Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc 2015

Etelä-Afrikka, Coastal RegionValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Tammiset valkoviinit

Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 16.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc 2015(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, keltaluumuinen, sitruksinen, mineraalinen, hennon yrttinen, tamminen
Rypäleet:
Grenache Blanc, Viognier
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tammiset valkoviinit. Maultaan runsaiden, täyteläisten ja useimmiten hienojen ruokien kanssa, esim. juustogratinoidut ruuat. Savustetut kalat, voimakkaat kastikkeet ja vaaleat lihat Hae viinit

HINTA

Hinta:
16.99 € ( 22.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

16.76 € -> 16.99 € (09.03.2018)
16.39 € -> 16.76 € (24.02.2018)
15.98 € -> 16.39 € (14.01.2018)
14.99 € -> 15.98 € (02.07.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
500097
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 24.02.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2015
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.70g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tila Paarlin alueella Kapin niemimaalla, jonka ilmasto on välimerellinen. Maaperä rapautunutta liusketta. Valmistus: Käsinpoiminta. 70 % viinistä käytettiin viileissä terästankeissa, loput tammitynnyreissä. Kypsytys: 5 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 15 % uusia. Viinierien sekoittamisen jälkeen vielä 3 kuukautta viinisakkojen päällä. Tuottaja: Bellinghamin historia alkaa vuodesta 1693, jolloin Franschoekissa sijaitseva viinitila lahjoitettiin Gerrit Janz van Vuurenille. Nykyisin Bellingham on osa DGB-yhtiötä, joka muodostettiin vuonna 1991 Douglas Green- ja Union Wine -viinitaloista.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Bellingham

Klassinen ja moderni - jännittävä viinitalo. Bellingham on Etelä-Afrikan viininviljelyksen pioneereja. Ensimmäiset köynnökset istutettiin kauniin Franschoekin laakson neitseelliseen maaperään yli 350 vuotta sitten. Vuonna 1949 Bellinghamin viinintekijät loivat maan ensimmäisen roseeviinin ja vuonna 1956 maan ensimmäisen puhtaan Shiraz-viinin. Bellinghamin uusimmat tilat - kellarit ja viinilä - avattiin Wellingtoniin vuonna 2003. Ennakkoluulottomuus kuvaa Bellinghamin viinintekijöitä edelleen. Bellinghamin viinejä voi luonnehtia teeskentelemättömiksi ja hienostuneiksi, klassisiksikin, Uuden Maailman huoletonta karismaa unohtamatta.

Lähde: www.fondberg.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bellingham

Kommentit & arvostelut (9)

Maahantuojan tuotekuvaus

VALMISTUS
Viini tulee Paarlin alueelta Kapin niemimaalla sijaitsevalta tilalta, jonka ilmasto on välimerellinen ja maaperä rapautunutta liusketta. Rypäleet poimittiin käsin ja 70 % viinistä käytettiin viileissä terästankeissa, loput tammitynnyreissä. Viiniä kypsytettiin 5 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 15 % oli uusia.
Viinierien sekoittamisen jälkeen viiniä kypsytettiin vielä 3 kuukautta viinisakkojen päällä.
LUONNEHDINTA
Väri: kirkas vaalean kullankeltainen, jossa aavistus vihertävää sävyä.
Tuoksu: runsaan hedelmäinen ja päärynäinen, jossa kypsää omenaa, hieman
mausteisuutta ja aavistus kukkaisuutta.
Maku: kuiva ja runsaan hedelmäinen, aromeissa aprikoosia, keltaistaluumua, kypsää päärynää, omenaa, persikkaa ja sitrusta. Mandariinimainen hapokkuus piristää ja kukkainen parfyymisuus tuntuu hienosti loppumaussa. Vaniljaisen mausteinen tammisuus on hyvin tasapainossa.
RUOKASUOSITUKSET
Sopii erityisesti runsaille kala- ja äyriäisruoille. Myös vaaleat liharuoat, kuten kermainen kanapasta, toimii hyvin viinin kanssa.

Muut kommentit ( 8 )

Vuoden Viinit 2019. Bellingham The Bernard Series Whole Bunch Grenache Blanc 2015. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 11: Uuden maailman valkoviinit, hinta 13-18 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

2015: Valkoisia kukkia, mausteita, sopivasti tammea. Suutuntuma on runsas, ryhdikäs ja hapokas. Savusiika kanttarellikastikkeella. 14/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 15/2017)

    

Anjovis, parmesaani ja worcesterkastike antavat caesarsalaatille terävän, aavistuksen katkeran ja suolaisen maun. Tämä runsas ja kypsän hedelmäinen viini ei taivu salaatin makujen alle. (Anna 22.6.2016)

    

Basilikalohi ja vihanneshöystö: anjoviksen terhakka aromi ja maku vaativat valkoviiniltä runsasta hedelmäisyyttä ja napakkaa hapokkuutta. (K-RuokaPirkka, maaliskuu 2010)

    

Pyörryttävä tuoksu, jossa vahvaa käynyttä hedelmäisyyttä ja jotain outoa maanläheisyyttä. Maku, onpas tavaraa, hedelmä täyttää suun. Hyvin runsas ja tamminenkin. Maku on tavallaan hieman raskas ja lopussa karvautta.

    

2009: Harvinainen rypälesekoitus. Maku runsas ja aromikas: aprikoosi, päärynä ja kukkaisuus ovat sekoittuneena vahvaan hapokkuuteen ja runsaana tuntuvaan alkoholiin. (www.hs.fi, julkaistu 11.2.2010)

    

"Viherkeltainen viini, jonka hennossa tuoksussa on vaniljaa, hillomaisuutta, herukkaa ja ruohoa. Sopivan hapokas, selkeän kuiva maku vastaa tuoksua, loppumaussa on greippiä." (Vuoden Viinit 2011. The Bernard Series Whole Bunch Chenin Blanc Viognier 2009. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Uuden maailman valkoviinit, hinta yli 9 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).