Thandi Merlot

Etelä-Afrikka, Coastal RegionPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.05 € (0.75 l)
  • [kuva: Thandi Merlot(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän karpaloinen, luumuinen, hennon minttuinen, kevyen paahteinen
Rypäleet:
Merlot (100 %)
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.05 € ( 11.93 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
409557
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 20.01.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Erityistä:
reilu kauppa
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Stellenboschin viinialueella, joka sijaitsee Kapkaupungin itäpuolella. Valmistus: Viini kävi terästankeissa, ja se kypsyi vanhoissa tammitynnyreissä. Muuta: Viini on valikoimassa joulukauden, ja se sopii erityisen hyvin joulupöytään. Tuottaja: Thandin viiniliike perustettiin vuonna 1995, ja sai ensimmäisenä viniintekijänä Reilu kauppa -sertifikaatin. Yhtiö tukee aiemmin huono-osaisia väestöryhmiä, ja osa voitosta käytetään terveydenhuoltoon ja koulutukseen.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
21.10.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Thandi Wines

Etelä-afrikkalaisen Thandi Winesin Thandi on maailman ja Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki. Thandi on Xhosa-kieltä ja tarkoitaa "hoitaa, rakastaa, huolehtia".

Thandin viinitila on yhteisö, jossa asuu ja työskentelee 250 köyhää perhettä. Viinitilan avulla perheet saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa tilan tuottamasta voitosta käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten terveydenhuoltoon ja työntekijöiden lasten koulutukseen. Thandi on myös perustanut säätiön, joka tukee paikallisia nuoria pääsemään korkeakouluihin.

Thandi-kyläyhteisö oli alun perin perustettu 1962 metsätyöläisiä varten, mutta metsänhoidon automatisointi oli tehnyt kylästä tarpeettoman. Vuonna 1996 sai alkunsa tämä merkittävä ja merkillinen Thandi-projekti, jossa ovat mukana yhteisö, työntekijät, SAFCOL (metsähallitus) ja Paul Cluver Estate. Projektin tarkoituksena on työllistää yhteisön jäseniä ja harjoittaa kestävää taloudellista toimintaa, rohkaista, avustaa ja näyttää mallia mustille yhteisöille ja siten vaikuttaa laajemmalti etelä-afrikkalaiseen yhteiskuntaan. Tämä 200 hehtaarinen tila muodostettiin osaittain Paul Cluver Estaten viljelemättömästä maasta, sekä SAFCOL´in vastakaadetuista metsäalueista.

Alun perin tilalla oli tarkoitus viljellä hedelmiä, joilla oli jo valmiit markkinat. Pian kuitenkin huomattiin maaperän otollisuus viininviljelylle. Kun samanaikaisesti etelä-afrikkalaisen viinin maailmanmaine alkoi kasvaa oli siirtyminen viinivetoiseen viljelyyn perusteltua. 1.10.2009 Thandista tuli itsenäinen yritys, jonka johdossa on karismaattinen ja sympaattinen - itsekin köyhistä oloista ponnistanut - Vernon Henn. Thandin viinejä myydään Suomen lisäksi mm. Britanniassa sekä muissa Pohjoismaissa.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Thandi Wines

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Jouluviini kinkulle.
Väri: Rubiininpunainen
Tuoksu: Mustaherukkaa ja luumua sekä aavistus mausteista vaniljaa ja minttua.
Maku: Keskitäyteläinen, kypsän hedelmäinen ja pehmeätanniininen.

Thandi Merlot Jouluviini- Reilun Kaupan uusi pehmeä punaviini
Maailman ensimmäisen Reilun kaupan merkinnän saaneen viinin Thandin, tuotevalikoima laajenee sopivasti vuoden suurimmalle juhlakaudelle. Perheen uutukainen Thandi Merlot on joulun 2012 kausiviini, ja se tulee myyntiin Alkoihin 15.10. alkaen. Viiniä myydään Alkoissa vain jouluun asti. Thandi Merlot on pakattu tyylikkäästi jouluiseen asuun aina kuljetuspakkausta myöten.

Thandi on maailman ja Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki. Sana Thandi on Xhosa-kieltä ja tarkoitaa hoitaa, rakastaa, huolehtia. Thandi-viinien synty kertookin Etelä-Afrikan köyhien selviytymistarinaa. Viinitila on yhteisö, jossa asuu ja työskentelee 250 köyhää perhettä. Viinitilan avulla perheet saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa tilan tuottamasta voitosta käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten terveydenhuoltoon ja työntekijöiden lasten koulutukseen. Thandi on myös perustanut säätiön, joka tukee paikallisia nuoria pääsemään korkeakouluihin.

Muut kommentit ( 2 )

Thandi Merlot on hyvin toimiva jouluviini. Se on hedelmäinen ja hapokas, kuten Merlotille sopii, sopivan täyteläinen ja siinä on paahteisen mausteisia ulottuvuuksi. Jälkimaku on tosin aika alkoholinen. Kokonaisuus on aika helppo ja helposti lähestyttävä. Kyllä tällä pääsee joulun fiiliksiin sopivalla hinnalla ja eettisellä "reilulla kaupalla".

    

Tiukan hapokas ja kipakan karpaloinen chilisille broilerinsiiville. (www.ruokala.net, julkaistu 7.12.2012)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).