Alma Grande Reserva 2009

PortugaliPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Alma Grande Reserva 2009(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, kypsän luumuinen, karhunvatukkainen, nahkainen, mausteinen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Touriga Nacional
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.99 € ( 21.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
452977
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 15.07.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2009
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Douron viinialueella Pohjois-Portugalissa. Valmistus: Viini kävi alueelle tyypillisissä kivisissä sammioissa. Kypsytys: Viini kypsyi 9 kuukautta tammitynnyreissä, joista puolet uusia. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 5–7 vuotta. Tuottaja: Cavipor, jonka omistaa Enoport United Wines. Enoport on perheyritys, joka sai alkunsa vuonna 1887. Enoportilla on noin 500 tarhahehtaaria viidellä eri tilalla.
Tuotteen nimen selitykset:
reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
05.10.2013
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Cavipor

Cavipor on osa Enoport United Wines Groupia, jolla on tiloja ympäri Portugalia kattaen useimmat maan laatuluokitellut alueet ja yli 500 hehtaaria viinitarhoja. Enoportin muita tuottajia ovat mm. Caves Velhas ja Caves Dom Teodósio.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Cavipor

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Alma Grande Reserva tulee Douron klassiselta alueelta Portugalista. Douron alue seuraa saman nimistä jokea Espanjan rajalta lähelle pientä kaupunkia nimeltään Mesão Frio, noin 90 km Oporton kaupungista. Täällä Serra do Marãon vuori suojaa aluetta Atlantin valtameren vaikutuksilta tehden alueesta erittäin lämpimän. Rypäleet saavuttavat täyden kypsyyden ja tuottavat täyteläistä ja runsasta viintä.

Alma Grande Reserva valmistetaan Portugalille perinteisellä tavalla kivisissä, graniittisissa sammioissa (lagares). Se myös tehdään täysin Portugalin punaisesta jalokivestä Touriga Nacional lajikeesta. Viini kypsyy 9 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet on uusia. Pullottamisen jälkeen viini rauhoittuu vielä 3 kuukautta ennen myyntiin tuloa.

Alma Grande Reserva on väriltään syvän tummanpunainen häivähdyksellä violettia. Tuoksu on runsas ja monipuolinen. Siinä voi aistia täyteläistä marjaisuutta, karhunvatukkaa, tummaa luumuisuutta, mutta myös mausteisuutta ja yrttisyyttä. Maku on täyteläinen ja runsas. Viinin vahvaa lämmintä marjaisuutta tukee hyvä hapokkuus, runsaat jo hieman pyöristyneet tanniinit ja tyylikäs tammisuus.

Alma Grande Reserva on upea kumppani arvokkaammalle lihalle. Sen seurassa viihtyvät laadukkaat fileet, pihvit, riista ja poro. Voit kokeilla sitä myös herkutteluun voimakkaiden, pitkään kypsytettyjen ja maanläheisten juustojen kanssa. Alma Grande Reservassa on myös kaikki meditaatioviinin ainekset.

Muut kommentit ( 2 )

Maku aluksi yllättävän kevyt. Kuivattavia tanniineja melko runsaasti, happojakin reilusti. Keskitäyteläinen. Nuori viini, joka ei ole auennut. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 2.4.2015)

    

"Sinipunainen viini, jonka tuoksussa on vaniljaa, karpaloa, yrttejä ja lääkemäisyyttä. Lämmittävä maku vastaa tuoksua, siinä on lakritsia ja suklaata sekä kauniit tanniinit." (Vuoden Viinit 2014. Alma Grande Reserva 2009. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 03: Euroopan punaviinit, hinta yli 17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).