Blandy's 5 Year Old Bual Madeira

PortugaliMuut viinitValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 16.49 € (0.375 l)
  • [kuva: Blandy's 5 Year Old Bual Madeira(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Madeirat
Luonnehdinta:
Vaaleanruskea, makea, taatelinen, rusinainen, pomeranssinen, hasselpähkinäinen, hennon suolaheinäinen, kevyen suklainen
Rypäleet:
Bual
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
100.00 g/l

HINTA

Hinta:
16.49 € ( 43.71 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.99 € -> 16.49 € (06.04.2022)
15.98 € -> 15.99 € (08.01.2021)
15.99 € -> 15.98 € (24.02.2020)
15.98 € -> 15.99 € (13.01.2019)
17.20 € -> 15.98 € (09.03.2018)
16.98 € -> 17.20 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.375 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Madeirat. Madeira on Portugalille kuuluvalla Madeiran saarella valmistettava väkevä viini. Se on viinirypäleistä valmistettu. Makeat versiot sopivat erinomaisesti jälkiruuille: hedelmäkakut, leivonnaiset, pähkinät, suklaa. Toimii myös glögin asemesta.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
391854
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
19 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
150 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Lisätietoja:
Kypsytys: Viisi vuotta amerikkalaisissa tammitynnyreissä perinteisellä canteiromenetelmällä, jossa viini sai lämpökypsyä maanpäällisen varaston ylimmässä, lämpimimmässä kerroksessa, mistä se pikku hiljaa siirrettiin jatkokypsymään alempiin, viileämpiin kerroksiin. Tuottaja: Madeira Wine Company on Blandy'sin johtama, vuonna 1913 perustettu madeiran myynnin edistämisyhtiö, johon kuuluu useita madeirantuottajia. Englantilaisen John Blandyn vuonna 1811 perustama Blandy's on ainoa madeirantuottajaperhe, joka on jäljellä alkuperäisistä madeirakaupan alullepanijoista.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
18.11.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Madeira Wine Company

[vain englanniksi]

The origins of the Madeira Wine Company started in 1913 when two companies, Welsh & Cunha and Henriques & Camara, joined forces to form the Madeira Wine Association Lda. Through the lean years that followed more companies joined to ensure their survival by reducing costs and pooling production whilst maintaining commercial independence.

As the most important shipper of island-bottled Madeira the business is well placed to continue the revival of this most historic wine.

Lähde: http://www.madeirawinecompany.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Madeira Wine Company

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Blandy's 5 YO Bual on käynyt ilman rypäleiden kuoria 18-21 asteessa lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Noin kolmen päivän jälkeen viinin käyminen on pysäytetty lisäämällä sihen viinitislettä, jolloin haluttu makeusaste on saavutettu osan rypäleen omista sokereista jäädessä viiniin.

Blandy's 5 YO Bual on kypsynyt amerikkalaisissa tammitynnyreissä perinteisellä canteiro-menetelmällä viiden vuoden ajan. Canteiro-menetelmässä viinin varastointilämpötilaa pidetään korkealla ja viinin ikääntyessä sitä siirretään varastossa asteittain alemmas matalampiin lämpötiloihin.

Viiden vuoden kypsymisen jälkeen Blandy's 5 YO Bual suodatetaan, kirkastetaan ja pullotetaan, jonka jälkeen se on valmis juotavaksi.

Kirkas, kaunis kullanvivahteinen meripihkan väri. Tuoksussa houkuttelevaa pähkinäisyyttä sekä rusinoiden ja toffeen aromeja. Maussa on Madeiralle tyypillisiä kuivattuja hedelmiä, toffeeta sekä tammikypsytyksen tuomaa vaniljaisuutta. Viinin hedelmäisyys ja hapokkuus ovat hienosti tasapainossa. Jälkimaku on silkkisen tyylikäs.

Blandy's 5 YO Bual on klassinen jälkiruokaviini, mutta sopii hienosti myös aperitiiviksi. Viini on monipuolinen jälkiruokien kumppani: leivokset ja vanukkaat, suklaiset jälkiruoat, pähkinät ja kuivatut hedelmät sekä kovat, kypsät juustot ovat parhaimmillaan tämän viinin seurassa.

Blandy's 5 YO Bual ei kypsy enää pullossa eikä vaadi dekantointia. Pullo säilyy avattuna jopa muutaman kuukauden ajan.

Kilpailumenestys: Pronssimitali, International Wine Challenge 2004

Muut kommentit ( 4 )

Runsas tuoksu on syvän hedelmäinen. Kuivattua aprikoosia, keltarusinaa, suklaakonvehtia ja hunajaa. Hyvin makea maku on joulumausteinen. 16/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2020)

    

Hapokas, Bualin makeus puuttuu. Alkoholi hallitsee. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 19/2014)

    

"Meripihkanruskea viini, jonka tuoksussa on kuivattua viikunaa, aprikoosia, siirappia, pähkinää ja paahdettua sokeria. Sopivan hedelmäinen ja hapokas maku vastaa tuoksua, alkoholi tuntuu maussa." (Vuoden Viinit 2014. Blandy's 5 Year Old Bual. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 16: Väkevöidyt (fortified) viinit. www.vuodenviinit.fi)

    

Täyteläinen, makea ja silti hyvin ryhdikkään oloinen. Paahdetun sokerin aromi hallitsee. Pitkä, voimakas jälkimaku. Tyylikkään makea pari suklaajälkiruualle. (www.hs.fi, julkaistu 3.1.2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).