Meinklang Prosa 2011

ItävaltaMuut viinit, puolimakeaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Roseeviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 3.29 € (0.2 l)
  • [kuva: Meinklang Prosa 2011(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Roseeviinit
Luonnehdinta:
Puolimakea, hapokas, pirskahteleva, sitruksinen, mansikkainen, hennon yrttinen
Rypäleet:
Pinot Noir, Zweigelt
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
19.00 g/l

HINTA

Hinta:
3.29 € ( 15.95 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.2 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Roseeviinit. Roseeviini on punaviinirypäleistä valmistettu vaaleanpunainen ja kevyt viini. Se juodaan aina nuorena. Viilennettynä hyvä kesäviini kesäisten salaattien kanssa. Tyypillinen seurusteluviini.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
496353
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 24.11.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
10.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.40g/l
Erityistä:
luomu, biodynaaminen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Luomutarhat Pannonian tasangolla Neusiedlersee-järven itäpuolella. Maaperä hiesua. Valmistus: Viini kävi luonnonhiivoilla lämpötilakontrolloiduissa tankeissa. Viiniin lisättiin hiilidioksidia, jotta siitä tulisi pirskahtelevaa. Tuottaja: Michlits-perheen omistama viinitila Meinklang. Tilalla viljellään viinin lisäksi kasviksia ja viljaa sekä kasvatetaan karjaa. Koko tilaa harjoitetaan luonnonmukaisin menetelmin ja sillä on Demeter-tunnus, joka kertoo biodynaamisista viljelymenetelmistä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
11.03.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Michlits W.

Biodynaamista viiniosaamista. Perhetilalla luonto on pääosassa ja viinit valmistetaan biodynaamisin menetelmin. Burgenlandissa Neusiedlersee-järven maisemissa sijaitsevalla tilalla on myös karjaa. Musta, pitkäsarvinen Angus-rotu on sopeutunut hyvin alueelle ja mahdollistaa biodynaamisen tilan omavaraisuuden myös lannoitteiden suhteen. Lehmät ovatkin keskeinen osa biodynaamista kiertoa, jossa kokonaisuuteen kuuluvat viljelykasvit, kotieläimet, maaperä, ihmiset ja tilaa ympäröivä luonto. Terve, elinvoimainen maa on luonteikkaiden viinien perusta. Michlitsin perheen omistama maatila tuottaa viinin lisäksi viljaa ja omenoita. Suurin osa viljasta lähtee myllyyn, mutta vanhoista viljalajikkeista pannaan myös vaaleaa lager-olutta. Omenoista puristetaan mehua ja tehdään siitä viinaakin. Meinklangin viinitila on hyvin laaja ja osa siitä ulottuu Unkarin puolelle. Hyvin erilaiset rinteet mahdollistavat monien viinilajikkeiden kasvattamisen. Biodynaaminen tila on aina kokonaisuus, jota hoidetaan maaperää köyhdyttämättä. Lopputuloksena saadaan terveitä rypäleitä, joissa maistuvat maaperän aromit. Myös alueelle ominainen eläimistö pyritään säilyttämään.

Lähde: www.fondberg.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Michlits W.

Kommentit & arvostelut (3)

Pirskahteleva marjaherkku ystävänpäivän maljajuomaksi, vohvelien ja marjojen seuraan tai pikkusuolaisten ja juustojen kumppaniksi. Tuoksussa kirsikkaa, karhunvatukkaa ja mansikkaa. Jälkimaussa myös punaherukkaa. (Aamulehti 7.2.2013)

    

Nappasin tämän mukaan keskellä viikkoa juhlistamaan kesäparvekkeen valmistumista. Mitättömän pullokokonsa ansiosta tämä vaikutti juuri sopivalta arki-illan piristäjältä.
Ensimmäisen kulauksen nautittuani yllätyin positiivisesti siitä, että tämä viini ei ollut ollenkaan ällömakea. Lisäksi tästä löytyi juuri sopivasti pirskahtelevaisuutta tekemään selkeän puolukkaisesta juomasta iloisen. Biodynaamisuudesta ja luomusta plussaa - pitäähän hippidruideja tukea kaikin keinoin.

    

Roseeviini Meinklang Prosa pienessä 0.2 l pullossa on kevyen makea ja mansikkainen luomuviini Itävallasta, jossa luonnonmukaisempaan viljelystapaan on sitoutunut suurin osa tuottajista. Viinikartta suosittelee myös toista saman tuottajan viiniä, loistavan rustiikkista Meinklang Gruener Veltliner -valkoviiniä.

Aamulehden mukaan Meinklang Prosa käy marjaisen jälkiruoan kastikkeeksi tai sellaisenaan vaikkapa kesäsaunan jälkeen laiturille. (Aamulehti 17.5.2012)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).