Quinta da Lixa
Rakkaudesta Vinho Verdeen vuodesta 1986 Meirelesin perheen viininviljely oli aluksi pienimuotoista sivutoimista liiketoimintaa. Toiminta laajeni kun Quintan tilan osto mahdollisti viinien pullottamisen ja tarjosi yritykselle nimen. Alusta pitäen laatu on ollut Quinta da Lixassa tärkeää niin viininvalmistuksessa ja valmiissa viineissä kuin liiketoiminnan kaikilla alueillakin.
Lähde: www.fondberg.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Quinta da Lixa
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Viini tulee Vila da Lixan kaupungin lähistöllä Vinho Verden viinialueella sijaitsevilta tarhoilta Pohjois-Portugalista. Maaperä on graniittista ja ilmasto sateinen. Käyminen tapahtui terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa. Rypälelajike on yksi Portugalin jaloista valkoisista lajikkeista. Se on hyvin vanha lajike, ja yksi maailman vähäsatoisimmista lajikkeista. Alvarinho-köynnökset tuottavat vain muutaman tertun pieniä kullankellertäviä rypäleitä, joissa joskus, hyvin kypsinä, on ruusunpunaista sävyä. Hyvä fyysinen kypsyyspotentiaali onkin lajikkeen yksi parhaita puolia, se pääsee helposti 13-13,5 t-% alkoholiin, joka on melko harvinaista Vinho Verden alueella. Tuottaja Quinta da Lixa on Meirelesin perheen perustama vuonna 1986. Nyt perhe omistaa kuusi erillistä viinitaloa, eli quintaa.
LUONNEHDINTA
Väri: kirkas, hyvin vaaleankeltainen, jossa hieman vihertävää sävyä.
Tuoksu: raikas trooppisen hedelmäinen.
Maku: kuiva, pirteän raikas, intensiivinen, aromeissa persikkaa, hieman kukkaisuutta.
Tarjoilulämpötila: 8 °C.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 1 )
Syyssalaatti raitajuuresta, kantarellista, pähkinöistä ja vuohenjuustosta istuvat viinin makumaailmaan. (Viinilehti 6/2013)
Muokkaa Poista