Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tuoksu on mausteinen ja kevyen tervainen. Maku seuraa tuoksua, notkea ja lämmin viini.
Ruokasuositus: Nauta, grilliruoka, porsas, juustot.
2008 Decanter Award – Bronze, Under £10, Red, Cabernet Sauvignon Shiraz, Western Cape 2007
(Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 1 )
Aasialaisvaikutteisia porsaan ribsejä. Vaativat viiniltä muhkeata hedelmää, mausteisuutta ja potkua. Etelä-Afrikka on grillikulttuurin luvattu maa. Kumala on monikäyttöinen grilliviini. (Iltalehti 19.6.2014)
Muokkaa Poista