Soc. Quinta do Portal
Quinta do Portal on perheomisteinen, moderni viinintuottaja, joka valmistaa kansainvälisesti arvostettujen Port- ja Moscatel- viinien lisäksi myös erinomaisia väkevöimättömiä viinejä Douro-joen laaksossa Pohjois-Portugalissa. Valmistusta konsultoi maailmankuulun Bordeaux’n Institute d'Oenologie:n enologian professori Pascal Chatonnet . Perhe omistaa 95 ha tarhoja neljän tilan alueella (Quinta da Abelheira, Quinta do Confradeiro, Quinta dos Muros, and Quinta do Portal). Portugalin johtava viinilehti valitsi Quinta do Portalin vuoden tuottajaksi Portugalissa 2007.
Lähde: www.winestate.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Soc. Quinta do Portal
Kommentit & arvostelut (5)
Maahantuojan tuotekuvaus
Mural de Favaios Moscatel on Quinta do Portalin taidonnäyte aromaattisen Moscatel Galego Branco -lajikkeen käytöstä. Viinitarhat, joilla Moscatelia viljellään, sijaitsevat n. 600 metrin korkeudessa Pinhãon laakson viileämmällä ylängöllä, jossa rypäleet kypsyvät hitaasti aromikkaiksi säilyttäen kuitenkin raikkautensa. Mural de Favaios Moscatel on käynyt lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa ja vakevöimisen jälkeen se on ikääntynyt tammitynnyreissä 3 vuotta.
Kaunis kullanruskea väri. Tuoksussa on lajikkeelle tyypillisen aromaattisuuden rinnalla kuivattua aprikoosia ja appelsiininkuorta. Maku on tuoksun mukaisesti kuivattujen hedelmien, kuten rusinoiden ja aprikoosin sekä appelsiininkuoren sävyttämä. Tynnyrikypsytys tuo mukaan pähkinäisiä aromeja. Mural de Favaios Moscatel on miellyttävän tasapainoinen viini, jossa makeus ja hapokkuus ovat kauniisti kohdallaan.
Mural de Favaios Moscatel on loistava kumppani monenlaisille jälkiruoille. Viini on parhaimmillaan pähkinäisten kakkujen, vanukkaiden tai juustojen seurassa. Kokeile myös aperitiivina.Tarjoillaan viilennettynä. Avattu pullo säilyy jääkaapissa muutaman viikon.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 4 )
Sopivan hintainen jälkkäriviini, josta riittää isommallekin porukalle; jälkiruoalle riittää pieni lasillinen tätä rusinaista ja appelsiinista herkkua, jonka makeus on hienostuneesti hyvin hallussa. Oikein kivan hapokas ja pirteä ote, hyvää sellaisenaankin. Kokeilin juustoisen piirakan, suklaan sekä piparkakkuisten pikkuleipien kanssa. Toimi piirakan kanssa hienosti. Tuli mieleen, että juustojen kanssa olisi oiva kumppani. Suklaakonvehtien kanssa aromit eivät aivan kohdanneet ja viinin makeus ei tuntunut riittävän, mutta lopputulos riippunee suklaasta. Hyvin tumma appelsiinilla maustettu suklaa voisi toimia. Sen sijaan pipareiden kanssa makuyhdistelmä matchasi oikein hienosti. Piparit ja sinihomejuusto menisi varmasti joulun iltaherkkuna tämän viinin kanssa.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaKuivattuja hedelmiä, appelsiininkuorta sekä kypsytyksen tuomaa pähkinäisyyttä. Makeaa makua ryhdittävät pirteät hapot, jotka tekevät viinistä tasapainoisen kokonaisuuden. (K-RuokaPirkka Kevät, 1/2014)
Muokkaa PoistaMausteisuus täydentää suklaan ja tyrnicoulis'n aromeja. Jää aavistuksen annoksen makeuden jalkoihin. (Viinilehti 7/2013)
Muokkaa PoistaVäkevöityä kukkaisuutta jälkiruuan kaveriksi Iberian niemimaalta. Tahmean pashan, rahkan tai suklaan kanssa pääsiäisenä sopii viinin makeus ja kuivattujen hedelmien aromi. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 14.3.2013)
Muokkaa Poista