Gere Villány Portugieser

UnkariPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Gere Villány Portugieser(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, kirsikkainen, hennon kukkainen, kevyen mausteinen
Rypäleet:
Portugieser (100 %)
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.98 € ( 17.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
437227
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 16.09.2012.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.30g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat arvostetulla Villányn alueella Etelä-Unkarissa. Mannerilmasto välimerellisin vaikuttein, maaperä kalkkipitoista lössiä kalkkikiven päällä. Valmistus: Suurissa 5000 litran vanhoissa tammiasioissa, joissa viiniä myös kypsytettiin 4 kuukauden ajan. Kestävyys: Tuottajan mukaan tarkoitettu nautittavaksi nuorena. Muuta: Portugieser on Villányn alueella perinteinen rypälelajike. Tuottaja: Attila Gere aloitti viinitekijänä vuonna 1978. Geren viiniliikkeen hän perusti 1991. Nykyisin tarhoja on 60 hehtaaria ja vuosituotanto noin 450 000 viinipulloa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Attila Gere

Geren perhe on viljellyt viiniä Villányn alueella jo seitsemän sukupolven ajana. Attila Gere aloitti viinitekijänä vuonna 1978. Geren viiniliikkeen hän perusti 1991. Gere omistaa tarhoja noin 50 hehtaaria ja ostaa lisäksi rypäleitä sopimusviljelijöiltä. Geren vuosituotanto noin 450 000 viinipulloa. Lisäksi Geren perheellä on vuonna 1992 aloitettu kahdeksan hehtaarin joint venture projekti Itävallan rajan tuntumassa Sopronin alueella yhdessä Itävallan Burgenlandin arvostetuimpiin tuottajiin kuuluvan Franz Weningerin kanssa. Attila Gere palkittiin Unkarin vuoden viinintekijänä 1994 ja tila on saannut useita kansainvälisiä tunnustuksia koko 2000-luvun ajan.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Attila Gere

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Portugieser on Villányn alueella perinteinen rypälelajike. Attila Geren tarhat sijaitsevat arvostetulla Villányn alueella Etelä-Unkarissa, jossa mannerilmasto välimerellisin vaikuttein takaa hitaan ja armoit maksivoivan kypsymisen, maaperä kalkkipitoista lössiä kalkkikiven päällä.

Viini on valmistettu 10-40 vuotiaiden köynnösten rypäleistä. Käyminen on tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa ja kypsyminen 4 kuukauden ajan suurissa 5000 litraisissa vanhoissa tammiasioissa.

Sinertävä purppuranpunainen väri. Kypsän marjainen, avoin tuoksu. Pehmeä, keskitäyteläinen, kypsän marjainen maku on myös maanläheinen. Eloisat hapot ja silkinpehmeät tanniinit antavat maulle ryhtiä ja kantavat metsän vihertäviä vivahteita sisältävää viiniä.

Yleisviini erityyppisten liharuokien - esimerkiksi lihapadat, riista ja lihaleikkeleet - seuraan. Suositeltava tarjoilulämpötila 15-17 C.

Lehdistömaininnat: 'Top 100 Values of 2010' 88/100 Wine & Spirits (2008)

Muut kommentit ( 1 )

7 osallistujan harvinaisempien viinimaiden sokkotestissä tämä viini tuli neljänneksi, 6 pistettä. Ykköseksi tuli kiinalainen Dynasty Jinwangchao, 15 pistettä. Muut viinit: Sula Red Zinfandel (12p), Serra Nevada (9p), Tbilvino Saperapi (0p), Sade (0p). Kiehtova ovela tuoksu, makeaa mausteisuutta. Tanniininen, aika hieno. Marjaisa ja raikas.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).