Santa Alicia Carignan Gran Reserva de Los Andes 2010

Chile, MaulePunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 16.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Santa Alicia Carignan Gran Reserva de Los Andes 2010(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, karhunvatukkainen, mustaherukkainen, mausteisen tamminen
Rypäleet:
Carignan
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
16.49 € ( 21.85 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
470097
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 18.05.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.30g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Maulen laaksossa, joka sijaitsee Keskuslaakson alueella. Köynnösten keski-ikä oli 50 vuotta. Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin. Viini kävi terästankeissa. Kypsytys: Kaksi kolmasosaa viinistä kypsyi 14 kuukauden ajan tammitynnyreissä, joista puolet uusia. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 6–8 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Liikemies ja poliitikko Máximo Valdés perusti Andien juurella sijaitsevan viinitalon vuonna 1954. Talo kuuluu nykyään Bethia-liikeyhtymälle. Talolla on 600 omaa tarhahehtaaria, ja se käyttää myös sopimusviljelijöitä.
Tuotteen nimen selitykset:
gran reserva = Espanjassa pitkään kypsytetty, yli 3 vuotta sekä lisäksi pari vuotta pullossa. reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
09.09.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Santa Alicia

Viinin tuottaa Santa Alicia, jonka Maximo Valdés perusti 1954. Viinilä kuuluu nykyään Bethia Groupiin, joka on Chilen kymmenen suurimman monitoimialayhtiön joukossa.Viinilä tuottaa vuosittain 3,5 miljoonaa litraa viiniä yli 50 maahan. Yksistään Maipossa ja Casablancassa yhtiöllä on viinitarhoja 600 hehtaaria. Vuonna 2007 Santa Alicia valittiin Englannissa vuoden viiniläksi Chilestä.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Santa Alicia

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Santa Alicia Carignan Gran Reserva de los Andes on saanut nimensä Andien suotuisasta vaikutuksesta, jonka vuoristo tuo Chilen viininviljelykselle. Viinin etiketissä on kuvattu fossiilinen merieläin ammoniitti, joka eli maan päällä 20 miljoonaa vuotta sitten ja jonka jäänteitä on löydetty Andeilta.

Santa Alicia Carignan Gran Reserva de los Andes tulee Maulen laaksosta tarhalta, jonka köynnökset ovat keskimäärin 50-vuotiaita. Rypäleet kerätään näistä puskamaisista köynnöksistä käsin ja hehtaarisato on alhainen ja laadukas.

Viinistä kaksi kolmasosaa on kypsynyt 14 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet olivat uusia ja puolet toisen vuoden. Tämän jälkeen viini sai kypsyä vielä kuusi kuukautta pulloissa ennen myyntiin laskemista.

Santa Alicia Carignan Gran Reserva de los Andes on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksussa voi erottaa vahvaa tummaa marjaisuutta, yrttisyyttä ja mausteisuutta sekä häivähdyksiä vaniljasta, tupakasta ja suklaasta. Maku on täyteläinen ja runsas. Kypsää marjaisuutta tasapainottaa hyvä hapokkuus .Viini jättää suuhun tyylikkään tammisen ja mausteisen jälkimaun. Viini sopii erinomaisesti erilaisten liharuokien kumppaniksi, erityisesti lampaan kanssa. Maustaessa voit kokeilla etenkin yrttejä.

Muut kommentit ( 1 )

Pariksi vuodeksi kellariin. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 1/2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).