Johanneshof Reinisch St. Laurent vom Steinfeld 2011

ItävaltaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.89 € (0.75 l)
  • [kuva: Johanneshof Reinisch St. Laurent vom Steinfeld 2011(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  • [kuva: Itävallastakin voi tulla kelvollisia punaviinejä]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapankirsikkainen, karpaloinen, mausteinen, hennon tamminen
Rypäleet:
St. Laurent
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.89 € ( 19.72 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
426327
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 22.06.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 40 hehtaarin tarhat Thermenregionin alueella Wienin eteläpuolella. Ilmasto Itävallan lämpimimpiä, maaperä osin kalkkikiveä. Kypsytys: 12 kuukautta suurissa 3 000 litran tammisammioissa, 8 kuukautta pulloissa. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 4–5 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Vuonna 1923 perustettu viinitalo J.u.V. Reinisch. Taloa johtaa nyt jo 4. sukupolvi. Tarhahehtaareja on 40, ja vuosituotanto on 250 000 pulloa viiniä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
30.04.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

J.u.V. Reinisch

Jo neljännessä sukupolvessa viinejä valmistavan perheyrityksen tarhat sijaitsevat Thermenregionin tunnetuimpien viinikylien Tattendorfin ja Gumpoldskirchenin parhailla palstoilla. Tarhojen korkean kalkkipitoisuuden vuoksi ne soveltuvat erinomaisesti Burgundin lajikkeille ja tuottavat viineihin ryhdikkään mineraalisuuden. Maaperän nopea lämpeneminen ja erinomainen vedenläpäisykyky takaavat rypäleiden kypsymiselle suotuisat olosuhteet. Punaisen St. Laurentin ja Pinot Noirin lisäksi tilan erikoisuuksiin kuuluvat paikalliset valkoviinilajikkeet Zierfandler ja Rotgipfler. Johanneshof valmistaa vuosittain noin 250 000 pulloa viiniä, josta noin 60% on punaviiniä. Rypäleet viljellään orgaanisesti siten että köynnösten terveys on aina etusijalla.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
J.u.V. Reinisch

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleet on korjattu köynnöksistä, jotka kasvavat 40 hehtaarin tarhoilta Thermenregionin alueella lähellä Tattendorfin kylää. Ilmasto suosii rypäleiden aromien hidasta kypsymistä, sillä kuumien päivien välissä viileät yöt pidentävät kasvukautta.

Alkoholikäyminen spontaanisti 29-31°C suurissa tammitynnyreissä 2-3 viikon ajan, minkä jälkeen viini on kypsynyt 12 kk käytetyissä 3000 litran tammitynnyreissä. Viiniä on kypsytetty vielä kahdeksan kuukautta pullossa, ennen myyntiin päästämistä. Viini on parhaimmillaan 4-5 vuoden ikäisenä.

Rubiininpunainen väri. Herkullisen tiiviissä tuoksussa rypäleelle tyypillistä punaisten marjojen tuoksua. St. Laurent lajikkeelle on Pinot Noirin tapaan tyypillistä hapankirsikan ja pippurin mausteisuus. Pirteä hapokkuus ja hieman yrttinen vivahde täydentävät tuoksun mukaista mehukasta kirsikkaisuutta.

Soveltuu erinomaisesti grillattujen ja paistettujen makkaroiden, liharuokien ja riistaan seuraksi. Erinomainen myös mietojen juustojen parissa. Tarjoilu lämpötila 16 °C.

Muut kommentit ( 1 )

Johanneshof Reinisch Vom Steinfeld 2008 St. Laurent voitti selvästi sokkotestissämme 3 muuta itävaltalaista punaviinia ja sijoittuu näin ollen Itävallan punaviinien kärkeen. Sokkotestin arvio: Tumma, kaunis väri. Tuoksuu aluksi liuotinmaiselta, mutta muuttuu pian oksidoituneen rusinamaiseksi. Kiinnostavaa eläimellisyyttä. Myös maku on kiinnostavan maamainen. Vaatii ruokaa.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).