Masi Tupungato Corbec 2009

Argentiina, MendozaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 23.69 € (0.75 l)
  • [kuva: Masi Tupungato Corbec 2009(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, tummakirsikkainen, karhunvatukkainen, mausteisen tamminen, runsas, lämmin
Rypäleet:
Corvina, Malbec
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
23.69 € ( 31.45 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
479437
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 30.08.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2009
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Tupungaton laaksossa Mendozan viinialueella. Valmistus: Rypäleitä kuivattiin 22 vuorokautta ennen käymistä. Menetelmää kutsutaan nimellä apassimento. Kypsytys: Viini kypsyi 18 kuukautta tammitynnyreissä. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 8–12 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Masin viinitalo sijaitsee Italian Venetossa, ja sen omistaa Boscainin perhe. 1990-luvulta lähtien he ovat viljelleet viiniä myös Argentiinan Mendozassa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
10.03.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Masi Tupungato

Masin projekti Argentiinassa alkoi 1990-luvulla Vigneti La Arboledan tilalla Tupungato:n laaksossa, Mendozan alueella. Malbec-lajikkeen lisäksi Masi on istuttanut tilalle "italialaisittain" mm Corvina- ja Corvinone- lajikkeita. Tilalla käytetään Valpolicellan perinteisiä valmistusmenetelmiä mm. osittain kuivattujen rypäleiden käyttäminen. Passo Doble ja Corbec-viineissä yhdistyvät argentiinalainen luonteikkuus ja Veneton viiniperinteet. Vigneti La Arboleda sijaitsee n. 950-1050m korkeudessa ja maaperä on mineraalinen ja kalkkipitoinen kiven, hiekkan sekoitus

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Masi Tupungato

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Mendozan Tupungaton La Arboleda tilalla Masin appaXXImento osaamista hyödyntäen valmistettu Corbec on tehty 22 päivää kuivatetuista Corvina ja Malbec- rypäleistä . Käymisen jälkeen viini on kypsynyt 18 kuukauden ajan tammitynnyreissä. Corbec viini on argentiinalaisen sielukkuuden ja Masin Veneto perinteiden ainutlaatuinen yhdistelmä; sen täyteläinen ja pehmeä rakenne saa ryhdikkyytensä Malbecista kun taas Corvina-lajikke tuo viiniin hienostuneen kypsän kirsikkaisuuden ja samettisen rakenteen. Corbecia voisi kutsua argentiinalaiseksi Amaroneksi - ellei Amarone alkuperä olisi rajattu vain Veneton Valpollicella alueen viineille!

Syvä, rubiininpunainen väri, Tuoksussa hillomaista tummaa marjaisuutta, kahvia ja mausteista mintua ja kanelia. Pehmeä ja erittäin runsas maku on ryhdikkäiden tanniinien ja mineraalisen hapokkuuden tukema ja sitä sävyttävät kuivattujen luumujen ja paahdettujen kirsikoiden herkulliset aromit. Pitkässä jälkimaussa on hieman kaakaoisuutta ja tammitynnyrikypsytyksen tuomaa savuista paahteisuutta.

Nauti viini Amronejen tavoin, paahdettujen liharuokien, suur riistan ja kovien kypsien juustojen seurana. Erinomainen kumpanni myös maukkaille lihaleikkeille pikkelöityjen vihannesten kera. Viini on nautittavimmillaan 8-12 vuoden ikäisenä tai aiemmin hyvissä ajoin ennakkoon dekantoituna.

Lehdistömaininnat: 92 p - Robert Parker (2007)

Muut kommentit ( 1 )

Täyteläinen, runsas, suuta kuivattava. Vähän lyhyt maku, jossa maistuu myös alkoholi. Hyvä mausteisuus.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).