KWV Classic Collection Cape Tawny

Etelä-AfrikkaMuut viinitValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.29 € (0.75 l)
  • [kuva: KWV Classic Collection Cape Tawny(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Väkevät viinit
Luonnehdinta:
Mahonginruskea, makea, sitrusmarmeladinen, rusinainen, kevyen mokkainen, paahteinen
Rypäleet:
Tinta Barocca, Cinsaut, Souzão
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
170.00 g/l

HINTA

Hinta:
15.29 € ( 20.25 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.95 € -> 15.29 € (08.01.2021)
14.90 € -> 14.95 € (24.02.2020)
14.39 € -> 14.90 € (13.01.2019)
14.35 € -> 14.39 € (09.03.2018)
13.90 € -> 14.35 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Väkevät viinit. Väkeviin viineihin on lisätty tislattua alkoholia. Alholiprosentti on 15-22 välillä. Väkevät viinit ovat yleensä aromikkaita ja sopivat jälkiruokana sellaisenaan tai ruuan samantyyppisen aromin kanssa.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
307357
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
17.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
160 kcal / 100ml
Hapot
6.50g/l
Erityistä:
Saattaa sisältää sakkaa. Jälkiruokaviini
Lisätietoja:
Valmistus: Käymisprosessi halutun sokerimäärän saavuttamiseksi, kunnes viini väkevöitiin. Tämän jälkeen viini kypsyi tammitynnyreissä 8–10 vuotta. Tuottaja: KWV on suuri eteläafrikkalaisten viinien vientiyritys, joka perustettiin vuonna 1997. Yritys jatkaa vuonna 1918 aloittaneen viininviljelijöiden osuuskunnan toimintaa Etelä-Afrikassa. KWV:n vuosituotanto on n. 14 miljoonaa litraa viiniä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
07.02.2015
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

KWV

KWV on yksi Etelä-Afrikan johtavista viinien ja väkevien alkoholien tuottajista. Sen pääkonttori ja päätuotantolaitos sijaitsee Paarlissa, Western Cape -alueella, joka kuuluu maan tärkeimpiin viinialueisiin. Yritys kokoaa yhteen viinit ja rypäleet maan parhaimmilta viljelyalueilta. Maailmalla yritys tunnetaan tuotemerkeistä kuten Roodeberg, KWV wines, Laborie, Golden Kaan, Cathedral Cellar, Café Culture, Wild Africa Cream ja KWV 3, 5, 10, 15 and 20 -vuotiaat brandyt. KWG on ARA-järjestön (Industry Association for the Responsible Use of Alcohol) perustajajäsen.

Yrityksen taustalla oleva järjestö, Koöperatieve Wijnbouwers Vereniging van Zuid-Afrika Bpkt, perustettiin vuonna 1918 paikallisten viininvalmistajien toimesta. Hollanninkielinen alkuperäisnimi tarkoittaa vapaasti käännettynä "Etelä-Afrikan viininvalmistajien yhteisö yhteistyölle". Maan pääministeri Jan Smuts tunnetaan järjestön voimakkaana tukijana ja hän oli päävastuussa toiminnan muuttamisessa yritysmuotoiseksi parlamentin hyväksynnällä vuonna 2002.

1990-luvun alkuun asti KWG hallitsi maan viinimarkkinoita. Apartheidin päättyessä 1994 viinien vienti lisääntyi ja paikallinen ylituotanto loppui. Nykyisin yritys tunnetaan maailmalla myös tärkeänä brandyjen tuottajana.

Lähde: http://www.kwv.co.za

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
KWV

Kommentit & arvostelut (6)

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Portviinimäinen rusehtava ja makea viini Etelä-Afrikasta. Kyse on todella onnistuneesta väkevästä viinistä, joka maistuu sinihomejuuston kaverina. Hintakaan ei päätä huimaa!

Muut kommentit ( 5 )

Viini on hinta-laatusuhteeltaan loistava portviinin korvike, joka sopii hyvin maitokahvijäätelön ja suklaakakun kanssa. Tarjoile viini viileänä. (Anna 22.3.2018)

    

Tämä viini on yhdistetty ruokaan Viinikartan jutussa Lokakuun kausimenu 2016 viineineen. Jutussa on lokakuinen menu, jossa tarjoillaan kurpitsakeittoa, palsternakkarisottoa ja juustoja.

    

Punertavan ruskea sävy. Pirteän hapokas, jossa appelsiininkuori on varmasti oikea sana kuvaamaan hapokkuutta, johon yhdistyy pientä kitkeryyttä. Rusinaa ja kuivattuja hedelmiä. Herkullinen ja pitkä maku. Jotenkin myös kevyesti toffeemainen ja pähkinäinen. Hapokkuudessa on paljon potkua, mikä antaa viinille ryhdikkään olemuksen. Kyllähän tämä hyvä on. Kokeile juustoja.

    

"Kalpean punaruskea viini, jonka kehittyneessä, moniulotteisessa tuoksussa on kuivattua hedelmää ja mausteisuutta. Makea, hienostuneen tamminen ja samettinen maku vastaa tuoksua, siinä on myös toffeeta, siirappia ja luumua. Pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2015. KWV Cape Tawny. Sijoitus: Kulta. Sarja 16: Väkevöidyt (fortified) viinit. www.vuodenviinit.fi)

    

Kuivahedelmäinen ja makea tawny sopii lasiin silloin, kun juustolautasella on makoisa pala homejuustoa. (Apu 2.4.2015)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).