Graffigna Cabernet Sauvignon

Argentiina, San JuanPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 8.29 € (0.75 l)
  • [kuva: Graffigna Cabernet Sauvignon(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän mustaherukkainen, karpaloinen, yrttinen, mausteinen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
8.29 € ( 10.92 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
433757
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 19.09.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
6.00g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Bodegas y Viñedos Santiago Graffigna

Bodegas Y Viñedos Santiago Graffignan historia ulottuu vuoteen 1869, jolloin italialainen maahanmuuttaja Don Juan Carlos Graffigna, perusti Argentiinan toisen ja San Juanin alueen ensimmäisen viinitalon. Argentiinan viininviljelyn pioneeri aloitti myös ensimmäisenä viinien viennin ulkomaille. Tänä päivänä Graffigna -viinit ovat Argentiinan viinituotannon ikoneita ja viinitalo kuuluu Pernod Ricard -konserniin.

Graffignan viinit tulevat pääsääntöisesti Tulum Valley- ja Pedernal Valley- alueilta San Juanista. Viinitarhat sijaitsevat 600 - 1300 metrin korkeudessa meren pinnasta kaukana teollisuudesta ja saasteista. Kiitos ihanteellisen maantieteellisen sijainnin alueella ei yleisiä viinitauteja tunneta, ja aurinkoisen ja kuivan ilmaston ansiosta alueen rypäleet kehittyvät runsaan hedelmäisiksi. Ihanteelliseksi täyteläisten ruokaviinien valmistukseen.

Graffigna on myös määrätietoisesti kehittänyt ja modernisoinut viinitalon viljelmiä sekä teknologiaa viime vuosien aikana. Tällä varmistetaan jatkuva, tasalaatuinen viinituotanto. Vuonna 2009 Graffigna saikin The Critics Challenge kilpailussa Yhdysvalloissa Vuoden viinitalo -tittelin. Myös talon pääviinintekijä Gerardo Danitz on palkittu "Revelation 2006 Winemaker -tittelillä.

Talon viineistä erityisesti Centenario-sarja on kerännyt lukuisia kansainvälisiä palkintoja kaikissa merkittävimmissä kilpailuissa. Vuosina 2007-2008 Graffigna Centenario Malbecista tuli myös palkituin Malbec-viini, ja sekä Graffigna Malbec Grand Reserve että Graffigna Centenario Malbec saivat arvostetulta viinikriitikolta Robert Parkerilta 90 pistettä.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bodegas y Viñedos Santiago Graffigna

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Syvänpunainen.
Tuoksu: Herukkainen, aavistus pippuria.
Maku: Täyteläinen, hieman paahteinen ja herukkainen.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -kirja arvioi viinin sopusuhtaiseksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Arvion mukaan hinta vastaa laatua ja viini on valmis juotavaksi. 
Sanallisessa arviossa viinistä sanottiin mm. ”Roteva maku seuraa aromeiltaan tuoksua. Suutuntuma ei ole ylitsevuotavan runsas, mutta siinä on miellyttävää särmää. Terhakkaat parkkihapot antavat viinille ryhtiä ja hedelmähapot nostavat veden kielelle. Viini on nuorekas ja marjainen ja jättää nielua tasaisesti lämmittävän jälkivaikutelman.”
Palkinnot ja tunnustukset: Vuoden Viinit 2006 -kilpailussa (Suomessa) pronssia omassa sarjassaan.

Laatuviini San Juanin alueelta

Graffignan viinitalon viinit tulevat San Juanin alueelta Argentinasta. Cabernet Sauvignonin rypäleet on poimittu Tulum Valleyn alueelta, joka on San Juanin alueen suurin viinintuottajalaakso. Laakson suuret yö- ja päivälämpötilan vaihtelut ovat ideaalit hedelmäisen ja kypsän, mutta samalla hyvin intensiivisen rypäleen tuottamiseen.

Viinin käyminen on tapahtunut terästankeissa ja sen jälkeen puolet viinistä on kypsynyt amerikkalaisissa tammitynnyreissä kuuden kuukauden ajan. Suositeltava tarjoilulämpötila 15 - 18 C.

Muut kommentit ( 1 )

"Punainen, hieman kehittynyt viini, jonka tuoksu on kypsä ja monipuolinen, tammea. Pitkä maku vastaa tuoksua, siinä kypsää hedelmää, sopivasti hapokkuutta ja tanniineja." (Vuoden Viinit 2006. Graffigna Cabernet Sauvignon 2004. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Punaviinit hinta 7,01 - 8,50 euroa. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).