Hager Matthias Riesling Kamptal Terrassen

Itävalta, NiederösterreichValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 17.04 € (0.75 l)
  • [kuva: Hager Matthias Riesling Kamptal Terrassen(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, viheromenainen, sitruksinen, kevyen päärynäinen, hennon yrttinen, mineraalinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
8.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
17.04 € ( 22.72 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
575967
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 27.10.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.00g/l
Erityistä:
luomu, biodynaaminen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat biodynaamisesti viljellyllä 1 hehtaarin tarhalla Mollandsin kylässä. Viinialue Kamptal sijaitsee Wienin kaupungin pohjoispuolella. Valmistus: Viini kävi terästankeissa, joissa se myös kypsyi 8 kuukauden ajan. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 2–4 vuotta vuosikerrasta. Muuta: Viini kuuluu erään biodynaamisia viinejä, jotka tulevat valikoimaan 14. tammikuuta. Tuottaja: Hager Matthias johtaa sukutilaa, joka on noin 200-vuotias. Tilalla on 12 tarhahehtaaria, ja vuosituotanto on noin 30 000 pulloa viiniä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
20.01.2013
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Hager Matthias

Tila perustettiin luultavasti noin 200 vuotta sitten. Tila on perhetila ja sen omistaa Matthias Hager, joka edustaa 5. tai 6. sukupolvea tilalla (tarkkaa tietoa ei enää ole saatavilla). Vuosituotanto on noin 30.000 pulloa. Tilalla on 12 tarhahehtaaria.

Lähde: www.mikaviini.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Hager Matthias

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Kuiva, hapokas, viheromenainen, sitruksinen, kevyen päärynäinen, hennon yrttinen ja mineraalinen valkoviini. Tyypillinen Kamptalin alueen Riesling. Suositellaan nautittavaksi kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Viini on sekä luonnonmukaisesti että biodynaamisesti tuotettu. Sillä on Demeterin biodynaamisen viinin sertifikaatti sekä luomusertifikaatti. Tila on Demeterin jäsen vuodesta 2010 lähtien. Biodynaamisessa viljelyssä tilalla otetaan huomioon kuun ja planeettojen asennot. Lannoituksessa käytetään eläinperäisiä lannoitteita kemiallisten ja keinotekoisten lannoitteiden sijasta. Maaperää rikastetaan viljelemällä yrttejä ja hyötykasveja. Köynnöksiä ruiskutetaan teellä kemikaalien sijaan.

Rypäleet tulevat Mollands-viinikylästä Kamptalin tuotantoalueelta Itävallasta. Alue sijaitsee noin 60 km Wienistä pohjoiseen ja siellä vallitsee viileä ilmasto. Rypäleet on poimittu noin 1 hehtaarin alueelta etelä-itä suuntaan kallistuvilta terassirinteiltä, joiden maaperä on ikivanhaa: kiveä ja savea. Tämän Rieslingin mineraalisuus onkin seurausta karun kivisestä maaperästä.

Viini on valmistettu terästankeissa, ja kypsytys on kestänyt 8 kk. Viini on tarkoitettu nautittavaksi nuorena ja raikkaana, 4 vuoden sisällä vuosikerrasta.

Rajallinen saatavuus.

Muut kommentit ( 1 )

Pullon henki -blogi "Viikon pullo: Hager Matthias riesling" 11.3.2013: "Tuoksu on omenan, päärynän ja mineraalisuuden liitto. Suussa hyvähappoinen, makeus ei tunnu lainkaan, mutta tuo täyteläisyyttä. Makuaromeissa korostuvat mineraaliset nuotit. Kokonaisuutena raikas paketti ja loistava viini. Viinin seurana oli sesonkiruokaa, kirkasliemistä madekeittoa. Viini toimi melko hyvin, sillä keitossa oli varsin intensiivinen kalaliemi, jota oli buustattu pakkasesta löytyneistä kuhanperkeistä keitetyllä uutoksella. Hennompi keitto olisi kyllä saattanut jäädä jopa viinin jyräämäksi." Lue koko juttu pullonhenki.blogspot.fi

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).