Thandi Shiraz Rosé 2017

Etelä-AfrikkaMuut viinit, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Roseeviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.58 € (0.75 l)
  • [kuva: Thandi Shiraz Rosé 2017(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Roseeviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, vadelmainen, kypsän karpaloinen, hennon mausteinen
Rypäleet:
Shiraz, Pinotage
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
7.00 g/l

HINTA

Hinta:
9.58 € ( 12.64 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.40 € -> 9.58 € (13.01.2019)
8.99 € -> 9.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Roseeviinit. Roseeviini on punaviinirypäleistä valmistettu vaaleanpunainen ja kevyt viini. Se juodaan aina nuorena. Viilennettynä hyvä kesäviini kesäisten salaattien kanssa. Tyypillinen seurusteluviini.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
473127
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 25.09.2019.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.90g/l
Erityistä:
eettinen, Reilu kauppa
Lisätietoja:
Valmistus: Viini kävi terästankeissa. Tuottaja: Vuonna 1995 perustettu Thandi on yksi eettisen kaupan uranuurtajista. Vuonna 2003 yritys sai ensimmäisenä viinitalona maailmassa Reilu kauppa -sertifikaatin. Yrityksestä 55% on 250 maatilaperheen omistuksessa.
Tuotteen nimen selitykset:
rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
13.04.2014
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Thandi Wines

Etelä-afrikkalaisen Thandi Winesin Thandi on maailman ja Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki. Thandi on Xhosa-kieltä ja tarkoitaa "hoitaa, rakastaa, huolehtia".

Thandin viinitila on yhteisö, jossa asuu ja työskentelee 250 köyhää perhettä. Viinitilan avulla perheet saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa tilan tuottamasta voitosta käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten terveydenhuoltoon ja työntekijöiden lasten koulutukseen. Thandi on myös perustanut säätiön, joka tukee paikallisia nuoria pääsemään korkeakouluihin.

Thandi-kyläyhteisö oli alun perin perustettu 1962 metsätyöläisiä varten, mutta metsänhoidon automatisointi oli tehnyt kylästä tarpeettoman. Vuonna 1996 sai alkunsa tämä merkittävä ja merkillinen Thandi-projekti, jossa ovat mukana yhteisö, työntekijät, SAFCOL (metsähallitus) ja Paul Cluver Estate. Projektin tarkoituksena on työllistää yhteisön jäseniä ja harjoittaa kestävää taloudellista toimintaa, rohkaista, avustaa ja näyttää mallia mustille yhteisöille ja siten vaikuttaa laajemmalti etelä-afrikkalaiseen yhteiskuntaan. Tämä 200 hehtaarinen tila muodostettiin osaittain Paul Cluver Estaten viljelemättömästä maasta, sekä SAFCOL´in vastakaadetuista metsäalueista.

Alun perin tilalla oli tarkoitus viljellä hedelmiä, joilla oli jo valmiit markkinat. Pian kuitenkin huomattiin maaperän otollisuus viininviljelylle. Kun samanaikaisesti etelä-afrikkalaisen viinin maailmanmaine alkoi kasvaa oli siirtyminen viinivetoiseen viljelyyn perusteltua. 1.10.2009 Thandista tuli itsenäinen yritys, jonka johdossa on karismaattinen ja sympaattinen - itsekin köyhistä oloista ponnistanut - Vernon Henn. Thandin viinejä myydään Suomen lisäksi mm. Britanniassa sekä muissa Pohjoismaissa.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Thandi Wines

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Ruusunpunainen.
Tuoksu: Kypsiä punaisia marjoja, kuten mansikkaa.
Maku: Kuiva, hapokas, hennon mausteinen, mansikkainen.

Thandi on xhosa-kieltä ja tarkoittaa ravitsevaa ja kehittävää rakkautta. Thandi Rosé on valmistettu myöhään korjatuista Shiraz-rypäleistä ja aikaisin korjatuista Pinotage-rypäleistä (15 %), jotka ovat saaneet kasvaa lajikkeille suotuisassa välimerellisessä ilmastossa. Uutuusrosee on helposti lähestyttävä ja raikas kokonaisuus, jossa jäännössokeri (5g/ltr) pyöristää suuntuntumaa mukavasti. Sen aromimaailmasta voi löytää kypsiä punaisia marjoja, kuten mansikkaa. Tämä viini on erinomainen valinta tuoreille kesäisille salaateille, meren antimille sekä mausteisille ruuille. Maistuu myös sellaisenaan seurusteluviininä.

Muut kommentit ( 4 )

"Keskisyvä rose, jopa hieman sinipunainen väri. Viinin tuoksussa on kypsää punaista marjaa, herukkaa, vadelmaa ja kirsikkaa. Kuiva maku on kypsän marjaisa, pyöreän hapokas ja hennon mineraalinen. Viinillä on kohtuullisen pitkä raikas ja puhdas jälkimaku." (Vuoden Viinit 2017. Thandi Shiraz Rosé 2016. Sijoitus: Kulta. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. Vuoden Roseeviini 2017. www.vuodenviinit.fi)

    

Raikas, terävän hapokas, raaka ja vihreävivahteinen. Tanniineja runsaasti. 8/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 9/2015)

    

"Aniliininpunainen viini, jonka raikkaassa ja marjaisessa tuoksussa on herukkaa, vadelmaa ja mausteisuutta. Melko hapokas, aavistuksen makeanoloinen ja marjainen maku vastaa tuoksua." (Vuoden Viinit 2015. Thandi Shiraz Rosé 2014. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.fi)

    

Nopea äyriäispannu (äyriäissekoite, tomaatti, sipuli, salsiccia-makkara) sopii Thandi Shiraz Rosélle, jonka kuiva ja keskitäyteläinen maku on ryhdikäs ja hennon mausteinen. (K-RuokaPirkka, 11/2014)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).