Graffigna Malbec 2014

Argentiina, San JuanPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Graffigna Malbec 2014(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (4)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, luumuinen, tumman kirsikkainen, mokkainen, kevyen kinuskinen, mausteinen
Rypäleet:
Malbec
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.99 € ( 13.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
453157
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 25.02.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.30g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Bodegas y Viñedos Santiago Graffigna

Bodegas Y Viñedos Santiago Graffignan historia ulottuu vuoteen 1869, jolloin italialainen maahanmuuttaja Don Juan Carlos Graffigna, perusti Argentiinan toisen ja San Juanin alueen ensimmäisen viinitalon. Argentiinan viininviljelyn pioneeri aloitti myös ensimmäisenä viinien viennin ulkomaille. Tänä päivänä Graffigna -viinit ovat Argentiinan viinituotannon ikoneita ja viinitalo kuuluu Pernod Ricard -konserniin.

Graffignan viinit tulevat pääsääntöisesti Tulum Valley- ja Pedernal Valley- alueilta San Juanista. Viinitarhat sijaitsevat 600 - 1300 metrin korkeudessa meren pinnasta kaukana teollisuudesta ja saasteista. Kiitos ihanteellisen maantieteellisen sijainnin alueella ei yleisiä viinitauteja tunneta, ja aurinkoisen ja kuivan ilmaston ansiosta alueen rypäleet kehittyvät runsaan hedelmäisiksi. Ihanteelliseksi täyteläisten ruokaviinien valmistukseen.

Graffigna on myös määrätietoisesti kehittänyt ja modernisoinut viinitalon viljelmiä sekä teknologiaa viime vuosien aikana. Tällä varmistetaan jatkuva, tasalaatuinen viinituotanto. Vuonna 2009 Graffigna saikin The Critics Challenge kilpailussa Yhdysvalloissa Vuoden viinitalo -tittelin. Myös talon pääviinintekijä Gerardo Danitz on palkittu "Revelation 2006 Winemaker -tittelillä.

Talon viineistä erityisesti Centenario-sarja on kerännyt lukuisia kansainvälisiä palkintoja kaikissa merkittävimmissä kilpailuissa. Vuosina 2007-2008 Graffigna Centenario Malbecista tuli myös palkituin Malbec-viini, ja sekä Graffigna Malbec Grand Reserve että Graffigna Centenario Malbec saivat arvostetulta viinikriitikolta Robert Parkerilta 90 pistettä.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bodegas y Viñedos Santiago Graffigna

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Syvänpunainen
Tuoksu: Tuoksussa on kypsiä marjoja, luumua ja suklaata.
Maku: Pehmeän eloisa, hivenen savuarominen ja mausteinen.
Asiantuntija-arvio:
Viinistä Viiniin 2012 -kirja arvioi viinin laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi viiniksi, joka sopii myös juhlaan.
Pekka Suorsa / Viiniopas 2007: Täyteläinen, perin juurin kahvinpapuinen ja murusuklainen maku. Erinomainen ostos. Aiempaa parempi.
Ainoa loisto-ostokseksi arvioitu viini, kolme tähteä ja 12/20 pistettä, Helsingin Sanomien viinitesti 9.4.2009
Palkinnot ja tunnustukset: Graffigna Malbec 2005 sai hopeaa arvostetussa Concours de Mondial de Bruxelles 2006-kilpailussa ja kultaa Lontoon International Wine Challenge-kilpailussa 2006.

Varma valinta punaviiniksi tummille liharuoille
Malbec-rypäleen alkuperä tulee Ranskasta, mutta se on kotiutunut hyvin Argentinan lämpimään ilmastoon. Viini tulee San Juanin provinssista, Tulum Valleystä, jossa ilmasto on kuiva ja lämpötilan vaihtelut suuret. Graffignan viinitalo San Juanissa on ensimmäisenä aloittanut viinin viennin tältä alueelta.
Viini on fermentoitunut terästankeissa ja sen jälkeen puolet viinistä on kypsynyt kuuden kuukauden ajan amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Graffigna Malbec sopii kumppaniksi lampaalle, porolle ja riistapadoille, grillatun pihvin sekä kovien, kypysytettyjen juustojen kumppaniksi.

Muut kommentit ( 2 )

Mukavan suunmyötäistä sellaisenaan ollakseen perinteinen malbec-pihviviini. Mausteinen perusvire aukesi käytännössä heti korkin auettua, eli et missaa mitään olennaista vaikka dekantoimisen skippaisi kokonaan.

    

Malbec on vanha ranskalainen rypälelajike. Se on altis homevaurioille ja Argentiinaan muuttaneet ranskalaiset siirtolaiset huomasivat sen menestyvän erinomaisesti lämpimässä ilmastossa, missä rypäle tuottaa vahvaa ja aromikasta viiniä. Makua voi luonnehtia mausteiseksi ja siinä on sopivasti tanniinisuutta. Maku on aromeiltaan sen verran vahva, että se tarjotaan nimenomaan ruokajuomana erityisesti kunnon häränpihvin kanssa. Hintaryhmässään alle kympin viininä mainio ostos ja tasaisen laadukas.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).