Cabeça de Toiro Reserva 2012

PortugaliPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 15.44 € (0.75 l)
  • [kuva: Cabeça de Toiro Reserva 2012(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, tamminen
Rypäleet:
Touriga Nacional, Castelão
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.44 € ( 20.45 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.43 € -> 15.44 € (24.02.2020)
15.50 € -> 15.43 € (13.01.2019)
15.40 € -> 15.50 € (09.03.2018)
14.99 € -> 15.40 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
473327
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 25.01.2021.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.10g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Tejon viinialueella, joka sijatsee Lissabonin kaupungista koilliseen. Kypsytys: Viini kypsyi 9 kuukautta tammitynnyreissä, joista 70 prosenttia uusia. Tuottaja: Cavipor, jonka omistaa Enoport United Wines. Enoport on perheyritys, joka sai alkunsa vuonna 1887. Enoportilla on 500 tarhahehtaaria viidellä eri tilalla, ja sen vuosituotanto on 35 miljoona pulloa viiniä.
Tuotteen nimen selitykset:
reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
04.11.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Enoport

Enoport United Wines Groupilla on tiloja ympäri Portugalia kattaen useimmat maan laatuluokitellut alueet ja yli 500 hehtaaria viinitarhoja. Enoportin tuottajia ovat mm. Cavipor, Caves Velhas ja Caves Dom Teodósio.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Enoport

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Cabeça de Toiro tulee DOC Do Tejon laatuluokitellulta alueelta Portugalista, Lissabonista koilliseen Alentejon ja Lisboan välistä. Alue on saanut nimensä Tejo-joesta, jonka molemmin puolin viinitarhat aukeavat. Alue tunnettiin aikaisemmin DOC Ribatejona.

Cabeça de Toiro Reserva on väriltään kirkkaan rubiininpunainen hienoisella violetilla vivahteella. Tuoksussa tulee esiin intensiivinen kypsä marjaisuus, karhunvatukka, boysenmarja, mutta myös paahtuneet aromit, kaakao ja suklaa.

Maku on hyvin hedelmäinen ja pehmeä. Tuoksun kypsä marjaisuus ja paahteisuus jatkuvat maussa kauniisti. Hyvää hedelmäisyyttä tukee hyvä hapokkuus ja tyylikäs tammisuus. Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä yhdeksän kuukauden ajan.

Cabeça de Toiro Reserva on monipuolinen ruokaviini, jonka seurassa viihtyy porsas, nauta, mutta myös lammas. Hedelmäisyydessään viini sopii rasvaiselle kalalle ja kanalle. Näille viiniä voi myös hieman viilentää 14-16 asteiseksi. Pehmeydessään viini on myös mitä mainioin nautiskeluviini.

Muut kommentit ( 4 )

Portviinin pikkuveli. Vivahteikas viini vaatii seurakseen ruokaa. Pihviviini, joka on omimmillaan grillatun entrecoten kanssa. Hinta/laatu 3 tähteä. (ruoka.ts.fi, julkaistu 11.1.2013)

    

Pullon henki -blogi 3.12.2012: "Tuoksussa on kypsiä punaisia marjoja ja hedelmiä, kukkaisuutta sekä mausteita ja suklaankin vivahdetta. Maku jatkaa tuoksua hyvin, tanniinit ovat melko pehmoiset, mutta kantavat viiniä pitkähköön, melko mausteiseen jälkimakuun. Viini mennee hyvin pihvin tai kovempien juustojen seurassa." Lue koko juttu pullonhenki.blogspot.fi

    

Tummanpunainen, tyylikäs ja hapankirsikkainen Portugalin Tejosta tuleva viini on yksi parhaista löydöistä alkutalvella 2012. (www.ruokala.net, julkaistu 9.11.2012)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).