Viini on parhaimmillaan grillattujen ja paistettujen riista- ja liharuokien, patojen ja voimakas aromisten, kermaisten juustojen seurassa.

Muut kommentit ( 1 )

Kallis schnitzel-viini. 9/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 4/2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).