Madeira Wine Company
[vain englanniksi]
The origins of the Madeira Wine Company started in 1913 when two companies, Welsh & Cunha and Henriques & Camara, joined forces to form the Madeira Wine Association Lda. Through the lean years that followed more companies joined to ensure their survival by reducing costs and pooling production whilst maintaining commercial independence. As the most important shipper of island-bottled Madeira the business is well placed to continue the revival of this most historic wine.
Lähde: http://www.madeirawinecompany.com
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Madeira Wine Company
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Luonnehdinta: Väri topaasinvärinen kultaisin vivahtein. Tuoksu Madeiralle tyypillinen tuoksu – kuivattua hedelmää, puuta ja appelsiininkuorta. Maku kuiva, raikas ja erittäin tasapainoinen. Pitkä ja raikastava jälkimaku.
Muuta: Cossard Gordon 5 Year Old Sercial Dry on valmista nautittavaksi ja säilyy avattuna monta kuukautta. Viini on valmistettu perinteisellä, luonnollisella canteiro-menetelmällä, jossa viini on lämpökypsytetty amerikkalaisissa tammitynnyreissä viiden vuoden ajan, jolloin tynnyreitä kypsymisen edetessä siirretään varaston kuumasta yläkerroksesta kerroksittain kohti viileämpiä
alakerroksia.
Tuottaja: Cossart Gordon on maailman vanhin madeiratalo, ja se on perustettu jo vuonna 1745. Talon perustivat Francis Newton ja William Gordon, jotka pakenivat Skotlannin vainoja. Vuonna 1808 yhtiöön tuli mukaan irlantilainen hugenotti William Cossart. Talo on nykyään osa Madeira Wine Companya, joka on 1913 perustettu madeiranmyynnin edistämisyhtiö.
Lähde: Uniq Drinks Finland
Muut kommentit ( 3 )
Kehittynyt tuoksu on pähkinäinen, rusinainen, suolaheinäistä raikkautta. Makeahko maku on paahteinen, mineraalinen ja raikashappoinen. Mantelinen jälkimaku. 16/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 18/2020)
Muokkaa PoistaKuiva, raikkaan sitruunainen, mineraalinen, pähkinäistä paahteisuutta. Juustojen ja pikkusuolaisten suosikki, kokeile fonduelle tai piiraille. (Aamulehti 14.3.2013)
Muokkaa PoistaKuivat laatu-madeirat valmistetaan Sercial-lajikkeesta kypsyttämällä viiniä lämpimillä ullakoilla vuosikausia. Pähkinää, luumua, rusinaa, appelsiinin kuorta, raikashappoinen ja pyöreä. Sitrushedelmäinen jälkimaku. (Aamulehti, 31.12.2009)
Muokkaa Poista