Gazela

PortugaliValkoviini, puolikuiva (sokeria 4 - 18 g/l)Valkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Puolikuivat, puolimakeat ja pirskahtelevat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 7 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 8.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Gazela(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Vinho verde, Pohjois-Portugalin raikas ja usein pirskahteleva 'vihreä' viini on kuuman kesäpäivän pelastus.
Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Puolikuiva, hapokas, pirskahteleva, viheromenainen, sitruksinen, aprikoosinen, kevyen päärynäinen
Rypäleet:
Loureiro, Trajadura, Azal, Pedernã
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
13.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Puolikuivat, puolimakeat ja pirskahtelevat valkoviinit. Kesäiset salaatit ja ihanteellinen seurusteluun Hae viinit

HINTA

Hinta:
8.49 € ( 11.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

8.30 € -> 8.49 € (13.01.2019)
7.89 € -> 8.30 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
543877
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 08.01.2021.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
9 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
60 kcal / 100ml
Hapot
6.10g/l
Erityistä:
Matala-alkoholinen viini (0,6-9,9%)
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Sogrape Vinhos

Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal perusttiin vuonna 1942. Yrityksen perustaminen oli rohkea teko ja todellinen tahdon näyttö, sillä sekä taloudellinen tilanne että poliittinen ilmapiiri olivat vaikeat. Perustajista Fernando van Zeller Guedesilla oli visio valmistaa ja markkinoida portugalilaisia viinejä maailman mittakaavassa. Moni epäili hankkeen onnistumista, mutta Guedesin visioon uskoen, yhtiö loi ensimmäisen viininsä Mateus Rosén. Viini menestyi ja on yhä yksi maailman myydyimmistä viineistä.

Pioneeripäivistään, jolloin yritys osti viinin tynnyreissä Douron pieniltä tuottajilta ja pullotti sen vuokrakellarissa Vila Realissa, Sogrape on kasvanut maailman luokan yritykseksi, jota yhä johtaa sama Guedesin perhe. Nyt jo kolmannessa polvessa. Yhtiö on vuosien varrella menestynyt ja sen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Sandeman. Sogrape omistaa tänä päivänä 18 viinitilaa ja 15 viinin tuotantolaitoista mm. Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.

Yritys on vuosien varrella sitoutunut laatuviinien valmistukseen, ja se hyödyntää paitsi modernia tekniikkaa myös vanhoja viininvalmistustraditioita. Yrityksen missiona on tuottaa viinejä, jotka kohtaavat kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset, kehittää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Paitsi yrityksen viinit, myös viinitalo itse on moneen kertaan kansainvälisesti palkittu. Vuonna 2010 amerikkalainen Wine Enthusiast Magazine palkitsi Sograpen "European Producer of the Year" - palkinnolla ja vuonna 2011 Sogrape Vinhos äänestettiin Vuoden portugalilaiseksi tuottajaksi International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa myös yrityksen kyseiseen kilpailuun osallistuneista 29 viinistä 28 voitti palkinnon.

Sograpen laajaan brändisalkkuun kuuluvat mm. Crao Vasco, Callabrigha, Casa Ferreirinha, Sandeman ja Mateus Rose -viinit.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Sogrape Vinhos

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Omenaisen vihreä.
Tuoksu: Tuore, raikas, hedelmäinen.
Maku: Puolikuiva, pirskahteleva, raikkaan hapokas, vihreän omenainen, limettinen.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin harmittomaksi ja helpoksi arkiviiniksi. Ruokasuositus viinille: seurusteluun sekä kevyiden salaattien ja äyriäisten seuraan.

Puolikuiva seurusteluviini Portugalista
Gazela-viini tulee Pohjois-Portugalin Vinho Verden viinialueelta, joka sijaitsee Atlantin rannikolla Minhon maakunnassa, Porton kaupungin ja Espanjan rajan välissä. Atlantin ja lukuisten jokien vaikutuksesta alue on ilmastoltaan varsin kostea ja pilvinen, mutta leuto.

Alueen viinit ovat tyypillisesti raikkaita, keveitä ja hivenen pirskahtelevia sekä suhteellisen matala-alkoholisia. Rypäleet kerätään tarkoituksellisesti ennen kuin ne ovat täysin kypsiä. Nimi Vinho Verde ei viittaakaan viinin väriin, vaan viinin olemukseen, raikkauteen, hapokkuuteen ja tiettyyn vihreyteen. Alueella paikallisesti nautitut viinit ovat usein kuitenkin yllättäen punaisia.

Gazela on väriltään hento ja vihertävä. Pienoinen jäännössokeri antaa mukavasti pyöreyttä ja leikkaa liiallista hapokkuutta. Käsin suoritetun sadonkorjuun jälkeen viini käy lämpökontrolloidusti matalassa lämpötilassa raikkauden ylläpitämiseksi. Gazela on erinomainen aperitiivi ja seurusteluviini, hätkähtämättä kesäisiä raikkaita salaatteja. Ideaalinen tarjoilulämpötila on 6-8 astetta.

Gazelan tuottaja Sogrape on tunnettu erityisesti maailman tunnetuimmasta rosé-viinistä, Mateus Rosésta. , jonka tarina alkaa jo vuodesta 1942. Alkon valikoimassa on myös Vuoden Viinit 2012 -kilpailussa kunniamaininnan saanut toinen mainio Rose Nobilis 2010.

Muut kommentit ( 3 )

Raikkaiden ja pirskahtelevien viinien edustaja, portugalilainen "vihreä viini", Vinho Verde. Huikean raikas, helppoa juotavaa, pehmeähappoinen ja poreileva. Kehuttu Vinho Verde.

    

Tämä viini menee valkoviinien kärkikastiin maistamistani viineistä! Tuoksu on ihanan keväinen, maku on aika täydellinen. Viini pirskahtelee kivasti kielellä ja samalla suutuntuma on kuitenkin todella pehmeä. Tämä oli rakkautta ensimaistamisella! :) Ja varmasti tulee ostettua jatkossakin, suosittelen tätä nautiskeluviiniksi ja miksei myös raikkaiden ruokienkin kaveriksi!

    

Johtuneeko lähestyvästä keväästä ja valon lisääntymisestä päivä päivältä mutta tämä viini sai minut lähes runolliseksi; tuoksussa on lehtimadon vihreän kirkkaus ja tuoreus, lupaus kevään valosta ja uudesta alusta. Maku on yllättävänkin vahva mutta silti siinä on pehmeää keveyttä kuin sifonkimekon helman heilahduksessa aamuisella kadulla kun hieman viileä tuuli pyyhkii maisemaa....
Maku on todellakin VIHREÄN omenan, sitruksen siivittäessä suutuntuman happamaan poreiluun. Hetken kuluttua voi aistia edellämainitut vivahteena taustalla mutta silmien eteen tulee kuva mokkasaapikkaiden kopina kevätkadulla ja happamankirpeän tanakampi ote kitalaesta.
Oiva viini mihin tahansa etkoille, kevyille salaateille ja etenkin kevään/alkukesän kirkkaiden kuulaiden öiden juhliin, puutarhan faunien tanssiinkutsu.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).