Quinta da Garrida Touriga Nacional 2009

PortugaliPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Quinta da Garrida Touriga Nacional 2009(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, kypsän karpaloinen, punaherukkainen, mausteinen, vaniljainen
Rypäleet:
Touriga Nacional
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.98 € ( 21.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
488267
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 18.10.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2009
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.20g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Quinta da Garridan 112 hehtaarin viinitarha Dãon viinialueella. Maaperä hiekkaa ja savea sisältävää graniittia. Valmistus: Terästankeissa. Kypsytys: 12 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Tuottaja: Alianca, vuonna 1927 perustettu perheomisteinen viinitalo. Sillä on yli 500 hehtaaria tarhoja Alentejon, Dãon, Douron, Bairradan ja Beirasin viinialueilla. Yli puolet viinitalon tuotannosta menee vientiin, yli 60: een maahan.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Aliança

Vuonna 1927 perustettu Alianca tarjoaa viinejä Portugalin merkittävimmiltä viinialueilta. Se omistaa yli 500 hehtaaria tarhoja Alentejon, Dãon, Douron, Bairradan ja Beirasin viinialueilla. Alianca lukeutuu Portugalin arvostetuimpiin ja kansainvälisesti tunnetuimpiin tuottajiin, sillä yli puolet tuotannosta menee vientiin, yli 60:een maahan. Osoituksena viinien laadusta, Alianca valittiin 2005 Wine Spectator -lehden hinta-laatu –suhteeltaan koko maailman parhaan 20 tuottajan joukkoon . Valintaa perusteltiin seuraavasti: ” Perheyritys, Aliança on Portugalin edistyksellisimpiä ja moderneimpia tuottajia, jonka laatu on johdattanut menestykseen viime vuosina.” Alianca on Richard Masysonin The Wines and Vineyards of Portugal -kirjan mukaan Bairradan johtava kuohuviinituottaja, tuottaen useita laadukkaita perinteisin menetelmin valmistettavia kuohuviinejä.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Alianca

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tarha sijaitsee Dãon alueella lähellä Portugalin korkeinta vuorta Serra da Estrellaa. Tarhan hiekkaa ja savea sisältävä graniittimaaperä tuottaa hienostuneita ja hyvähappoisia viinejä. Tilan 112 hehtaarilla viljellään ainoastaan Portugalin omia alkuperäislajikkeita ja yli 80 ha:lla köynnöksien ikä on vähintään 15 vuotta.

Alkoholikäyminen tapahtuu viilennetyissä terästankeissa 26ºC lämpötilassa. Käymisen jälkeen viiniä on kypsennetty 12 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Voimakkaiden liha- ja riistaruokien kumppanina. Sopii mainiosti myös kypsien ja kovien juustojen seuraan. Täsmätarjoiltuna sienirisoton seurassa. Tarjoilu lämpötila 16-18 °C.

Lehdistömaininnat: Fine Viini & Ruoka Opas 2011: TOP100 Alko viinit: 8./100. - 89 p

Muut kommentit ( 4 )

Pullon henki -blogi "Viikon viini: Quinta da Garrida Touriga Nacional" 17.9.2012: "Syvän purppurainen, liki läpinäkymätön. Tuoksussa tammea, nahkaa, vaniljaa, yrttisiä mauste-aromeja, multaa, maata ja savuaromia. Punaiset marjat komppasivat hienosti. Maku oli voimakas, tanninit kohtalaisen napakat mutta eivät hyökkäävät. Happoa oli riittävästi vaimakkaan suutuntuman aikaansaamiseksi. Pitkässä maussa tummat marjat voimistuivat ja lakritsainen aromi nousi suussa selvästi voimakkaamaksi." Lue koko juttu pullonhenki.blogspot.fi

    

Voimakas makeavivahteinen tuoksu, jossa mm. hiiltä, yrttejä ja niin kummalta kuin se kuulostaakin - raparperia. Maku on tasapainossa tuoksun kanssa. Viinistä löytyy hyvät hapot ja sopivat tanniinit.
Tätä voisi nauttia yksinäänkin, mutta parhaiten sopii liharuuan kaveriksi.

    

"Ruskehtavanpunainen viini, jonka rehevässä tuoksussa on mausteisuutta ja yrttejä. Täyteläinen ja tasapainoinen maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös kypsää hedelmää." (Vuoden Viinit 2012. Quinta da Garrida Touriga Nacional 2007. Sijoitus: Hopea. Sarja: Euroopan punaviinit, hinta 10-17 euroa, sarjassa 32 viiniä. www.vuodenviinit.com)

    

"Ruskehtavanpunainen viini, jonka hennossa tuoksussa on suklaata, paahdettua pähkinää ja luumua. Täyteläisen voimakas ja pehmeä maku vastaa tuoksua, siinä on myös paahteisuutta ja pekonia." (Vuoden Viinit 2011. Quinta da Garrida Touriga Nacional 2007. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Euroopan punaviinit, hinta 9-15 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).